~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Monday, December 24, 2012

Pedih

Ya Allah,. ape lah yg aku rasa ni, kenapa aku rasa terlalu sunyi, semua org takde dgn aku, smpai aku rasa aku terlalu sorg2 dlm dunia ni. aku xde niat nk salahkan sesiapa, sekarang aku takda hak nk kecik hati, maafkan aku semua. aku x mampu nk tahan semua ni lg. aku bkn kwn yg baek. maaf sekali lg.

Thursday, December 6, 2012

Training Day

Assalamulaikum..,

Since I am still in my busy week, so this is one of my group project, and for the first time, I be a trainer, holding the microphone, and speak out loud with out-of-nowhere-it-comes confidence. Introducing my group mates, and the video. Try to catch where is me in the video. So enjoy ! :)


Monday, December 3, 2012

A wish

Hari aku makin sulit. Semua bagai mengejar aku. Dan kegagalan demi kegagalan aku rasakan.

Letih. Penat. Mengah.

apa lagi ayat yg mmpu aku samakan dgn nya?

Ya Allah. Bantu aku lalui semua ni. Aku sendiri tak yakin dgn diri aku.

Sesibuk mana pun aku, sejauh mana pun aku drpd dia, aku selalu teringat kan dia. dan terima kasih Ya Allah. berikan aku seorang yg mmpu bertahan selama ini dgn aku. Aku yg byk sgt kurangnya, byk sgt ragamnya. Dia hanya mampu sabar, aku tak tipu, aku kagum.

Dia, Mior Hazmi, si jantung hati aku.

Mohon angin sampaikan kerinduan ni pd dia.

Sbb aku tak mampu lg, ada dgn dia masa ini.

Jagakan dia, ya Allah.




Tuesday, October 30, 2012

iLoveYou. :')



Thnkyou for this happiness syg.

Thnkyou for evrything.

Just, thnkyou. :')

I am sorry for what happened. For things that had been mistaken.

I am way truly in love with you. From the deepest of my heart. :)

May Allah ease everything, May Allah show the way, May Allah bless us.

I want to be with you, till Jannah insyaAllah.

I will wait for the day.

To the one and only, 
MiorHazmiNasharuddin.


Saturday, October 6, 2012

a flip.

assalamualaikum. selamat malam.

its been a while after aku x membebel menyemakkan website ni dgn curahan perasaan aku yg menggila saban hari. maklumlah, jiwa kacau akibat ribut taufan dan kilat sabung menyabung. nk buat acane. hehe. by the way jgn marah aku, ini blog aku, jd mmg ikut suka aku je nk tulis ape, dgn ape punya perasaan sekalipun, tidak aku peduli, kerana ini blog aku ye anak2. suka hati lah ape yg akan di tulis pn. heh.

ye, mmg aku akui, blog ni bersarang dgn kesedihan dan kegilaan kepala otak aku. dan utk memberikan keadilan hak kpd blog aku ni, memandangkan aku seorg yg sgt mementingkan hak, tp aku bukan student law tahu, jauh sekali, jd aku akan menceritakan kegembiraan jgk d blog ini. meski pun kegembiraan itu akan membuatkan korg berasa aku gedik dan mengada juga apehal gatal sgt minah ni. aku tahu tu, aku tahu, kalau terasa nk ckp mcm tu, sila tekan pangkah dekat tab browser anda. sekarang jgk. ini arahan pihak atasan.

first of all, kenapa aku nama kan post ini kpd a flip. sbb itulah yg berlaku dlm kehidupan aku sekarang ni. hidup aku semacam mengalami pertukaran total. bukan yg negative, tp positive. syukur pd Allah. hati sudah tenang. pernah aku terbaca satu quote,

Tuhan berikan kita hujan, kita tertanya tanya mana pergi matahari yg menyinar menerangi kehidupan, sedangkan kita taktahu Tuhan nk bg kita pelangi yg indah selepas hujan. :) 

acewah, berbunga pulak bahasa aku kali ni, ye aku tau sastera aku mmbuat kan muka korg senyum tahik, ye aku tau. tp nk buat mcm mne, ok ape perumpamaan aku ni kan? hehe

semua yg terjadi mengajar aku. ye sungguh. aku belajar. mungkin selama ni byk perkara yg aku x sedar betapa pentingnya perkara tu, sampai satu kejadian yg menampar kekuatan jiwa aku. aku manusia biasa, mana mungkin aku tahan dugaan sekuat itu, fikir aku kala itu, tp sesungguhnya Allah lebih tahu. besar hikmah kenapa sesuatu tu terjadi dlm hidup kita. kunci nya, ialah sabar. tp sejauh mana aku mampu, itu aku sendiri takkan tahu. 

oh sekarang, semua nya kembali baik baik saja, x keterlaluan utk aku kata, mungkin lebih baik dari dulu. :)


mak abah angah nak kawenn ! hahaha. kbai.



Sunday, September 23, 2012

Thursday, September 20, 2012

a journey alone :)

assalamualaikum.

