~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Saturday, January 29, 2011

♥ ♥ ♥

Ku membenarkan jiwaku

Untuk mencintaimu

Ku persembahkan hidupku

Untuk bersama kamu



Dan diriku untuk kamu

Belum pernah kumerasai begitu



Semua itu telah berlalu

Harapanku palsu

Dan mungkin hari yang satu

Terus ku tertunggu



Di hatiku masih kamu

Belum pernah ku ingin terus memburu



Aku lemah tanpa kamu

Ku inginmu dampingi ku

Aku fahami aku bukan terbaik

Untuk dirimu



Namun aku tetap aku

Yang terbaik untuk diriku

Hanya satu

Hanya kamu



Ku membiarkan hatiku

Untuk merinduimu

Ku menghamparkan sakitku

Untuk tatapan kamu



Bersamamu harapanku

Hilang dalam terang yang membutakanku



Aku lemah tanpa kamu

Ku inginmu dampingi ku

Aku fahami aku bukan terbaik

Untuk dirimu



Sampai syurga ku menunggu

Sampai syurga ku cintamu

Hanya kamu



Dan segala yang ku ada

Ku berikan semua

Untuk dirimu saja



Ku mahu dirimu

Bahagia untuk selamanya

Biar sampai syurga

Aku menunggu cinta darimu

Agar ku sempurna



Aku fahami aku bukan terbaik

Untuk dirimu

Namun aku tetap aku

Yang terbaik tuk diriku



Hanya satu



Aku lemah tanpa kamu

Ku inginmu dampingi ku

Aku fahami aku bukan terbaik

Untuk dirimu



Sampai syurga ku menunggu

Sampai syurga ku cintamu

Hanya kamu

♥ M

jumpa cerita sama macam aku kat sini. :)


aku addicted tgk gamba kawen! bangang kan. =.=



tgk pelamin dia tanak besaa lagi. sampai x nmpak dah pengantinnya. 


tgktgkk! >.<

Wednesday, January 26, 2011

ingin

assalamualaikum. 
aku berjaya jugak curik masa nk tulis kt sini. even sibuk lah amat as mahasiswa kt sini. smlm, ari ni, n kemudian hari, meetinggg~ bykk sgt meeetingg. tp tape, muda2 lah nk penatkan diri. baru lepas melalui sesi makanan jiwa siket td, oleh ma bro, arkonze borhablak a.k.a arraqib alkasim.bicara mati. buat aku insaf. td ktorg sispa sekalian ade solat hajat khas utk ayah one of my besfren here, aleq. ayah dia heart attack msuk icu 2 mlm lepas. hazwan n raqeb yg anta dye g klang sentral. mlm tu jugak dye balek batu pahat. supposed to be mlm tu ktorg de row call. d kira2 rsenye evy nite dlm mggu ni aku jumpa dak2 sispa ni. row call mlm isnin. mlm td meeting, n mlm ni bce yasin ayah aleq. kan? aku x salah kira kan?

smlm ari yg sgt penat. aku pnya jdual  dr 8.30 smpai 6 ptg,klas. tp afta raya cina dah x de dah. waktu akhir titas tu akn di anjak ke ari jumaat pg, which mean aku dah tade cuti pg, ari2 klas 8.30. tp tape lah kan. ia beter dr sampai pukul 6 mcm selalunya. meeting mlm td abeh kul 11 lebeh. aku rse lemah sgt.tp kne buat esemen Mr. K yg sgt siket tu.  tp akhirnya aku buat satu baris je. pale dah berat sgt, =.='
mcm biasa aku pg kelas pg2 ari ni. dah 2 ari aku naek keta sumbangan hazwan. sbb lmbt, sekali teserempak ngn dorg, lyaa pun offer je aku naek, ape lg, heheh. :p time kaseh ye wann. :)
smpai tga ari td, aku rse ok, msuk klas sir ramlee dgn budak klas aku yg girang semcm. apesal? sbb dorg dah terbayang umah n tiket bas, woi! 2 ari lg balekk cuti mid semm.! :D

tga ari td ade mnde yg jarang berlaku kt aku terjadi. jadual ari ni ade gap kul 10.30 smpai 2.10. aku x beli mkn tga ari sbb aku x smpt nk mkn. keje Mr. K x siap lg. maka aku mkn roti dgn serunding daging yg mmg dah tersedia kt bilik aku. aku x sempat mkn btul2 pun. sbb mkn smbil ngadap esemen. dpt ngap hanya bila break sbb tgn penat menaip. then smpai kul 1 lebeh kurang, aku dah x larat. x boleh paksa buat dah, then I took a short nap. tga baring2 peluk cheeby, tbe dada aku degup laju sgt bkn dgn kelajuan normal. mcm baru lepas lari pecut 100 meter. mengah x pasal2. padahal aku tgah baring time tu. aku cuma mmpu berdoa, ya Allah, jgn lah kau ambil nyawaku d kala ini.. aku rasa mcm semput sgt. mcm susah sgt nk bernafas. tp aku berjaya tdo kejap. jd lah buat rehat. kenapa dgn jntung aku ni? aku teringat sesuatu. aku mmg ade masalah ni. aktiviti hari - hari aku buat aku lupa. sbb dia x dtg selalu, cuma kdg2. mak aku kata aku ade lemah jantung. tp ble jumpa dokto, dokto kata x de pape, =.=' mana satu betul tah, aku pun x tahu.

