~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Friday, June 24, 2011

he was cool.

tak tak! bukan apa yg korang fikir.
apa yg korang fikir sebenarnya?
aku dah lama x tgk muvie korea nih.
cintan cintun byk sgt kan. x de kelainan.
*ok ok. peminat cte korea. jgn benci aku. aku x benci korea. kurang sket je.

tadi 2 movie aku abehkan. 

- alice in wonderland. (yelah,i baru tgk. dulu x sempat tgk.)

- the guy was gorgeous, he was cool.

mcm mana cte asal dia smenanya?

aku boring2 tadi, bukak folder, usha lah movie ape yg ada 
tgk muvie ni mcm x tgk lagi. then aku pun play lah.


ni dye nye intro. cool kan?

here the synopsis.

Adapted from a big-selling novel, He Was Cool tells a love story between a lively, brilliant girl (Jung Da Bin) and a handsome, rebellious boy (Song Seung Hun) from a well-off family.
Though he shines with his great charm, he endures discrimination resulted from his deceased dad who died from AIDS.
One day, Han Ye-won (Jung Da-bin) writes a derogatory message about a boy on the school web. It turns out that the boy, Ji Eun-seong (Song Seung-heon), is a handsome high school student who fights well and projects a mysterious lonely aura. Initially, the two squabble, but somehow they get to know each othe
r, and cope with obstacles together before they finally (yes, finally) fall in love. 

best gila wa ckp lu cte nih. leleh kejap, jap lg macho blek. super cool.

posters n pictures? here. :)






carik lahh cte nihh yee! trust me u won't regret!

: : : heroin dye ni katanye dah mati. sbb bunuh diri. bf problem n career down. ape lah korean celebs ni. isk3~

Thursday, June 23, 2011

how love can ever be so sweet, ;)

Boy And girl on The phone
-girl:
I love you.


- Boy:
I love you too ,So wanna go somewhere tonight for our 7th anniversary?

- Girl:
Yeah...where?

- Boy:
I dont know...maybe movie then dinner?

-Girl:
Ok.

- Boy:
Ill pick you up after I get off and get ready ok?

- Girl:
Ok. What time do you get off?

- Boy:
In 2 hours and then I gotta go home and yeah get ready which takes about 15-20 minutes...

-Girl:
hey...I thought you didnt have work today...

- Boy:
One of my co-workers called in sick.

- Girl:
Oh okay! So ill see you around 7:30 then?

- Boy:
Yeah! and babe?

- Girl:
Yeah?

- Boy:
I love you.

- Girl:
I love you too!

- Boy:
Ok my manager is like looking at me so yeah.... i gotta go.

- Girl:
Ok bye.

- Boy:
Bye.

****************************

2 hours later...

The guy drives to his girlfriends house and walks up to the door and rings bell.

- Girl:
Hey!

- Boy:
Wassup...you ready?

- Girl:
yes

They both watched a movie and ate dinner...once they were done eating they head back to the car but before she got into the car...

- Boy:
Wait! Can I blindfold you?

- Girl:
Why??!

- Boy:
Its a surprise.

- Girl:
What kind of surprise?

- Boy:
A big one.

- Girl:
Okay but only if you promise me that you will hold my hand while we're driving.

- Boy:
I promise.

- Girl:
Ok blindfold me...

So they drove off...........and then they stopped.

- Boy:
Ok we're here!

-Girl:
Where?

- Boy:
Wait let me walk you to the place!

- Girl:
What place?

- Boy:
Somewhere!

The boy walks her to the place.

- Boy:
Ok...let me take the blindfold off.

- Girl:
Where are we?

He takes it off her and she opens her eyes and sees the view of the city and at that same spot...that's where he first asked her to be his girlfriend....

- Girl:
Omg...(tears come down)

- Boy:
Why are you crying?

- Girl:
This is where you first asked me out...

- Boy:
What are you doing the rest of your life? (he asked on his knees and after he says that...behind him...in the air it says "Will you marry me?" in fireworks)

- Girl:
(tears come down faster)

- Boy:
I wasnt at work when you called me...I was planning this whole thing!