AWAS. ENTRY INI PANJANG DAN PENUH EMOSI TAK STABIL. READ ON YOUR OWN RISK.

utk kesekian kalinya lg, aku menangis kesedihan. mcm biasa lah, air mata murah aku ni sng sgt tumpah pd sbb2 yg sgt menyedihkn utk aku. aku sng menangis hanya kalau sbb 1 org je, org laen nk p bwt ape pn kt aku, nk tengking aku ke, aku x kn menangis seteruk ni. aku taktau, maaf hati aku serapuh tisu. aku x nafi.
dari mlm td air mata berderu selaju air terjun. dari lepas maghrib membawa ke isyak. dari on9 smpai tutup lappy. airmata automatik aku keluar tnpa aku sedari. meleleh mintak d usap. tp, of course takde sape de nk usap airmata kau, x payah dok mimpi sgt. pftt

isyak menangis guling2 atas katil. berbunyi2. naseb budak bilik sebelah si nana tu buat kenduri mkn2 sket kt bilik dia, takde aa rumet aku kt bilik utk denga aku menangis berbunyi2. ade jgk si nana tu pggil aku, mahap le dik, akk tga stress ni, mana boleh join kenduri korg, alangkan makanan pasar yg aku order kt nat ptg tu pn x bersentuh. ini kan berkenduri pulak. bkn calang2 mknn aku order, nasik lemak telur mata dgn kentang curl2 kegemaran aku. dua2 favourite aku, sama sekali x bersentuh, payau d tekak aku walau se menggiurkn mana pn rupa mknn tu. ini mmg tabiat buruk aku. aku x kan mampu telan sebutir nasik pn kalau aku tga sedih. tu pasal aku kurus cenggini. sejak aku dewasa aku selalu bersedih. airmata mmg sentiasa jd kwn rapat aku, peneman setia walau apa pn terjadi. mengenangkn nasik lemak bakal rosak esok, maka aku telankan perlahan2 lahan. sgguh lama aku mkn smbil menangis.

menangis sampai tertidur. itu kebiasaan normal bg perempuan bernama Solehah bt. Zainuddin. aku menangis lama basah segala bantal dan pipi comel aku, tnpa aku sedari aku x solat isyak lg, tgk2 jam da pukul 2, maka aku bgn menghadap Ilahi. maaf Tuhanku, aku x mmpu seka airmata utk berhenti menghadapMu awal mlm td. naseb rumet aku x terjaga. lepas solat aku smbung tdo. mata pedih lg sepet memaksa aku tdo dgn lena. biasalah, perempuan. smpai ke subuh, aku bgn utk solat subuh. rupanya aku ABC. Allah beri aku cuti sbb mmg da smpai timing da pn. aku smbung tdo. airmata meleleh. hah. bosan kn aku ni, lg2 x reti nk berenti kan airmata. taknak baca lg? tutup je tab tu, aku x paksa pn korg baca. eh jap, lgpn. mana ade org nk baca blog ni, suka hati aku lah nk tulis ape. hmmm.

bgn pg taknak tdo, niat d hati nk buat assignment Pn, Ramita dan Pn. Afni yg sedia menunggu. ku gagahkan membuka lappy, mencari buku, menyelak dan hah ! airmata menitis. apa pun tak boleh dia ni. perut lapa yg x ku layan mlm td masih berbunyi. mmg aku x layankan perut tu. perut je yg lapa, selera nye takde. apa2 mknn rasa pasir. hmm. kentang curl2 aku jd sarapan pg td. dgn harapan aku x kn pengsan sbb kurang makan. utk kali ke-3 nya aku berharap aku x pengsan selepas kali pertama aku pitam sem 2, sbb xde selera mkn akibat kesedihan yg amat sgt. tgk2 sekeliling, rumet aku da bgn2 seawal pg pergi kelas. aku kelas mmg xde hari ni sbb lecturer bermacam hal. jd secara x rasminya, aku cuti hari ni. ade baju bergantung kering. menunggu di lipat kemas2 masuk almari. aku angkat, dan amik 1 1, lipat. sedang aku lipat, tiba2 baju aku basah menitik air. bkn air hujan, bilik aku berbumbung. airmata aku jatuh lg. apa yg kerja aku buat, semua nya airmata aku jatuh, jd mcm mana aku nk buat kerja?

smlm aku plan nk keluar g Sungei Wang dgn budak2 ni. tp aku takde mood, aku batalkan mlm td, jd dorg sume pergi Jusco Bukit Tinggi je melepak dan bershopping pakai kereta sewa tanpa aku. mmg aku yg batalkan, jd dorg boleh proceed pergi Jusco tu. aku tgk tingkap. bilik aku menghadap bus stop R2 ni. aku rasa aku perlu keluar mencari angin. sbb apa kerja aku buat pn semua x menjadi. aku kne kosongkan otak dulu. kesedihan ni menyesakkan nafas aku. aku bgn bersiap capai apa yg aku nmpak depan mata, tggu kt bus stop utk bas U90 dlm 1030 aku turun. smpai2 je bawah aku nmpak ade sorg je minah terconggok tggu bas stu, eh eh, pija, si klasmate aku. x ku sangka. huhu