kondisi jantung aku memaksa aku utk tidak boleh terlalu penat, x boleh terlalu terkejut, sbb aku maybe boleh arwah sbb tu. aku terfikir, mungkin aku hidup x lama. amal x byk. aku belum sedia utk pergi menghadapNya.  aku dah maafkan semua org, n aku nk mintak maaf kt semua org, raya nanti lah, hehe, :p aku pergi kelas turun tgge batu caves tu laju2 sbb dah lmbat. bkn aku yg bgon lmbt, sbb zuhur masuk lmbt sket skng. aku x hirau jantung aku punya cerita be4 tdo tu. laju gila aku jalan, tah berapa km/j tah. smpai kelas aku mula x sedap badan. plek je rase, balek2 bilek afta beli soto kegemaran dgn qilah, aku baring, amek kau. dahi dah panas. sah. kau demam sley. seingat aku dah  2 kali dlm bulan ni aku demam. se yeop kawen n kali ni. to dye mcm sama je. dmm ptg kejap n kebah mlmnye.


dari kiri, ada cekodok, qilah sengal, nat kecekk. n aku. heee :D


dari kiri, meet raqeb da poyos, din, wan, n aleq.


si feyhfeyh lyaa n akuu. :) 

aku bersyukur dan terima kasih ya Allah, mempertemukan aku dgn kwn2 yg baek sgt ni, yg sentiasa ada dlm susah sng aku, dmm nanges aku, ngn gila sgt. sumpah aku syg dorg nih..
/dignose

buat korg yg tadek dlm gamba ni kalau bace, aku syg korg jugak, sgt2~ aku x tahu nk nilaikan betapa sygnya aku kt korg. ukhwah selamanya kan? ^__^

mak, jgn risau angah kt sini d jaga oleh kawan2 yg baek sgt. :)

m**, harap m** sihat n hepy kat sana. ur hapiness, my happiness. org sakit mcm kita x layak dpt m**.
plzz think of it. ask ur heart do u still wanna be with me?

ok lah. enuff bebel. esok kelas pg. chowww~

buat aleq, doa ktorg sentiasa ada dgn kamuu. aleq aku kuat! 

Wednesday, January 19, 2011

jauhh



olaa my secret belog. ;;) gedik sungguh saya. =.='

seronok peluk cheeby sambil update belog. kepala dia besaa, time tido sgt seronok peluk natang cumey ni. sambil kunun2 teringt kenangan2 lalu. ahahaha, selekeh btol aku. esok thaipusam. aku mmg x sambut lah. bungek plak ke p batu cave tu. baru abeh jenjalan usha new post org. hehe. aku suka buat aktiviti stalk2 ni. bwu abeh bce entry sijejariruncing awek khairul fahmi gollie mesia tu. besbes! nk bace?? tekan lah situ ye. :)

belog mcm dah x sempat sgt. sbb sgt bz. ni pun aku curik masa rehat aku sbb jiwa aku memberontak nak tulis sesuatu. lantak lah pun bkn ade org baca. yg tu paling seronok. sbb aku bkn dlm kalangan famous2 blogger, n follower pun mmg sah2 takan bace entry baru aku, so aku boleh dgn sukahatiku mepek je ape2 dlm ni. :))

dah. tu aku x kisah. rindu agaknya kt M. ni lah dugaan org duduk jauh kan. nk jumpa x leh, nk call o mesej pun x sempat, masing2 bz bergelar mahasiswa. mmg aku x sempat sgt skng ni. semua nk rushh aje. tp xpe. cepat itu efektif. mlm ni aku nk sambung buat slide presentation titas aku plak. aku ade mmbe buat keje ngn aku. dah dua ari dah, tp pg td dia dah arwahh, aku x kebumikan dye pun. x sempat.


tgk dia kt sebelah lappy aku. 


sbb aku bukan bdk zoology ke ape, maka aku x tawu ape spesies natang ni, kumbang ke, ladybird ke, ntah. yg pasti dye cumil jugak. hai kawan baru. :)

aku x mampu tahan rindu lama2. sbb duduk jauh ni, so ape aku boleh buat, tgk je gamba dia kt mana2 sumber yg aku dpt. maaf syg, kte stalk awk lg. cuma tu je yg kte mampu buat. x pernah aku mimpi semua ni.
kte x kan kisah kalau m** jumpa sape2 kat sana sbb kebusyan kte, x pe, kte paham sgt, manusia mana yg tahan jauh lama mcm ni. n x pernah aku mimpi, satu hari cinta aku berbalas. dah byk kenangan indah bg aku. bahagia dia, bahagialah aku. x kisah dgn sape, kat mana pun dia. selagi aku bernafas atas muka bumi Allah ni, aku cuma mampu kirim doa, harap m** happy n sehat kat sana. jarak dan masa mmg memisahkan kita, tp kte arap, m** ngn kte mampu tahan dugaan ni. x lama pun lg m**. dlm 5 tahun je. kalau m** sanggup tggu kte, insyaAllah kte x kemana pun. :)

jauhh kirim rindu ni. semoga Allah berada dgn kita. [-o<
i closed my eyes. n prayy.

Saturday, January 15, 2011

haihh khurafat? berani?

hallu yaww. ari ni aku dgn secara x berapa berani sgt menjadi PKS muda JPAM secara officially d mata umum. 
mlm td meeting, weekly meeting mcm bese lah. rutin aku as PKS muda ni.
hohoii aku kene tembak jadi ketua platun. haaa?
aku terpinga sebentar. mapuhh aku dah bertahun x amek baris. last aku buat masa aku ajar junior PKBM aku masa skolah dulu, time f5. berhabuk lahh jugak segala harkat kawad tu sume aku nk jerit.
aku secara voluteer nye amek alpha, junior en, so aku tade lah nk takut sgt tgk muka2 yg x bapa d kenali ni.
dlm hati, Allah, nk tekucil ada kot kt depan uh. ok aku testing2. 
/dignose

'pelatih semester satu sahaja, tiga barisan d hadapan saya, gerak!'