- Girl:
Get up!

- Boy:
Yeah?

- Girl:
(hugged him)

- Boy:
Is that a yes or a no?

- Girl:
Yes ♥..







Tuesday, June 21, 2011

jangan lah macam ni.

oh tolonglah. aku ni gangster tahuu takk. ganassss! yarhhhh!
tapi bila masuk bab cintun cintan ni cair betul lah aku.
kenapa awak begitu manis?
aku harap harapan aku ni bukan tinggal harapan je.

maluu weh aku nk ckp.

i luv luv u lahh. :X 

alamak wa gangsterr lahh! iskkk! o-+

tapi mesti jadik mcm ni akhirnya. *sigh*.

 M, wat hav u done to my heart? tolong jgn jampi lebih ye.
 kte dah kasikk ati kte dah kre payah tu tau. huhu.

oh man ok ok. im totally affected with u right now, syg.

im soryyyy. :(



Tuesday, June 14, 2011

macam rindu. :")

assalamualaikum.

aku jumpa belog alumni kmpk. rindu plak rasenye. even dah setahun aku tggalkan tempat bersejarah tu.
maybe bg org laen, metrik just tempat persinggahan je, mcm RnR.
tp aku rasa kmpk bg aku lebih dari tu. aku kenal mcm2 org, mcm2 ragam.
dunia baru aku jauh dr family, which aku sendiri x rasa nk balik rumah pun. :D
yg pasti, sekejap je, tp mcm setiap hari kt sana bermakna bagi aku.
setiap hari mcm aku dpt igt ape yg jadi. even se noob mkn keropok n tido masa kelas chemistry n math.
celik masa lecture bio je. terukkkk. =__=

rindu kt gamba lama. tgk lah ye. ;)

meet shida form the left, me, n hani.  jamuan raya 2009. 


meet me n my only rumate, adeeb. muka meriah. :D

yang ni tembam sikit. masa baru masuk metrik.
video masa orientasi yg panas gila berhimpit kt dsk tuh. made by abg sam



enuff memory. tutup buku. :)

tensi sikit ari nih, balek tadika tadi baru lepas marah budak. haha!
marah tu bukan kepuasan pun.
aku cuma nk dorang tahu dorg kene dengar ckp cekguu!
nanti dah besa naek sekolah kene dengar tau x!
pemalas nk buat keje mcm mana nk pandai.
aku suruh mula2..
"sarah, sarah buat yg ni"
"............."
"kenapa tanak buat ni"
"cekgu x reti"
"ok meh tgn, cekgu buat ikut tgn cekgu"
"..............."
"kenapa x mula mula lagi ni"
"cekgu tanak buat"
"ok. sarah tak boleh balek. org laen suma balek awak tggal sorg"
"................"
(aku sakit tekak ni, x kuasa nk jerit. lantak kau lah budak)
"kenapa x mula lagi niiiiiiii. ikut jelah pen merah cekgu tuuu!"
*cekgu sy dah siap. (here's julita. my faveret student. ohhh my. dah la comel)
"tgk. julita dah siap. julita sorg je cekgu kasik balik"
"cekgu tanak buat"
"cekgu kasi tahu mak kamu biar dia marah kamu mau?"
"................"
"ok. duduk luar lah. cekgu nk ajar org yg nk belajar je. sini cepat!" (sambil tarik tgn dia)
"cekgu jam sy ilangggg.."(sambil menangis)
"kenapa x cakap! ilang kat mana? buat dulu keje ni nanti cekgu tolong carik"
"................"
"kalau tanak buat cekgu tanak tolong carik langsung"
"................"
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tak payah predict lah ape aku buat. 
dah mcm scene bawang putih bawang merah kene dera dgn mak tiri dia dah. 
n the worse thing is, aku pegang role mak tiri tu. ape nihhhhh??
aku sakit tekak ni. mmg harapan lah aku nk jerit jerit.
hai budak x makan saman. muka aku paling kesian pun x paham ke. 
aku x sehat.... :(