"eh kau ke pija, ko nk g mana?"
"aku nk balik lahh.. hahaha"
"lahhh. hmm. aku nk g kl lah. aku nk g sorg2 ni, nk lepaskn stress. aku takut, tp aku kne pergi. tmpt ni buat aku serabut. ko doakn aku selamat eh"
"jln baek2. kalau org nk pndg, ko jgn tgk direct. hati2"

.............................................

n byk lah lagi yg di bualkn yg aku rasa x perlu lah aku nk cerita kt sini akibat tggu bas lama sgt, tau x bas tu dtg kol 1215???? baek aku naek bilik tdo dulu tau x, ==' aku mesej ayie. mintak dye doakan aku, n beberapa lg kwn aku yg aku rasa dorg perlu tahu aku kt mana. perjalanan ni utk mencari ketenangan sbb masalah 1 dan pihak 1 lg, jd pihak 1 lg jgn marah kalau aku x bg tau, sbb aku rasa mesej aku yg byk2 tu pn x berbalas dan call aku asyik masuk voice mail, jd maaf sbb x bgtahu. bkn nk carik sbb gaduh yg baru, cuma aku mintak, tolong faham aku. aku perlu pergi cari ketenangan aku. sendirian.

aku naek U90, melepaskn pija ke Klang Sentral utk balik. aku teruskan ke Seksyen 2 Shah Alam. mengantuk sgguh aku tga hari td. tertdo dlm bas, sedar2, da dekat dgn Seksyen 2 tu, jd segarkan mata, takut kang ketinggalan bas pulak. sampa2, U80 menunggu, tapi..... takde driver pun dlm tu, berehat makan agknye, malas pulak aku nk tggu, tgk seberang jalan, hah ade T529 pergi KTM Seksyen 19 Shah Alam, aku rasa baek aku naek tren je memandangkn malas nk tgk kereta jam menghala KL Sentral tu. sampai KTM, beli tiket, tggu. tren smpai 2 lebih, pehh, mengada punya tren.

smpai KL Sentral, jln sorg2, tgk brg2 sorg2, ohh aku rasa free. org ramai, tp aku jln sorg, independant gila aku. hewhew. aku jln ke monorail kt luar tu, utk pergi Imbi. Kl Sentral tga renovate, bakal jd lebih besar n lebih senang. beli tiket monorail, oh dia x bg tiket da, dia bg token. berapa lama aku x jejak monorail da nih, ye lah hampir setahun dah, last aku pergi Times Square pn dgn beliau. hmm...jd aku duduk dlm monorail tu, tgk org kelua masuk, budak skolah, mcm2 org, sikit2 membantu aku rasa free drpd awal perjalanan aku td, airmata hampir nk menitis lg, sudah makin berkurang.

smpai ke Imbi, tgk dua pintu. nk pergi mana ni, Sungei Wang ke Times Square. hmmm.. aku nk kencing masa tu, d sbb kn aku tahu selok belok Times Square n nk kencing dgn cepat, maka aku memilih masuk Times Square. dah masuk situ pakai token tu, mmg x harap lah nk seberang g Sungei Wang dah, jalan je la TS tu sonsorang. masa tu da pukul 3 lebih. org x ramai lg, btul2 depan entrance, ade poster Wendy punya mknn set baru, masuk dgn budget aku, jd aku plan mkn burger tu balik nnti. kaki terus berjalan tnpa menghirau perut lapar dan badan sedikit letih. aku x pedulik. kaki terus melangkah, window shopping. therapy perempuan, bila emosi kacau serupa ribut, bawakkn ke tempat mkn dan tempat shopping. ini berkesan.

dari 1 tgkat, ke 1 tgkat, aku berjalan pusing2 tgk apa yg boleh d beli. baju, purse, kasut, hmm.. semua masuk budget aku,. mmg kt TS barang nye bkn mahal pn, ade yg 1 kedai ALL RM10, mcm2 style, tp mostly style mat salleh, korea, and chinese. aku muslim, nk carik yg tutup aurat. huehue. tgk2, ulang2 tingkat, xde yg berkenan d hati, kecuali 1 slim purse RM10, mmg aku da lama nk carik slim purse yg mura pn. jd lah buat penyedap hati. masa aku berjalan tgk2 baju dari 1 kdai ke 1 kedai, aku naek eskalator mcm biasa.

tiba2 ade sorg lelaki berbaju formal, bertubuh sedikit tggi drpd aku, besar sikit, bulat tak comel, tergelak2 belakang aku sorg2, aku malas nk pandang. mood aku bkn tga baek sgt pn, aku nk hilangkn stress, mstilah muka aku muncung ketat habis. nk pandang ekor mata pn malas. tiba2 dia bersuara.