(eh kuat gk suara aku ni. x sangka. hahaha)

ramai2 : woooaaaaa~

dpt wooaaaa dari kanak2 lain yg x pernah dengar suara aku sebegitu rupa. haha =.='

aku mula kasi koman ikut arahan akak2 tu. ade yg salah pun. aku dah lama tinggal dunia cenni. ampunkan lah aku. aku buat muka ketat je dpn budak2 tu. (ketat la sgt, padahal asek gelak senyum cm hape)
tp budak2 tu smenanye lg tua dari aku setahun. naseb ahh akk abg sekalian. gua amek platun korang. nk tanak, panggel aku 'cik' ! hahahah. (muka bangga) 
/wahaha

siap kau budak2 alpha. kau kawad salah mmg mendapat ah dari aku. aku pun dah mendapat gak se jd junior cm korang. skng turn korang nk mendapat dari aku.
cehh aku berapi je ckp. ati baek punya dlm ati ade taman bai. ko tggu alpha! hik3

  
gamba gedik pilihan atini muka semalan. dah lama x upload gamba gedik. hehe. :p


mamat ni mmg x pernah nak aman dgn aku, khaleq! malam tadi dia mengganggu keamanan jam aku. grrrr!


shahrol punya DSLR. ohh kamera, i fall in luv wit uuuu~ motif aku bergaya dgn baju jpam ni? =.=

siket review filem yg berjaya memancing minat aku. cte ni kua ari kames ari tu, yg mana kalau aku nk tgk pun mmg boleh sgt sbb tade kelas. tp perigi wang aku tgh kering, n tambah2 cte seram. aku akn kata ohh tidakk d wayanggg.

aku penakut. mengaku. so tayah ajak aku tgk cte adik2 beradik2 cenni lah eh, buang karan. aku mmg takan nk tgkkk. x pun redikan aku dgn sekotak popcorn nk cover mata aku, n earphone baek punyaa nk pasang lagu kuat2.




Filem khurafat ini bergenre seram yang di bawah penerbit Skop Production. Filem ini diarahkan oleh pengarah muda iaitu Shamsul Yusuf.

Filem ini berkisar tentang perjanjian manusia dengan syaitan yang sama sekali dilarang Islam. Antara barisan pelakonnya ialah terdiri dari pengarahnya sendiri iaitu Shamsul Yusuf. Lain-lain seperti Liyana Jasmay, Sabrina Ali, Md Eyzendy, Fauziah Nawi.

Sedikit sinopsis dari sumber blogging menceritakan perjanjian terlarang dan salah satu bentuk penyelewengan dalam aqidah Islam diantara manusia dan syaitan. Ia sesuatu yang amat ditegah dalam agama suci Islam. Tapi manusia tanpa mengira akibat membelakangkan Allah serta disokong dengan nafsu dendam serakah akhirnya hanyut dengan bisikan syaitan.
Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Hospital. Sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Aishah. Pasangan ini diawal perkahwinan hidup aman dan bahagia namun tanpa disangka trauma melanda dipertangahan jalan. Mereka sering diganggu oleh lembaga aneh. Bermacam-macam usaha telah dilakukan namun gangguan itu tetap berterusan. Ini amat menakutkan mereka lebih-lebih lagi Johan. Kehadiran seorang perempuan tua misteri … ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan bernama Anna yang bersiakp pelik dan menakutkan menambahkan lagi episod trauma pasangan ini…
Anna sentiasa menganggu Johan walaupun ketika Johan bersama Aishah. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing. Tidak lama selepas itu Anna ditemui mati bunuh diri dengan mayatnya tergantung. Kematian Anna adalah kemuncaknya perkara-perkara aneh yang berlaku dalam hidup Johan. Bayangan Anna mula menganggu Johan mahupun Aishah. Hidup Johan semakin tertekan. Setelah diasak pelbagai kejadian aneh akhirnya barulah terungkap segala misteri. Johan akhirnya akur dengan kesilapan silamnya… perbuatan Khurafat yang diamalkan kini menuntut haknya dan Johan terpaksa membayarnya dengan harga yang amat tinggi.
Kesimpulannya Khurafat adalah satu amalan yang mengalih pergantungan manusia daripada Khalik (pencipta/Allah) kepada makhluk (yang dicipta).

haa? so amacam? ade rase nk tgk x?? jgn tanye aku. aku nk blah sblum jawab, bubyeee~

Thursday, January 13, 2011

kenapaa aku tak lapar?

mula2 alhamdulillah.
ya Allah ya tuhan, utk kali pertama dlm idup aku, aku nk ckp,
dahh! jgn kasi aku mknn lagi!
pelik x?

bukan title blog aku makanan ke?
dan aku yg mmg mmpunyai tahap keobsesan mknnn yg tinggi?
aku dah bersara dari tu sume, utk sehari. hee

aku tade kelas ari ni sbb sume kelas telah batal. aku nye lcturer sume ade vetting.
amnde alah uhh? vaterinar ke? bukanbukan. kos aku tade kene ngene dgn sains dah, awayyyyy~
deme p buat soklan utk final la.
pg2 aku bg0n, (oh bukan lah pg sgt kul 11 kn?) akibat aku qada' sume tdo2 aku yg tergadai mggu ni.
aku mndi2, dan turun beli mknn., utk 2 trip punya makan.
knpe? sbb jimat bhai. aku ade krisis kewangan yg terlalu meruncing.
ohoi. aku x amek pt, jpa un x berbunyik lg. aku bkn la kanak2 cemerlang sgt. =.='
ape aku mkn? senang.
nasik  + lauk (ikan keli, potato hash brown, telur dadar, sayur taugeh) yg d doublekan amountnye.
sbb utk dua trip kan. sumanye hanyelah = RM 5.70
murahmurah! utk 2 kali mkn ia sgt lah murah ape kann~
dah aku dah x risau lg pasal tu. buleh mkn terus abeh lepas buat akaun aku.
weh sumpah akaun sgt lah mmbuat aku terasa dungu dlm dunia ni. aku kerdil.
eh mmg aku pendek pun. dahdah. aku ngaku aku pendek. huhu
tp aku nk gtwu ehh, ape kelebihan nye aku pendek n kecik ni.