aku dah rasa macam what the fuuu yg aku buat nih??
im so not into teaching since i was small. never.
tp kenapa aku kene pakse buat mende nihh.
aku tanak mengadu kt sapa sapa. aku letih.
aku malu. sapa lah aku nk mengadu nih sume.
tp please.. aku dah almostt fed up ni.
cuma tinggal sedikit je kesabaran lg. kejap je sleyy. kejapp je lagi.
kalau nk amek budak umo mcm tu sorg dua soh aku jaga maybe bole lah.
nak nak kalau anak aku. 
aku leh kasi personal touch sket.
aku garang! ye lah. syg anak tangan tangan kan.

ni satu team bola nak soh aku jaga!
sume perangai plak mmg tgh x de akal punya. arghhhh!
aku dulu baik je. x pernah ingkar ape cekgu ckp.
masa tadika lah kan. -..-"
masa da besa aku nakal sket, sket je pun!
hishhh!

kalau aku nk buat masalah sekali pun, jumpa aku kt luar lah!
bukan gaduh depan cekgu. nk jadik gangster belajar ngan aku dulu.

ok dah penat bebel. kbai.

Saturday, June 11, 2011

Maharaja Lawak : i choose u!

aku dah share kt pesbuk.
now aku nk letak kt sini pulak. 
aku dah tgk byk kali video nih.
macam x percaya.
sebab kelakar gila. 
hahahahahaha!
:))


**fadilah kamcahh. awan nano nano nano nano. mamat khalid.
choiiiii. lawakkkk!
jozan, kalau menang nk kek befdayy besa boleh?
aku promote korang ni. :p

Thursday, June 9, 2011

#surat untukmu, bakal suamiku. ;)

assalamualaikum..
aku utus buatmu, sang pria yg berjaya mencuri hatiku.
saat surat ini kau baca, aku tidak tahu apa mahuku.
cuma jari jemari laju menulis apa yg terbuku d hatiku.

jika nanti..
saat kita di jodohkan
kala akad bersaksi qadi dan wali
sah kau lafazkan..janji nikahmu kepada Allah
saat itu akan luluh segala jiwaku.
kerana Allah telah menulis
namaku dan namamu di Luh Mahfudz
'abah, mak, kini aku milik dia.'
andai kau tahu saat detik itu
suatu masa yg ku tunggu sekian hidupku.

impianku..
utk kau mengimami sujudku
mengaminkan doaku
menemani sepi malamku..
membawa aku terus
kepada yg maha cinta..
andai kau tahu betapa bahagianya saat itu
bagai seluruh dunia d sisi aku.
d waktu itu aku berjanji
akan menunaikan tanggungjawabku
sesempurna yg ku mampu.

mungkin..
d awal pernikahan
kau akan memandangku penuh cinta
segala makan pakaimu tersedia
hatimu ku jaga
hari hari kita akan indah sentiasa.
tahun berganti, mungkin kita punya permata hati.
insyaAllah..
tanggungjawab juga akan bertambah
dulu berdua, lalu mungkin akan bertiga
malah berempat, atau berlima.

pintaku..
saat kau lafazkan akadmu
ku mohon
tidak kau pernah mengingini aku
utk jadi hambamu,
isterimu bukan cuma
tempat kau lepaskan nafsumu
semata cuma itu.
bukan tempat kau suruh itu dan ini
jadilah kau umpama Rasulullah
tidak pernah menyiksa Aisyah
selalu bersama Aisyah menjalankan tugas hariannya
bersama sama..

tapi..
mungkin kau akan kata
'aku manusia biasa, tidak maksum seperti baginda.'
baginda juga manusia.
yg mkn makanan yg sama dgn sahabat baginda.
tidak laen dan tidak aneh
hanya ini pintaku
harus saling memahami
semuanya bersama. kan lebih indah?
cuma ini pintaku
dari gadis yg mungkin akan menjadi isterimu. :)


**original copy from sley. feel free to read or share or copy but kindly credited to me yaww. ;)
**post bersifat neutral. tiada sasaran dan kaitan dgn yg hidup atau yg telah pergi.