"awak! hahaha. awak lg"
(aku dlm hati : eh dia ni ckp sorg2 ke hape ni)
"awak, td sy jumpa awak, sy perasan awak byk kali lalu2 kt sini"
"eh, errm."
"awak org sini ke? org semenanjung? indon?"
(aku dgn muka berkerut heyy aku ni ade rupa endon ke) "eh sy org semenanjung lah, sy duk Bangi"
(muka aku takut2 bercampur pelik menjawab)
"eh jgn la takut, abg kerja sini lah"
"ohh.."
"oh.. abg duduk kt Minlon."
"oh.. sy tau, kt Serdang tu.. "
(aku jln memandang kt baju2 kedai tu je, mengelak eye contact)
"awak cari ape ni?"
"saje carik2 baju"
"erm.. nme abg Husni. nk pnggil awk ape ni.."
(dgn mengelakkan pandangan)
"leha.."
(dye gelak macam nk mati) "hahahaha, leha? betul2 ke tipu ni? ade lg ke nama mcm ni"
"betul la, kenapa x boleh pulak"
(eh kenapa dye ni mengikut je aku ni, haihh)
"leha dr bangi terus dtg sini ke?"
"sy belajar kt puncak alam, saja dtg sini jln2"
"erm.. abg tga rehat td, memandangkn abg da jumpa awk ni, meh la abg belanja awak minum"
(aku da kelam mcm ayam berak kapur ape kejadahnye laki ni belanja aku ni. aku nk lari menuju ke eskalator ke bawah, tbe2 aku menghala ke eskalator yg turun dari atas, mcm mne nk turun oi!)
"eh awk tu eskalator dr atas" (nmpak x betapa aku kelam)
"eh..errr..(dgn kaki membelok membetulkan arah eskalator) takpe lah bang, mak sy kata sy x boleh minum dgn org x kenal"
"eh ade lg ke org cemni"
"abg kata abg keje sini, ni x masuk keje ke ni? abg keje katne?" (dgn muka control tenang)
"abg keje tgkat 13"
(tangga da smpai ke bawah, aku nk lari)
"awak, meh la ambik no. abg ni, ape2 hal...."
(dgn x pandang dia, lari cepat2, dgn tgn melambai2 'taknak' "eh x pelah bang, takpe2"


itu lah cerita aku d aproach stranger kt Berjaya Times Square. dye bukan nampak jahat pn, cuma aku yg mmg x nak percaya dia tu mgkin baek. aku mmg jaga diri aku dari dulu. aku x berani makan pelawaan org x kenal. bahaya. takut d baca2 nye aku kn ke payah aku kne jdik binik dye ke hape ke, takpun dia tga carik calon bini ke, tgk aku cm comel2 independant sket, nk try2, ohh cukup lah bang. walau abg nk berkawan skali pn, cukuplah kwn2 lelaki sy stakat ni, semua pn da membantu membuat kan 'bakal suami' aku mengamuk. inikn pulak abg tu yg boleh d anggap mnjadi 'sugar brother'. dye x jd 'sugar daddy' sbb dye x tua pangkat abah aku, hahaha

aku jln2 lg. aku nk pergi wendy yg d ingini dari aku masuk TS td. then tibe2 smpai. mmg rezki aku mkn Wendy's kot, aku pn beli chiken burger take away utk makan dlm bas atau balik puncak nnti.

dan aku tgk jam. aku rasa dah boleh beli tiket balik da ni, jam menunjukkan pukul 430. jd aku turun ke bawah amek monorail balek ke Kl Sentral, n x lama monorail smpai. smpai Kl Sentral, aku x naek tren g Shah Alam mcm td, aku naek bas U80. nk rasa naek bas pulak. then aku pergi tggu bas dkat org ramai2 tggu bas lua Kl Sentral depan Shell tu. satu persatu bas lalu depan aku, aku mencari U80 utk balik. smpai la U80. hujan renyai2 mula turun. ohh sejuk. bas lalu dan berhenti 5 saat tanpa membuka pintu. d sangkanya takde org, dye pn jln, dye x nmpk aku tga tggu dye bkk pintu ke? maka terus je dye jln. aku tanpa berfikir panjang, membuat keputusan utk kejar je bas tu mandandangkan jalan jem, x jauh la dye jln, hoi kalau aku tggu bas laen pukul berapa aku nk balik pulak, maka aku jd la mcm ala2 cerita hindustan tu. lari2~  haha smpai depan pintu bas tu. membuat signal kpd pakcik tu aku nk naek. pintu bas pn di buka. aku mengah2.

"pakcik. huh. huh."
"kenapa amek kat sini, kenapa x amek kt sana td,"
"pakcik berenti kejap sgt"
"lama dah pakcik tggu"
(dalam hati : lama mende pintu pn x bukak)
"Seksyen 2 (sambil menghulur duit)"
"2 stgh"
"oh,. okay2"

maka bermastautin lah aku dlm bas tu dlm hujan mengantuk lapa. aku ngap je kentang Wendy's tu dlm bas sementara smpai Seksyen 2.

smpai seksyen 2, seberang jalan utk amek U90. sementara tggu bas tu, ade sorg akk berpurdah tnye aku.

"nk amek bas no. berapa?"
"U90" (smbil bermuka comel)
"ohh"
......ape dye borakkn dgn aku, aku x igt, haha, then bas akk tu smpai, dye duduk sebelah kanan aku. aku pndg sebelah kiri, tanpa aku sedari, ade sorg minah salleh duduk sebelah kiri aku. eh, bila pulak dia duduk sini.

