~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Wednesday, July 25, 2012

thisLITTLEtime


just so happend how i wish i could go back in time
the time what we call our stupid little time
the time we laugh out more than the others do
the time when happiness is just mingle moving with you
i miss that, dont you miss it too?
i wonder.

i would rather to say that i am having a break from love.
just away, might be a holiday, 
at this moment i couldn't find even myself
so better if i go back and find what have i been missed
new life would not change me 
it will only enrich me perhaps
give me time clock peeps,
i will use it wise.

the picture of me also kind of different from those time
aging, scars, also do with pimples i guess
it change how i look in the outside
but not in me, inner self
i am no further different than who i was
those time, yes, those time.
come back to me. 
no matter how.
expecto petronum !







Saturday, July 21, 2012

stupid me.

aku jenis taktahu nak luah,
aku takpandai nk ckp ape aku nak,
dgn org yg mampu menggetarkan jiwa aku,
atau org yg aku syg,
yes itu lah kelemahan aku.
sampai bila takkan mampu aku buat,
aku harap,
satu hari,
mungkin ada kekuatan tu.

ape aku rasa, apa aku buat, apa aku ckp,
kdg lansung bkn ape yg aku maksudkan, 
ye aku mmg takpandai. 

cuma satu aku pasti, 


only He knows how i miss this smile, and that moment,
yet it is not so obvious from my face and my daily doings,

i left him for you Allah. 
guide us near to you.
my only hope. only this. 
dont let us astray from the right path,
aamiin,.

let me give your heart a break




"Give Your Heart A Break"

The day I first met you
You told me you'd never fall in love
But now that I get you
I know fear is what it really was

Now here we are
So close yet so far
Haven't I passed the test
When will you realize
Baby, I'm not like the rest

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste
So let me give your heart a break, give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break
Oh yeah, yeah

On Sunday you went home alone
There were tears in your eyes
I called your cell phone, my love
But you did not reply

The world is ours if we want it
We can take it if you just take my hand
There's no turning back now
Baby, try to understand

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste
So let me give your heart a break, give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break

There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break
Oh yeah, yeah

When your lips are on my lips
And our hearts beat as one
But you slip out of my fingertips
Every time you run, whoa-oh-whoa-oh-oh

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong

Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste
So let me give your heart a break
(Let me give your heart a break)

'Cause you've been hurt before
I can see it in your eyes
You try to smile it away, some things you can't disguise
Don't wanna break your heart
Maybe, I can ease the ache, the ache
So let me give your heart a break, give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break

There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break (your heart), your heart a break (a break)
Oh yeah, yeah

The day I first met you
You told me you'd never fall in love

Sunday, July 8, 2012

#Leha



#Leha was trending on twitter last night. that's all. kbai.

Thursday, July 5, 2012

Malaysia's new KTM train :)

hey guys. Assalamualaikum. selamat hari khamis.

Hari ni hari pertama heaven gap seminggu aku dari exam. exam membuat rutin tido aku mcm hantu. =='

Tau ape perasaan aku semalam? aku rasa mcm dah grad dr Uitm tahu tak? that kind of feeling rasa lepas paper disaster bertindih aku. Those yg tak pernah tgk jadual exam aku, tgk ni.


nampak tak tahap stress tak terkawal aku sebelum 4 July tu? smpai emosi aku mmg terganggu. mcm org gila je aku dgn housemate aku sekalian.

but today aku taknak cerita pasal tu memandangkan aku da grad ! haha. aku tak merancang utk balik rumah actually, tp d sebabkan beberapa sebab yg tak dpt d elakkan, aku terpaksa balik. hewhew.

hari ni aku balik guna public transport. ape nk belagak sgt kan? bkn bkn bkn, bkn aku nk belagak, tp hari ni experience aku hari ni agak berbeza sket,

Solehah bt. Zainuddin, 
anda telah berjaya pulang dgn jayanya tanpa membatalkan puasa sunat nisfu syaaban anda ! *clap2
walaupun letih but Allah bantu permudahkan semuanya :)
Alhamdulillah.

except for pakcik bas rapid 529 yg nk pergi stesen komuter seksyen 19 tuh, hmmph. =='

tau sesuatu? dari 19 aku naek train tu, except mmg aku dpt duduk for the whole journey, aku notice a different kind of feeling, feeling over eksaited naek bende baru, meriah sket perasaan ini. kah3

tangan nakal aku pun, bermula. 

ini lah train tersebut dari luar. nampak cool juga lebih panjang. tahniah abah Najib. haha

boleh tembus dari satu coach ke coach yg lain through that door. wooosh~

Kerusi panjang yg lebih cantik.

kerusi biasa pn di ganti. *abaikan akk tu tido. kesian dia penat tahu. =='

aku rasa ni beg baju kotor org sebelah aku. comel je kan boleh bwk baju kotor cemni, kah3

lepas ni takde lelaki boleh duduk ladies coach. nampak abg polis yg hensem tu?

ini yg paling aku suka. routemap dia ade lampu woi meriah mcm lampu raya kelip2 !  

balik nampak cheeby atas katil. terus peluk dia yg gemuk ni.
*this is not the part of the train. sila abaikan gambar ini. =='  

dan byk lagi feature lain yg aku rasa better korang naik sendiri n feel the difference. plastic lampu dia pun tak bukak lg woi ! haha. sejuukk and terang than before. nice experience by the way. ok lah badan da letih. masa utk tunggu bukak puasa dgn mak and abah. yeayy !


salam nisfu syaaban semua.!
another 2 weeks to enter ramadhan Al - mubarak. 
Ahlan wasahlan ya ramadhan ;)


Monday, July 2, 2012

ThisHeart

aku tak mintak di manjakan bagai seorang puteri,
aku tak mintak di limpahi kekayaan melimpah ruah,
aku memang tak punya apa apa.
aku cuma ada satu hati.
satu satunya milik aku.
aku tak mintak hati ini di jaga di tatap setiap saat,
cukup lah ada seseorang buat penghibur tawa
saat hati ini tak mampu menahan semua dugaan dunia.
seorang teman membuat bicara.

tangisan hati aku. hanya aku dan Dia sahaja yg tahu.
takpayah cari aku. kalau rasa tak perlukan aku.
aku akan pergi.

Sunday, July 1, 2012

MiorHazmi. ♥


bismillahirrahmanirrahim. alhamdulillah.
i am turning 21. 
no more teens. as i know. 
but life shud be always like a teens ! rockin !

for my 21st birthday, 
that lil' necklace from him. thankyou MiorHazmi. :')
thankyou guys for all the wishes and pray.
all of them almost hundred. thankyou so much.

and also. i wud like to say it out loud here.
AKU NAK BERCINTA LEPAS KAHWIN.
when everything is HALAL and BARAKAH. :)



ok ini sangat cute ! >__<" 

another 5 paper awaits. please pray for me okay peeps.
done for now. kbai.