evy time aku masuk lif even lif tu penuh, aku tetap muat! 

dgn penuh kebanggaan aku nyelit. perlu besarkan kelebihan aku tu ye. :D
 dah kembali kpd cite ari ni. sedang aku khusyuk nye membuat akaun dgn nat, qilah, n ada d kamar mereka,
raqeb col, ajk g mcd depan kmpus aku ni. heyy bkn aku dah de mknn ke?
lah pegi jugak lah, teman dorang. ok aku tanak makan.
lepas aku naek bas n sampai, raqeb dgn sesuka hati nya menapau kan aku spicy chicken mcduluxe,
air rebina secup medium, ngn fries. friess aku mkn, yg tuh aku x tahan godaan.
yg beger tu? mmg aku  xlarat. senakk weh, dah bawak balek pulak.
dgn perjalanan pulang yg kelakar. haahahahahha! aku x sgke boleh jd lawak pulak.
c khaleq pulak mmg ngek. haihh. smpai2 umah, sape nk mkn sume mknn ni?
aku kenyang mcm ikan buntal. burpppp~ ade nasik lg x bersentuh. ade kek kak tiqah pulakk yg kasi!
kek tu ape ha? bkn sejenis kereta ke?? oh bukan, ia makanan. =.='

lelongggg! sape nk bli mknn! kami jual dgn harga sengget je! mcm2 ade~

eh?? ade direct selling makanan pulak dtg rumah ni?? wahhh! aku dah fobia dgn namenye makanan. 
cukup lahhh! esok aku nk puasa ganti. hehehe. hutang harus d bayar.

yeayy mari sahur! skang pukul 10. 42 pm. awal kan saya sahur? :p

Monday, January 10, 2011

ohmaiii! no!



tidakkkk! ana raffali?? dia terlalu muda utk menang ajl uhh! ishh
aku mmg PEMINAT OBSES  FAIZAL TAHIR ok! show dye x pernah x bess!
tp dye x menang, aku plak yg x puas ati en,
hahahahaha

btw enuff pasal tu. sian ana raffali uh. dye ok je. cume dye maybe just too young to deserve that.
FAIZAL TAHIR JUGAKKKKKKK TERBAIK!
/floor

tolong ingatkn aku utk tu yeh. =.='

 tp sume pesembahan mmg terbaek dr ladang lahh. xde pic nk kasi tunjuk sbb x tgk live. haha
nk tggu google kne browse ari laen lah. nh bwu bpe menet abeh. mne sempat deme nk upload.


hadiah2! part paling best utk mereka. :D


juara lagu : RM 35 000 & trofi
kedua : RM 15 00 & trofi
ketiga : RM 12 000 & trofi
vokal terbaik : RM 10 00 & trofi
persembahan terbaik : RM 10 00 & trofi

okeh this is da final result yg mmg aku x puas ati. terpaksa jujur.

juara lagu :


kedua :


ketiga :


vokal terbaik :


persembahan terbaik :


watafffff?? only pesembahan terbaik?? =.='

anywayy syabas utk sume calon sbb kasi pesembahan hi class punya. mmg international lah stage dye!


aku plg die heart fans lahh ngn pesembahan FAIZAL TAHIR. >.< faizal ismail ngn ally iskandar sgt kelakar!
playplay!





Sunday, January 9, 2011

untittled

tadi abah mak ngn aiman datang anta beberapa barang 
aku yang aku perlukan dari rumah.
mak tanye 
'dah makan? nak ni? nak ikan keli? nak nasik?' bawak dari kampung punya. aku jawab
'angah dah ada makanan mak. nanti x abeh. angah mana ada peti ais nak simpan.'
'bagi lah kawan2.'
'dorang sume kua arini mak. angah tinggal sorang. mesti balek nanti dorang bwk balek makanan dorang punya'
'nak cempedak goreng?'
'tanak lah. angah mana makan cempedak mak.' =.='
jgn lah dorg perasan apa2. haiyo malas aku nk jwb ni. 
tiba2 abah aku tanya
'ni kenapa mata cengkung ni'

aku diam. membisu. borak2 ngn mak je. tah ape tah yg di borakkan tadi.
perasan jugak abah. misi nak sorok mata panda aku x berjaya.
mmg lah cengkung bah, angah dah 3 ari beturut2 nangis. bisik aku dlm hati. takyah lah gtwu.
kang panjang plak jadinya.
selain daripada sebab aku asek tido. huhu.
dah penat lah nangis. nangis utk tade sebab. bunguk aku ni. 

Saturday, January 8, 2011

setahun

seperti d janjikan, aku nk tulis special post ari ni. :) kul doblas lagi ni.gigih x aku.hehe. hari ni cukup setahun hidup aku penuh makna dari 8 januari 2010. kenapa? sbb hari n detik pertama i got my syg's number. hehe. :p
happy anivesary syg. :)

semuanya masih segar dlm benak otak aku. sbb aku rasa ia sgt bermakna. nak tahu mcm mana ktorg mula keep in touch smpai jadi mcm skarang ni? okeh secare exclusivenye aku akan abadikan kt post kali ni.

hari tu ari jumaat. kitorang semua dah abeh mid sem test utk second sem kat metrik. we're clasmates since 2nd sem. mula2 aku x da la kenal dia ni sbb ktorang x pernah betegur pun kt kelas. tp aku tahu nama dia. just as my clasmate masa tu. aku mmg bkn jenis peramah sgt dgn lelaki. so aku banyak diam je. even sampai u ni pun. aku masih macam ni. aku analayse dia utk sajasaja. hmm aku dengar dia dah ade awek kt metrik ni jugak. info dari teman2 aku. dorang dah together2 dr skolah. lebih dua tahun. wow! satu masa yg lama utk aku. mula2 aku x kesah. dah sume org pun mmg buleh je nak ade awek time ni. aku pun masa tu dgn org lain, dgn xpdt sama lecture hall aku masa sem 1. tah macam mana aku boleh ade dgn dia pun aku x tahu. things just happen too fast.