"excuse me, do you know which bus will go tu Baiduri?"
"Baiduri? oh sorry im not sure. usually which bus you take?
"i take Seranas.."
"oh why you dont bring your own car?"
"i didnt buy one yet."
"ohh.."
"are you students?"
"yes, UiTM Puncak Alam, you?"
"oh im a lecturer."
"oh yeah?" (muka terkejut)
"yes, at UiTM faculty art and design"
"oh.."
"in think i want to ask the driver"

beliau pn bangun dan pergi ke arah bas tersebut. tnye2 driver, and naek. tggal lah aku menunggu bas. x lama lepas tu, ade sorg akak tu duduk dekat belah kiri aku ganti lecturer omputih tu td.

"awk nk naek bas no. berapa?"
"U90. akak?"
"U 9 0."
"oh sama lah kte"
"haa tu pn bas."

naek bas akk tu takde duit exact RM2. so aku bayar kt dia, dia bayarkn guna not RM5. duduk la aku dlm bas tu jln dan jln lagi. smpai ke Klang Sentral, budak beratur berbaris naek bas. dlm barisan, eh ade Azmeer, tersipu2 beliau nmpak aku. haha. kesian dye kene diri, bas penuh maa, pmpn suma duduk, gentlemen katanya kasi pmpn duduk. hewhew. smpai lah aku jam 750 kat kampus aku balik. walaupun d kira sekejap, mcm2 yg aku tgk dunia. dan aku sedar, bumi Allah tu luas, dan jgn sedihkn sesuatu terlalu melampau, sbb rahmat dan keredhaanNya lebih besar dr apa yg kte tahu. :)


alhamdulillah, aku selamat menjalani journey solo aku ke KL bandar metropolitan sgt tu. lepas ni boleh buat solo journey kt zimbabwe la pulak kan? melawat kg belah suami. keh3. ok aku dah mengarut. sekian saja cerita hidup aku kali ni. segala emosi ke kemarahan ke ape ke, adalah d luar tggungjwb aku, mcm aku ckp td,

READ ON YOUR OWN RISK. 

till then. bye. :)

Saturday, August 25, 2012

Sempurnakan Aku



Aku di sini seorang diri
Berharap waktu kan terulang lagi
Saat ada dirimu bersamaku

Aku di sini yang menyesali
Menangisi kepergianmu kasih
Semua begitu salah tanpa dirimu disisiku


Tahukah dirimu
Kau bawa setengah hatiku hilang
Bersama hampa di hidupku
Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
Oh mencintamu sempurnakan aku


Menangisi kepergianmu kasih
Semua begitu salah tanpa dirimu


Tahukah dirimu
Kau bawa setengah hatiku hilang
Bersama hampa di hidupku
Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
Oh mencintamu sempurnakan aku


Kembalilah kepadaku
Aku mohon kepadamu

Tahukah dirimu
Kau bawa setengah hatiku hilang
Bersama hampa di hidupku
Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
Oh mencintamu sempurnakan aku


Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
Oh mencintamu sempurnakan aku

Aku di sini seorang diri

Anuar Zain
I am currently addicted to this song. I dont know why,  
the words enters my heart, 
deeply. 



Friday, August 24, 2012

Eid Mubarak 2012 :)

salam alaik everyone !

nothing much to say,

sempena hari raya yg dah smpai hari ke 6 ni,

gambar raya pn da dpt dari Kak Shida from DSLR Abg Hafidz, her beloved hubby,

so we have to abadi kan the memories here :)

En. Zainuddin's family. tahun ni takde tema okay. hehe

PakCik Rashid's family. kak shida's theme color with her hubby.

PakCik Azizan's family. theme color, blue.

Hj. Napiah's and Hajah Esah's big family.
3 family pun da sesak rumah ni tau.

Candid time ! #1

Candid time ! #2

Candid time ! #3

Candid time ! #4

Candid time ! #5

Candid time ! #6

masa jalan jalan raya rumah atuk busu, jumpa scenery cantik, haruslah snap pic sebarang dua, thanks to Abg Hafidz punya Nikon, hehe,


itu bukan ordinary rendang tau, itu rendang burung. huehue

the girls melihat teratai yg kuncup kt tasik. hehe

my best sisters and cousins :) #1

my best sister and cousins  :) #2

Less raya for me this year. but to be with the families and cousins, is definitely the most precious moment.

Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir dan Batin,

Sincerely, Solehah. :)


Monday, August 13, 2012

Kisah hati


Hatiku. Hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Saturday, August 11, 2012

harapan terakhir.

mana mungkin hilang perasaan ini.

setelah bertahun tersemat dalam hati.

bukan mudah menyimpan semuanya.

apa lagi membuang melupakan nya.

tak pernah aku harap semua ni terjadi.

manis nya hilang, acuh mu begitu pahit

maaf sebab tak mampu aku kawal

maaf sebab selalu menangis dan bersedih

ia berlaku terlalu cepat

apa pun alasan nya, bantu lah aku

tolong perjelaskan perubahanmu.

masih ada sisa harapan aku

semua akan kembali seperti dua tahun dulu

akan aku terus simpan.

walaupun kau tak pernah tahu.