Thursday, June 2, 2011

its a super frightened reality.

assalamualaikum people out there. 
dan makan? dah mandi? get up man! we had sumthing to worried about now.
rasanya dah lama aku tak update blog berhabuk ni. its all about kekangan masa dan kekangan malas.
dah. cuti aku berapa minggu je, then aku kerja balek.

sign in blogger. belogwalking, tgk dashboard.
byk review cte yg sama. ape cer dgn dunia belogging aku ni? 
i found a very scary statement. click HERE

budak ni mmg buat isu. aman mesia takde peperangan but this girl make up wif her lost mind.
boleh dia buat pengakuan macam tu skali??
kalau mak abah dia baca belog tuh?
ok even kalau mak abah dia x pandai teknologi or takde laptop kt rumah
still. friends? family? they are outnumbered of people yg connect wif technology.


she's only 14 but she had lost her VIRGINITY n even worse SHE PROUD OF IT??

astaghfirulallahal 'azim.

what happened to the community?

ni bukan isu baru. dah lama dah isu ni. even zaman mak pak kite pun dah ada.
but diorang sume malu kalau dah takde dara. it wasn't something to be proud of!
kalau kau dah hafal sifir masa umur 4 tahun, n yess! you should!
but u lost ur virginity when u r 14, its mean
you lost!

kalau kau kalah maen game, kau pergi canang satu dunia ke? tak kan?
kesian aku dgn budak ni. ya Allah berikan lah hidayahMu kpdnya.
aku teringat satu ayat masa aku belajar kt maahad dulu.

'jangan kamu mencampakkan dirimu ke arah kebinasaan'  (al - baqarah, 195)

Allah maha mengetahui setiap sesuatu kat dunia nih. Nabi pun pernah ckp,

aku tinggalkan umat akhir zaman dgn dua benda nescaya kalau mereka ikut akan keduanya, mereka takkan sesat. iaitu Al-quran dan As-sunnah.

aku tak baik. aku byk khilaf dan dosa. aku pun remaja. aku ada nafsu yg susah utk aku kawal.

aku ada dalam dunia yang sgt mencabar utk aku jaga Iman dan Islam aku.

Ya Allah. periharalah aku dan keturunanku. Aamiin.


fakta ni semua buat aku takut. 
apa bakal jadi dgn generasi aku? apa jadi dgn umat manusia? Ya Allah. lindungilah orang yg beriman.
anak masa depan mmg kene d tarbiah kan dgn kesedaran Islam yg sgt tinggi
bukan cuma ikut ikut. yg mcm apa yg jadi sekarang.
pendidikan dah tak sama macam dulu. ofcoss,
it will be more challenging.


nanti kita hantar anak kita g sekolah agama macam kte nk M? ;)

haha. ok yg ni menyemak je. tp tak salah kan kalau aku pasang impian, nk didik anak anak aku dgn kesedaran Islam yang tinggi dari kecik kan? ohh berangan pulak. :p

jgn jadik mcm mak deme ni. mak deme nakey dari kecik. haha.
mak suh pakai tudung, aku pergi cakap, 'tamo.'

but i know what is the relevance now. sbb bkn mak suruh, sbb Allah suruh. :)


aku ade doa. utk mendapatkan suami yg soleh. wewiiiit. hihihi :p
alah tipu lah korang. se rock mana pun korang korang kat luar tu, nk kawen nnti carik future husband or future wife yg boleh jaga n didik anak korang baik baik punya. huhu.



untuk yg tengah bercinta pulak mcm aku, ade doa ni. utk kita semakin mendekatkan diri kepada yg
 Maha memberi cinta.



"hidup di dunia ini tidak lain kecuali permainan dan hiburan, sedang kampung akhirat itulah hidup yang sebenar, andai mereka mengetahui."
al-ankabut, 64

k bai. renung renungkan dan selamat beramal!