aku mula interested nk tahu cerita dia ni. sbb aku suke korek cerita2 kaple2 metrik ni. hahahaha. bagi aku menarik. tambah2 dorang mmg dari sekolah. aku nk korek rahsia kejayaan. boleh x? hahahaha. since aku usha dia, aku mendapati bahawa dia ni seorang makhluk yang comel jugak, maka dgn sendirinya aku mengiktiraf kecomelan dia. hahahahha *byk sgt gelak aku ni. masa tu badan dia bulat, berisi sbb dia mmg besakan badan afta spm. aku korek gamba2 lama dia, mak aihh! kurus kedingnya mamat ni dulu.! masa metrik dia sudah buncit. hehe, ampun syg, sbb buncit tu lah kte jd jatuh ati kt awk, huhu :p ok sambung story. aku mana ada perasaan feeling lebih2 kat dia ni mula2. cuma peminat diamdiam maybe.

ada satu hari tu, JPP metrik aku organize paintball match kt padang. aku mmg suka mende tembak2 ni! mmg aku nk maen. tp sbb pumpuan ramai sgt, maka borang dah penuh. aku dgn mmbe aku hani n da geng, x sempat nk register dlm borang tu. tp d sbbkn hawa NYDP JPP, so ktorang dpt maen guna kuasa dia! hahah. aku maen masa hari lelaki yg maen. x kesahlah. ape nk malu. aku pakai baju ape, just nk maen tembak2 je. ok aku turun padang. tggu bila lah turn ktorang dipanggil utk masuk medan perang. aku mmg x saba betul. tengah bertenggek tggu kt devider jln, tbe2 ade kete stop btul2 dpn aku. aku dah musykil. eh sapa ni? tbe2 ade org lambai2 kat aku dlm kete tu yg aku mmg x nmpak mukanya sbb cermin kete tu silau. time tu tga hari matahari pacak atas kepala. aku pun bubye je la balek. tah sape2 tah. then dia kluar kete. aku terkejut sgt time tu sbb dia, mie yg keluar kete. masa tu mane ade ape2. dialog pertama aku rasa.

'hai'
'hai'
'ko?? ape ko buat kat sini?'
'ko?'
'aku nk maen painball lah'

dlm ati aku mula berbunga girang. aku x tahu kenapa. aku benci rasa mcm tu. sbb org yg x pernah tegur aku kt kelas tegur aku ari tu kut. n boleh x tah macam mana ktorang boleh mesra pulak aritu. siap bergaduh2 mulut lagi. aku rasa aneh. tp aku keep telling dlm hati aku, behave sley. he's belong's to another person. so jgn nak feeling lebih.

peristiwa paintball match tu aku rase sebelum tarikh 8 januari 2010. okeh mari kembali ke tarikh tersebut. macam selalunya, lepas mid sem test metrik student akan cuti semggu. so aku mmg dah beli tiket bas utk pulang ke bangi. bas aku hantar sampai kl sentral dari kmpk. aku balek dgn hani, mmbe aku sekampung, hahhaa. eh salah. sbb bangi kan bandar, so sebandar. huhu. on da way balik tuh, kompom lah aku tdo punya, dah bas gerak tga ari, sdap lah utk tdo. aku pun gulek2 je duduk dlm bas tuh, sbelah hani. x mau tdo. apesal tah. aku belek2 hp. tbe2 hp celcom aku ade mesej. berbunyi

'happy holiday~'
'oh thanks. tp sape ni?'
'ni m*** la'

apa aku rase masa tu? Allah je yg tahu. girangnya rasa mcm nk lompat dlm bas tu jugak. aku x tahu kenapa aku jadi mcm tu. sumpah. aku gtwu hani, 'haniiiiiiiii!' hani yg mmg tahu yg aku mmg peminat rahsia dia buat muka hepi tp mcm xde perasaan kt aku sbb dye ngntuk masa tuh. mana dia dpt no. aku? knpe dia mesej aku? mcm2 mnde dlm kpale aku. dye dpt dari jasper, ketua tuto aku dulu. dia mmg ade no. bdak2 tuto sbb ti dye nk gtwu ape2 info kan senang. n aku terus beware n keep telling maself even tengah kegirangan melampau tu, yg dye da ade awek. so ko jgn lebeh2 sley. mmg bukan prinsip aku nak rapat2 dgn sumbody punya bf sbb aku x mahu ape2 masalah d kendian ari. tp pke2 takat kawan bese, ape ade hal kut. aku buat asumption sendiri.

n x sangka langung, aku mula rapat dgn dia. sumpah x sangka. aku ni mmg macam jantan sket perangai n minat, so mmg x de hal lah nk mmbe dgn bdak laki. just aku x sangka. hari berlalu, aku mula rasa sesuatu. aku dah terbiasa mesej dgn dia hari2. aku terfikir, ape yg aku buat ni? ini x betul dan bahaya. ada satu hari,
aku memilih utk berhenti dari mesej, sbb bdak klas dah mula bercakap. dorang kata dorang perasan sesuatu pasal ktorang, n syak yg bukan2. dorang mula buli n kenen2 ktorang, n dia pun setuju utk berenti mesej. lebih kurang semnggu je bertahan, ktorang mula mesej balek afta dia oficaially break up. yg ni utk kali kedua aku nk cuba berenti mesej dgn dia, n gagal lagi. aku x mahu org pike aku penyebab sume tu, aku x mahu. even aku happy sgt dgn dia as sumbdy yg memahami aku n we share a lot of common interest, aku x kesah. yg penting dia bahgia. masa tu aku dah mula develop perasaan aneh yg aku cuba nafikan. kebahgiaan dia dah jadi perkara penting dlm hidup aku.