Wednesday, July 25, 2012

thisLITTLEtime


just so happend how i wish i could go back in time
the time what we call our stupid little time
the time we laugh out more than the others do
the time when happiness is just mingle moving with you
i miss that, dont you miss it too?
i wonder.

i would rather to say that i am having a break from love.
just away, might be a holiday, 
at this moment i couldn't find even myself
so better if i go back and find what have i been missed
new life would not change me 
it will only enrich me perhaps
give me time clock peeps,
i will use it wise.

the picture of me also kind of different from those time
aging, scars, also do with pimples i guess
it change how i look in the outside
but not in me, inner self
i am no further different than who i was
those time, yes, those time.
come back to me. 
no matter how.
expecto petronum !







Saturday, July 21, 2012

stupid me.

aku jenis taktahu nak luah,
aku takpandai nk ckp ape aku nak,
dgn org yg mampu menggetarkan jiwa aku,
atau org yg aku syg,
yes itu lah kelemahan aku.
sampai bila takkan mampu aku buat,
aku harap,
satu hari,
mungkin ada kekuatan tu.

ape aku rasa, apa aku buat, apa aku ckp,
kdg lansung bkn ape yg aku maksudkan, 
ye aku mmg takpandai. 

cuma satu aku pasti, 


only He knows how i miss this smile, and that moment,
yet it is not so obvious from my face and my daily doings,

i left him for you Allah. 
guide us near to you.
my only hope. only this. 
dont let us astray from the right path,
aamiin,.

let me give your heart a break




"Give Your Heart A Break"

The day I first met you
You told me you'd never fall in love
But now that I get you
I know fear is what it really was

Now here we are
So close yet so far
Haven't I passed the test
When will you realize
Baby, I'm not like the rest

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste
So let me give your heart a break, give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break
Oh yeah, yeah

On Sunday you went home alone
There were tears in your eyes
I called your cell phone, my love
But you did not reply

The world is ours if we want it
We can take it if you just take my hand
There's no turning back now
Baby, try to understand

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste
So let me give your heart a break, give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break

There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break
Oh yeah, yeah

When your lips are on my lips
And our hearts beat as one
But you slip out of my fingertips
Every time you run, whoa-oh-whoa-oh-oh

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong

Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste
So let me give your heart a break
(Let me give your heart a break)

'Cause you've been hurt before
I can see it in your eyes
You try to smile it away, some things you can't disguise
Don't wanna break your heart
Maybe, I can ease the ache, the ache
So let me give your heart a break, give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break

There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break (your heart), your heart a break (a break)
Oh yeah, yeah

The day I first met you
You told me you'd never fall in love

Sunday, July 8, 2012

#Leha



#Leha was trending on twitter last night. that's all. kbai.

Thursday, July 5, 2012

Malaysia's new KTM train :)

hey guys. Assalamualaikum. selamat hari khamis.

Hari ni hari pertama heaven gap seminggu aku dari exam. exam membuat rutin tido aku mcm hantu. =='

Tau ape perasaan aku semalam? aku rasa mcm dah grad dr Uitm tahu tak? that kind of feeling rasa lepas paper disaster bertindih aku. Those yg tak pernah tgk jadual exam aku, tgk ni.


nampak tak tahap stress tak terkawal aku sebelum 4 July tu? smpai emosi aku mmg terganggu. mcm org gila je aku dgn housemate aku sekalian.

but today aku taknak cerita pasal tu memandangkan aku da grad ! haha. aku tak merancang utk balik rumah actually, tp d sebabkan beberapa sebab yg tak dpt d elakkan, aku terpaksa balik. hewhew.

hari ni aku balik guna public transport. ape nk belagak sgt kan? bkn bkn bkn, bkn aku nk belagak, tp hari ni experience aku hari ni agak berbeza sket,

Solehah bt. Zainuddin, 
anda telah berjaya pulang dgn jayanya tanpa membatalkan puasa sunat nisfu syaaban anda ! *clap2
walaupun letih but Allah bantu permudahkan semuanya :)
Alhamdulillah.

except for pakcik bas rapid 529 yg nk pergi stesen komuter seksyen 19 tuh, hmmph. =='

tau sesuatu? dari 19 aku naek train tu, except mmg aku dpt duduk for the whole journey, aku notice a different kind of feeling, feeling over eksaited naek bende baru, meriah sket perasaan ini. kah3

tangan nakal aku pun, bermula. 

ini lah train tersebut dari luar. nampak cool juga lebih panjang. tahniah abah Najib. haha

boleh tembus dari satu coach ke coach yg lain through that door. wooosh~

Kerusi panjang yg lebih cantik.

kerusi biasa pn di ganti. *abaikan akk tu tido. kesian dia penat tahu. =='

aku rasa ni beg baju kotor org sebelah aku. comel je kan boleh bwk baju kotor cemni, kah3

lepas ni takde lelaki boleh duduk ladies coach. nampak abg polis yg hensem tu?

ini yg paling aku suka. routemap dia ade lampu woi meriah mcm lampu raya kelip2 !  

