~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Wednesday, March 20, 2013

pada saat aku berjanji

tiap kali aku matikan apa yg aku fikir
demi janji dan harapan yg selalu aku ingati
apa mungkin masih bermakna, atau sudah tidak lagi
aku juga tidak mampu tahu.

tekad dlm hati, yg tak siapa pun mengerti
suara dlm hati, yg tak mungkin sesiapa dengari.

tumpah lagi rindu pada hati yg aku sendiri taktahu
apa tahu, sedar, atau saja di biarkan,
tak mungkin aku jelas.
samar.

saat suatu masa dahulu, aku mungkin yakin
si arjuna hati ada di setiap waktu segenap segi
tempuh lagi waktu suram, yg berulang.
taktahu lg apa yg patut jd agenda.
buntu. 

pada saat aku berjanji dahulu, 
takpernah aku bayang masa kini
masih mencari titik berhenti itu.
utk terus merindu satu hati yg sudi
Tuhan, tunjukknlah aku jalan.









Saturday, March 9, 2013

love but annoyed?

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu
Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telfon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku
Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu
Jangan ragukan cintaku
Percaya sayangku
Jaga hatimu untukku
Ku menyayangimu
Semangat hidupku
Ku tetap untukmu
Cintaku selalu milikmu

ini ialah lirik lagu Shae - Sayang. alkisah lagu ni, aku benci and annoyyed sebenarnya bila lagu ni keluar radio, tp bila aku nyanyi and karok kan lagu ni dgn org, rasa mcm buat party pulak. haha. tak pelik bila something yg kita annoyed n benci somehow 1 hari nnti kita akn suka.
end of first week of intership. nothing much to say, just working life is so tiring. indeed. and I hate living in KL ! 
dah. okbai.