d masa pertengahan sem 2 aritu, masa aku dah start mesej dia, mamat xpdt tuh smenanye dah quit metrik afta sem 1. dye masuk diploma uitm kt larkin kos akaun. so ktorang dah jadi long distance relationship. aku  x kesah pasal tuh, cuma ada satu pagi, dye mesej aku, dye tulis

'saya dah ada gf baru'
'gudluck'
'terima kasih'

kalau korang?? ape korang rasa?? mesti nak lempang2 je mamat ni kan? mesej tu pukul 7.30 pg lebeh kurang sebelum aku g kelas. aku dah moody. bodo sial punya jantan. aku kena tipu. player is always a player. so aku
dah mmg hilang kepercayaan kat makhluk bernama lelaki. aku benci mereka keseluruhannya. menyumpah2 aku. dah aku dah malas. cinta itu dusta semuanya. aku g kelas dgn mood yg teruk tu. aku diam sediam2nya. aku x biasa diam mcm tu waktu kelas. sbb aku suka menyampuk cekgu2 ngajar n riang mcm org gila kt kelas x reti duduk diam, nk tanya suma mende yg x paham. sbb aku ni lembab. dia perasan changes tu kt aku. then dia tanya dlm lab bio, ari tu ari kames

'sis r u okay?'
'not so'

aku jadi macam orang gila. tah pape aku buat ari tu. tugasan ari tu aku kene lukis makhluk2 dlm kingdom. aku pun pegi jln2 kumpul natang2 yg dah awet dlm botol tu utk d lukis. masa tu botol tu byk kt meja dia dgn akram. aku yg selama nih mmg pemalu nk hadap dye, selambe aku je g duduk sebelah dye. satu perkara gila utk aku. aku lukis je diam2. tbe2 dia bersuara.

'asal udang ni buncet sgt'

aku tergelak kecik. bagi aku kelakar. sbb buncet is mmg official term ktorang. hanya ktorang je yg tahu kenapa. ahahaa. aku dah mula gelak. terima kasih mie, :)

ktorang rapat dr hari ke hari. sbb aku x de tarikh ktorang oficially declare, so aku kira dari tarikh perkenalan ktorang. yang pasti, dat is da moment i started to smile. huhu ;p

my heart is for u mie. :)

sebelum semuanya, kte mntak maaf byk2 kt mie kalau kte ade buat salah ape2 selama setahun kte kenal mie. huhu
setahun ni, masa yg kte x kn lupa seumur hidup kte.
antara masa2 terindah yang kte pernah ada. 
kte harap satu hari kte ade jodoh dgn mie,
d satukan dgn cara yg sah,
kalau andai kata x da jodoh, kte cuma nak mie bahagia dgn sesiapa pun yg ada
dlm hidup mie. 
even masa tu bukan kte.
tgk mie happy dah cukup buat kte happy.
kte x cukup sempurna utk mie. kte mintak maaf sgt2 pasal tu.
kte ni pelik, byk masalah. tah pape. 
xpe kalau mie rasa im not da one, feel free to leave me.
but please, gtwu kte n i'll go. :)
be happy syg, it is just da only thng i want from u.
loving u is one of da most wonderful thng in ma life.
thanx for everything.

♥ u mie



Friday, January 7, 2011

hoyeahh new sem~ *day 5

ari ni aku xda kelas pagi. tp aku igt nak pegi jumpa pn rozita kt ofis hep nk tanya pasal regstration course aku uh. cehh angan2 n keazaman yg cukup tggi. lepas subuh aku tdo balek mcm bese. tgk2 jam. dah 8.30! haaaaa! dah lmbat utk g opis d waktu org x da. mesti dah ramai umat manusia jumpa pn. rozita tu skng. ah malas aku nak bngon. tp typing esemen aku x siap lg. tape2. lpas mandi aku buat lah nanti. smlm tdo kul 2 lebeh siapkan mnde uh. dah la balek meeting kul 11.30. pastu mood plak mmg macam haram akibat decision meeting td. so beter aku bertenang dulu. aku mandi2, siapkan diri, duduk dpan lappy, siapkan typing. n done! yeahh~ ok dah kul 10. kelas mandarin aku kul 10.30. aku kene laju. wooshhh~

yeayy! satu kelas je ari ni, maka aku dgn suka hatinya pakai selipar utk pertama kalinya mggu ini dgn baju kurung, huhu. ta kuasa aku nk ketaq ketuq jln pakai heels or kasut tutup dahh. g naek fakulti tngkat 4 je. p stil pakai lif lah, ta de keje aku nk menapak naek tangga time lif x sesak. aku dah asyik hidup dgn tangga dah kat sini. sampai kurus keding dah pun. =.='

meet lin laoshi, mksodnya cekgu lin, haha. okeh aku belajar new word ari ni.

ni hao!

ni hao ma?

wo hen hao. xiexie, xiaojie.

wo jiao shenme mingxi?

wo jiao solehah. ni ne?

manman lai.

laoshi, wo yao quo chesuo.

teka teka! ape masksud sume ni.! sapa dapat aku kasi adiah! hahaha

hahahhaa. seronok! aku suka! suka belajar benda ni. tp aku cuak exam dia lah. haiyo aku x familiar sgt dgn those word lagi. sume mereka ade qolqolahh n harkat. ngaji aku pass ah tp yang ni aku perlukan masa utk cmerlang. ^_^ tp laoshi aku baek! yesh3!

aku tggu kol doblas mlm ni. akn ade post istimewa utk bacaan sume. hahaha. bukan ade org yg baca pun. -.-'

to 3 hours n 35 minute :)