balik nampak cheeby atas katil. terus peluk dia yg gemuk ni.
*this is not the part of the train. sila abaikan gambar ini. =='  

dan byk lagi feature lain yg aku rasa better korang naik sendiri n feel the difference. plastic lampu dia pun tak bukak lg woi ! haha. sejuukk and terang than before. nice experience by the way. ok lah badan da letih. masa utk tunggu bukak puasa dgn mak and abah. yeayy !


salam nisfu syaaban semua.!
another 2 weeks to enter ramadhan Al - mubarak. 
Ahlan wasahlan ya ramadhan ;)


Monday, July 2, 2012

ThisHeart

aku tak mintak di manjakan bagai seorang puteri,
aku tak mintak di limpahi kekayaan melimpah ruah,
aku memang tak punya apa apa.
aku cuma ada satu hati.
satu satunya milik aku.
aku tak mintak hati ini di jaga di tatap setiap saat,
cukup lah ada seseorang buat penghibur tawa
saat hati ini tak mampu menahan semua dugaan dunia.
seorang teman membuat bicara.

tangisan hati aku. hanya aku dan Dia sahaja yg tahu.
takpayah cari aku. kalau rasa tak perlukan aku.
aku akan pergi.

Sunday, July 1, 2012

MiorHazmi. ♥


bismillahirrahmanirrahim. alhamdulillah.
i am turning 21. 
no more teens. as i know. 
but life shud be always like a teens ! rockin !

for my 21st birthday, 
that lil' necklace from him. thankyou MiorHazmi. :')
thankyou guys for all the wishes and pray.
all of them almost hundred. thankyou so much.

and also. i wud like to say it out loud here.
AKU NAK BERCINTA LEPAS KAHWIN.
when everything is HALAL and BARAKAH. :)



ok ini sangat cute ! >__<" 

another 5 paper awaits. please pray for me okay peeps.
done for now. kbai.



Sunday, June 10, 2012

imma crazy. enough.

even how much i would say.


and whatever book im read.


the reality is


what you have to do is


because the reality that you have to know always is



#MIORHAZMI




Tuesday, May 29, 2012

a killing semester 4 exam schedule.

assalamualaikum.

ade cerita gembira, ade cerita tak gembira lansung.

cerita gembira, postpone nanti dulu. tggu kegembiraan d tahap tak terkawal baru buat post baru okay.

cuti gawai seminggu aku yg mmg takbermakna 'cuti' pon. taksuka.

buat masa ini, sila lihat di bawah.


jadual exam sem 4 aku yg sgt membunuh. T__T

HRM533 - 3 Julai. 
OSM554 & IBM530 - 4 Julai
takde gap hari dgn 2 subjek critical dalam 1 hari. ya Allah..


Kerja aku super banyak gila.
dgn jadual exam yg macam ni, rasa nk pergi jauhjauh lariii pergi Paris shopping ! arghhh ! 
ini sahaja utk waktu ini. kbai. 

Friday, May 18, 2012

kita dan unsur


(1) Tanah = anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
(2) Air = anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
(3) Api = anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
(4) Angin = anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas

TANAH
Sifat tanah dikaitkan sebagai jenis Deria. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Orang menghargai kebendaan, keras hati, sabar,disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, cekap, percaya hanya perkara yang boleh dicapai oleh deria.

(JENIS PANCAINDERA: SYAHWAT, KERING)
Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.

AIR
Sifat air dikaitkan jenis Perasa. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Lemah-lembut, dalam perasaannya, mengasihani, memaksa, penakut, kepala angin, imaginatif, lemah terhadap siksaan atau teguran, berahsia, memahami, tidak tamak, artistik.

(JENIS PERASA: FIKIRAN, BASAH)
Lemah lembut, perasaannya dalam, belas kasihan, penakut, ada angin, imaginatif, mudah terluka hatinya, berahsia, mudah memahami perasaan orang lain, tidak tamak, ada bakat seni, positif, berhati-hati, berfikiran panjang, aman hatinya, terkawal, boleh dipercayai, penyabar, tenteram. Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham.

API
Sifat api dikaitkan sebagai jenis Intuisi (kebolehan mengetahui sesuatu melalui bisikan kalbu). Ia digolongkan sebagai sifat kelelakian. Pentingkan diri, megah, bersemangat tinggi, kompetitif, perlukan ruang, kebudakan atau kurang matang, keras hati, kecenderungan ke arah tidak peka terhadap sesuatu, sentiasa sedia untuk menempuh sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan masa depan.

(JENIS INTUITIF: CINTA, PANAS)
Pentingkan diri, megah, semangat tinggi, kompetatif, perlukan ruang, keanakan atau lurus, menaruh harapan, cenderung untuk tidak sensitif, sentiasa sedia untuk sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan baru, yang mana orang lain tidak terfikirkan. Perasa, gelisah, agresif, mudah teransang, mudah berusaha, pemaksa, optimis, aktif. Kerjanya segera, jalannya cepat, terang hati, panas tubuhnya, kurang tidurnya.