Thursday, January 6, 2011

hoyeahh new sem~ *day 4

macam biasa aku bgon pg2 utk subuh n pastu tdo balek. hari ni pagi2 dua kelas dah kne dok makmal, huu sejukkkk. aku masuk2 kelas web design madam ima. dia panggel attendance kt depan, nama aku x de. madam saya x daftar dlm sistem lg! huuu okeh aku dgn cepat2 nye bukak portal dan regster. ohh watafff? grup penuh? hmm okeh msti ade budak klas A yg daftar under kelas aku. so name dorang sesat kt situh yg spatutnye aku yg dok d tmpat dorang. mapuhh la sistem pun bkn nye update pung lagik.

then abeh kelas madam ima. masuk kelas ISA plak. hoihhhhh! yg ni mmg aku suka nk cerita. for the frst time dlm idup aku aku kene blaja type keyboard ni secara profesional. eyes on the document n finger on the keyboard. n no mistake yehh! haiyo! aku slame nih un merangkak2 baru laju sket nk tekan keyboard ni, skng dah kne afal home row keyy pulak! haiihhh. ok cuba. <asdf jkl;> inilah home row key yg mksudnye jari empat kanan n kiri xleh gerak dr posotion tu ble menaip. mcm profesional typer lahh. mate plak tgk kt dokumen. mmg terabur aku buat dlm kelas td. n da dpt esemen da un. siapkan guna teknik tu, tp balek2 aku type cm bese balek. haha. susa lahh nk buat  mcm tu! patutnya aku prektis dr skang, tp nggak bisa lagi. lets do it slow2. huhu,

ptg lepas aku solat zuhur kt surau fsk aku ade kelas akaun. ohh aku de order buku dgn senior! tangge2~ seb baek kelas dye atas kelas aku je. aku order buku record. n puffff lari2. turun g kelas aku balek. tggu punya tggu, lecturer pun dtg, lecturer servis dr sha alam sbb ktorang tade fakulti akaun kt sini. puan saliza namenye. dye suh beli itu buku tp i have another beter option utk save duit aku yg byk sgt mengalir, aku memilih utk potostat je buku akaun ni. memandangkan ade certain ktorang mmg dah ade buku tersebut. yg aku ckp skema sgt nh nape? haiyo. sudah mula belajar! akaun mmg kiler subject aku sem ni, woi aku mana ada basic nk kira2 nk buat lejar kredit debit tu sume.. n mmg lcturer pn da ckp mmg memeningkan punya lahh. ya Allah..

mlm ni kitorang ade meeting jpam. malas nya lahh! ishh dorg nk devide2 jawatan la tu. grrr~ harap2 aku xdpt position yg byk keje, aaamiiin~:)

another one more day syg. ;;)

Wednesday, January 5, 2011

hoyeahh new sem~ *day 3

haihh penat teramat sgt. aku bangun pg2 subuh, pastu tdo balek. x kunci jam mcm selalunya.
aku malas. mlm td tdo berteman aer mata. terlalu sedeh. jgn tanye kenapa. x tahu nk jwb apa.
dari itu pd tadi mata aku bengkak. saket woi. mcm panda dah. aku dah x kesah org nk ckp apa.
pakai blouse yg x yah iron punya. senang. aku takda mood nk iron baju mlm tadi. pakai hi heels lagi.
sbb ari ni ade kelas miss faza. x leh selekeh mcm aku yg selalunya. kira nya aku mcm da kne bentuk utk
jadi mcm org laen la kut, specifically a profesional manager someday. insyaAllah..

frst class. osm451. subjek management of administrative record. klas frst dulu ari senin lcturer x masuk
qilah kata, mesti dye x masuk lg nyee ari ni. aku dpt rasa kan. aku pulak kata, skali dye masuk mcm mana?
ok dye masuk. dye pun introduce kan diri dye. sir ramlee namenye. dye byk cerita. cerita punya cerita,
rupanya dye org kampung aku. org kajang. travel daily to puncak alam. fiuhhhhhh~ tabahtabah. jauh lah umah
aku ke puncak ni. ade lah 45 menet, tuh pun kalau jln clear. pg2 dah termotivated dengar lecture dye.

kelas sterusnya kul 2.10 ptg kang. aku lepak mkn bubur ayam kt psb n lepak surau tggu azan zuhur. aku gulek2. termenung byk. terpikir semua masalah yg aku cipta sendiri. tape lah bkn dia tahu pun. aku je yg simpan sumenye sorang2. makan hati. susah aku ni. tah pape d pikir kan.

masuk kelas miss faza kul 1.30, lepas dah solat zuhur. dgn mood yg hilang. tp makan sedap pulak masuk. -.-'
hishh cuba sedaya upaya tayah pikir. fokus2. miss faza explain syllabus. okeh dah faham. lebeh kurang macam subjek ofis procedure aku dulu. kelas abeh kul 3. 30. g anta kunci rumah nat kt HEP raffle. dgn sliper. je. tp aku x masuk ofis. mlm td ade row call. dye suruh pindah bilik. finally aku duduk sorang. tapelah kejap je pun. mood xde lg. sedih gila bersisa. malam ni nk nanges lagi. tayah risau. tade org tahu pun aku mcm ni.

ptg tadi aku dgn berjaya nya pindah bilik. letih. pastu aku belek2 baju dlm almari, aku rasa uniform biru aku yg nk d pakai sabtu ni x alter lg. mcm skirt lya kata. aku ambik benang gunting n jarum. menjahit bermula! n dah siap pun. hasilnya? tggu je lah gamba aku utk sabtu ni.

mlm ni free lg. stil sempat berblogging. mlm esok aku de meeting sispa.

aku ini manusia biasa
bisa sakit karena cinta
dingin sepi kerap menyapa
air mata jatuh lukisan raga

kadang ku kuat setegar karang
kadang ku rapuh lemah liar merana

maafkan aku bila hasratku keliru
sulut gairah jiwamu
ku yang dosakan cinta..kekasih

im still couting to another two days.

Tuesday, January 4, 2011

hoyeahh new sem~ *day 2

hari nih 2nd dayy utk aku d 2nd sem jd budak uitm puncak alam nih
ape nk ckp?? stamina aku tade lg lahh. naek tangge semput je lgikk.
ari nih aku pakai baju blouse pnjg pink kembangg tu ngn sua slack aku. + hi heels okehh. hahaha
nekad x aku? aku yg x penah2 nk pakai heels g kelas nh tetbe nk pakai plakk
ko pahal sley?? x rock ahh wehh! aku pakai sliper je g kelas last sem. okehh sume nih aku buat besebab.
lecturer sbjek administrative office aku, miss faza uh sohh pakai hi heels g kelas. practise to face da real world katenye. wataffff?? so aku cm try je lahh kan jdik half of maself yg keperempuanan sket nih, =.='

ketak2 ketukk aku jln sambil mkn bskut lexus ngn hwa tai kecik2 aku tu, mknn emergency aku kalau aku lapa. pagi kompom perut aku mggelegak punya. jln dgn melalui tgge batu caves yg compom menyeksakan. tp seb baek kaki aku ta saket.
sbb maybe aku dah bese ngn kasut heels putih tuh kut. tu seb baek lahh dye x suruh g kelas make up. smenanye bdak 0M mmg kne train centuh. heyy pkul bape pulakk aku nk bgon tdo kang.

frst class. subjek ISA (intergrated software application). makmal komputer tgkat 10. tggu lecturer, jln2 dpn koridor fptp tuh, skali eh sperti ku kenal itu peroff.
proff halimm?? dye amek klass aku utk subjek tu. branded x name subjek koss aku tuh? hahah smenanye blaja typing je punn. tp dlm various type of software lahh. okeh pasnih buleh aaa aku type lg byk dlm belog nh kan. :D

2nd class. class akaun. haiyoo perut mggelegak lg setelah mghabehkan 3 bungkus bskut kecik2 tuh. makanan2~ mane dikau~ tgkat 10 bule bli kot, sperti last sem. g naek lif yg dah buat aku gila tuh. aku dah mmg tatwu nk tekan button ape. dorang tukar position tgkat dgn button lif. tah aku pun tatwu nk explain cane. otak tgah jumut nih. 
alamak hai, tadek jual mknn. haiyo smpai tga ari lah aku kelaparan. dah le kelas smpai kul 6 ari nih.
n tggu punya tggu punya tggu, okeh lecturer x masok. hoyeahh perut aku menari2 kegirangan. dah habis stengah botol air water cooler aku rembat nk cover lapa. sbb kelas un cancel, rehat tga ari jd lama, bule mkn dgn sng ati, solat zuhur, n sempat gulek2 kan badan sket berehat. haihh apsal aku ckp mcm org tua ni. =.='. aku rembat 2 roti sardin gardenia + kopok shoeyu mee+roti 4 sepeket. total = RM 4.90.

3rd class. internet n web design. hahaha. glamer lg nama subjek koss aku nih, lcturer pun ok lah, klakar tp dye kate dye garang smenanye. frst day kan takan lah nk ngamuk x tentu pasal plak. usia? 28 baru~ kakak aku un lg tua dr dye. tp sbb cekgu an, so kene hormat jugak lahh. habis smpai 3. 30. perut aku kembali bergendang.

4th class. titas. haha tgk jam heyy penat lah oi. kompom tdo lah. eh mane lah kelas aku nihh, asal naek lif je problem betul. compiuss tahuu. dah ikut je dorg gerak g klas mane. duduk lah dlm kelas berempat. aku dok ngn nat. ada dok ngan qilah kt depan aku ngn nat. cm bese lcturer blom masuk, ktorang bukak kedai kopi lah dulu. duhhh tahan perut kelaparan. okehh usha beg. ade roti besss x usik lagi. bekalan esok punya terpakse d burn separuh sbb dah lapa sgt. kebetulan ktorg tga borak ngn aleq cagu tuh, dye nmpak roti aku. lehaa nakkk! tp aku nk reserve esokkkk :( tp aku lapa ni. bukak je lahh. so roti itu d kongsi berlima. 

kelas abeh 5.30 even it supposed to ends by 6 pm. titas d waktu kelas pkul 4 sampai 6. time tu time efektif aku tdo kt metrik. lecturer ok je, baekk. ustaz pulak. aku redha je lahh utk kelas titas next. kalau aku tido, itu naseb. 

okeh jalan2 naek tgge yg berjaya menguruskan aku tu utk g raffel. haiyo perot aku lapa lg lah, x tahan aku nk tggu lame. aku jalan g kedai pevret ujung tu. nmpk soto yg mmg d idami utk bpe ari tahh tp x dpt2. kak nk soto, bungkus ye. ohh tgk dorang bayar2 nasik goreng. aku terpikir lagi. kalau aku mkn soto ni jer mau aku lapa balek nh tga mlm kang. lapa pulak lah aku tgk nasik goreng dorg ni. lepas aku bayar soto RM 3, aku g amek pembungkus isi nasik goreng pulak. kalau siket x pe jugak tp sape2 yg penah tgk aku bungkus nasik mmg tahu lahh betape byknyee nasik aku. boh telur goreng skali sbb aku mmg xske mkn nasik tnpe lauk. harge nasik tuh + telur goreng  = RM 2.30. okeh meh kte bajet total spending aku ini ari, :)

RM 4.90 + RM 3 + RM 2.30 = RM 10.20

buleh taan gak mkn aku ari nih, da mcm mkn kt restoren jekk. aku xtawu knpe aku balek puncak ni asek lapa je..serius. hoho. duet2~ mane nk carik ni~ mlm ni meeting sispa cancel. hurayyy! buleh lah basuh baju dgn cemerlang! weee

i'm counting to 3 more days syg.. :)