ANGIN
Sifat angin dikaitkan dengan jenis Pemikir. la digolongkan sebagai sifat kelelakian (masculine). Lelaki ini berpegang kepada teori, tidak mudah terpengaruh oleh pendapat orang lain, objektif, rasional, menghadapi kesukaran untuk melibatkan emosi, menghargai kebolehan intelektual, mahukan kebebasan, mempunyai mentaliti ambil mudah, sukakan fakta dan figura.

(JENIS PEMIKIR: JIWA, SEJUK)
Orang teori, sukar dipengaruhi, objektif, rasional, sukar terlibat dalam hal emosi, menilai tinggi kebolehan intelektual, keperluan untuk bebas, mentaliti ambil mudah, suka pada fakta dan figura. Mudah bergaul, boros, banyak cakap, responsif, mudah berbincang, bersemangat, sikap tidak kesah, pemimpin. Tubuh nipis, kurang daging, banyak darah, kreatif, sederhana.

** Kenyataan di atas hanyalah kajian teori ahli falsafah


sedar tak AWAK API DAN SAYA AIR :)

Thursday, May 10, 2012

dear bakal suami,

amaran : post ini sangat bersifat neutral. tiada arah dan hala tuju kepada sesiapa.


hai awak :)

awak, 
nanti kalau kte kawin,
nnti awak kejut bangun subuh setiap pagi tau,
takut kalau kte bgn lambat,
ade la org kejut kan, ;)

awak, 
nanti kan weekend awak tolong kte tau,
kte kemas kemas rumah, cuci kereta, shopping beli barang,
awak buangkan sampah, kte sapu rumah,
awak sabun kereta, kte siram sabun tu,
abes kte beli barang dapur,
kte main masak masak pulak. :)
nnti kte online kumpul resepi. hihik

awak, 
nnti kte g jalan jalan jauh sket eh, 
g London ke, Paris ke, Korea ke,
kte tak pernah tgk negara org, 
naik kapal terbang pun x pernah.
tapi sebelum tu,
kte kumpul duit pergi Mekah dulu okay,
nk ziarah rumah Allah tu jugak,
sambil tu rasa burger McD kat Mekah plak,
naik unta bonggol ke, hihi  

awak, 
awak syg kte tak?
kte taktahu awak siapa,
tp kte harap nnti satu hari kte jumpa awak,
awak terima la kte apa adenye tau.
kte ni jauh dari cantik,
pandai macam Amalina Che Bakri tu lagilah takde rupa,
comel macam Farah Lee wifey Ally Iskandar tu ade la sikit kot, hihik
tak sempurna mana, 
bole kata byk sgt kekurangan nya,
kte ni kasar, ganas, blurr, ape pun tak bole,
tp kte ni perempuan, kte ade rasa ingin dicintai seikhlasnya, :')
boleh la ye awak? bole laa. hehe

kalau kte bole jumpa awak nanti, 
kte harap awak pernah baca post ni,
sbb post ni tersembunyi dalam blog kte je, 
kte malu nk kasik org baca, :')

kalau awak jd org pertama kte nampak pagi pagi,
tau tak seronok tau kalau awak jd org pertama tu,
kte ni suka cubit pp orang, 
nnti kalau kte kejut awak bgn subuh,
lambat semacam je, kte cubit pp awak nnti tau, :)

kalau awak jd org terakhir kte nampak sebelum kte tidur, 
nnti kte usap usap rambut awak sebelum awak tidur, 
macam mak mak org buat tu, haha
kte salu buat kt adik laki kte mcm tu, :)

kte ni takde ape nk bagi, 
cuma ade sekeping hati yg kte syg ni je, 
harap awak tahu

yg kte tggu awak, dan kte akn syg awak semampu kte, insyaAllah :)


nnti carik la abah kte eh ! mintak izin nk kawin, hahahaha.

oklah, sampai sini je la kte nk ckp buat masa ni, 

bai awak ;)

im waiting for you, hubby.








Friday, April 27, 2012

i.can.feel.it



♥ Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH :

" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah daku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia..

~ Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..
~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..
~ Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..
~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..
~ Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..


Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia..♥♥"






academic vacation #2

assalamualaikum ! :)

regarding to the last post, ehem. dah aa, mencik plak aku asek ckp omputih je. dah la esaimen pun sume bahasa omputih, =='

ini lah antara gamba yg ada sempena visit to kerteh.

inilah keadaan di dalam bas. 

ini gambar S Jibeng limited edition! haha 

turun bas dgn gembiranya. hueheu

with the girls before ke pantai. :)

members of kumpulan 2. :)

from the left meet dearest atul, me, and natrah ^^

from the left meet lala, huda, shana, and me :) *sila abaikan muka tah hape2 tu.

at petronas' lobi. menunggu utk masuk hall. #1

at petronas' lobi. menunggu utk masuk hall. #2

the hall.
qilah kata : buat muka konon fokus. harharhar

my family :)

together we make it :)

+ gamba misteri : 




cuba cari aku kat mana. haha. okbai.


for more picture go here.


bai kerteh, bai dungun, bai laut. :)
till we meet again. 




s.L.e.y.p.0