~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Friday, April 29, 2011

entry busuk. sbb entry x boleh mandi.

assalamualaikum. 
well hello there world!
*terpengaruh anwaq hadi sgt. camni lah jadiknya. -__-"

baru je lepas belogwoking and jenguk2 entry org,
hobi baru aku kan afta fb. alahai busan dah fb2 ni sume. otak x berkembang.
*errk. belogwoking mengembangkan otak siket lah tahu.

macam dah lamaaaa x hapdate. takdak mnde best nk ceghita. 
sume org pung exam. ade yg dah abeh exam dah pung. mcm ade org tuh. tu tu.. huhu.

baru je abeh paper titas tadi. plan nk defeat lg satu blacklist kt Need 4 Speed.
tp cm malas. jiwa memberontak nk cerita tah pape kejadah dunia2 ni. 
ok ok. jgn nk kutuk aku lg. aku dah lama maen NFS. 
BUKAN BARU MAEN YEEE! =.='
dulu aku maen kt lappy along, lama dah formatnya. dandan ilang lah suma game2 luvluv aku uh.
T________________T

ni baru aku dpt balek ina kasik aku,
mmg zmn kanak2 kecik aku mmg obses kereta.
aku tolak berbie doll ke ape2 yg pompuan maen.
aku maen kereta hotwheelss.
ye lah time tu kete tu je ade.

takdak gamba lah, aku de bmw dulu, tah byk lg collection aku. huu
sbb skng aku maen NFS balek.
aku baru ade chevy cobalt ss.
silber metalic one maa! complete lowered n back spoiler.
ye lah aku baru maen 2 hari. mana nk dpt duet lagi beli kete.



cam ni lah kot kete aku lebeh kuang.

tp outta 15 blacklist aku dah defeat 4 in 2 days.
*sedikit bangga yee d sini.
/wahaha

senin lepas aku kene g taklimat dummy kt angsana. dummy uh bkn bodo lah.
dia uh patung cpr yg baru di beli oleh pusat ko.
kenapa aku kene pergi? ohh pehhhlis dun ask me whyyyyy.
dah maleh nk tulih. nengok gambaq naa.



satu dummy tuh ----> RM 7000 tau.

kaya jugak aku kalau aku curik satu dummy bwak jual kan? hehe. :p

aku nk meneruskan kebusukan d sini. 


kasut cinderella aku yg tinggi rendah jeee kan, macam boleh bawak pergi dinner.


rumah yg bakal d sewa. *tipu sungguh lah. x mampu denn.


n finally. meet my dear yomi yg selalu temankan i study, ♥ M

..awak, be strong yeh? I will oweys be here 4 u, if u need me. u never know dat I'm worrying bout u a lot this lately tau. A lot..


nak kawen cenggini boleh takkk! bertuah ashraf dapat dia. >___< 




Sunday, April 24, 2011

Thursday, April 21, 2011

sudah. akan pergi.

Bertanya sang bayu pada ku

Mengapa kau masih disitu

Tiadakah jemu kau menunggu

Ohhhhh


Dan buat seorang perindu

Penantian hanya lah waktu

Dikamus hati ku

Tiada istilah jemu
Ohhhhoh



Hentikan lah saja

Jenaka bermadah

Biasa terlalu sering ku dengar

Ceritera cinta tiada berubah
Hanya mimpi yang indah
Akhirnya nanti kecewa



Buka lah sedikit hati mu 

Kenali siapa daku

Ohhh


Beri ku pendam rasa hati

Malu mengakui

Ohhhhhh oh


Hentikan lah saja jenaka bermadah

Biasa terlalu sering ku dengar

Ceritera cinta

Tiada berubah hanya mimpi (hanya mimpi) yang indah
Akhirnya nanti kecewa …



Tanpa mahu mengakui kau pun dihati

Diluar sedar kau ku rindui

Penantian (penantianmu) hanya ruang waktu

Tiba masa kan terbukti cinta ku
Ohhh
tak mudah percaya pada pengakuan aku di hati mu yang tersayang



Hentikan lah saja

Jenaka bermadah biasa terlalu sering ku dengar

Ceritera cinta tiada berubah hanya mimpi (hanya mimpi)

Yeh .. yeh .. yeh … yeh
Akhirnya nanti kecewa … 

Tuesday, April 19, 2011

macam.

assalamualaikum.

amaran : entry ini mengandungi pelbagai jenis gamba. dari binatang, ke bukan lagi binatang.
utk 18 tahun ke atas sahaja.

kenapa 18? takde motip pung smenanye, hehe
title takdak kene ngena dgn story. bkn kejadah macam atau apa apa.
pg td tgk final fantasy advent children pukul 5 pg,
laah, lambat sgt cerita tu, maka malas nk tggu. baek aku kroihhh~
maka memilih utk bersama yomi n cheeby terchenta.

ok ape natang nye 2 mnde nih?

yomi tu ini.


cheeby tu ini.


ngee~ dorg ni peneman aku tdoq mlm2.

mlm td si fafazcute tdo dgn aku, dia dtg dgn cika cos umah deme tggal deme berdua je.
takut katanya, maka deme dtglah tdo sini.
deme study akaun dgn c bijak akaun natrah, esemen punya pasal kannn? hihi

aku? buat rutin biasa stdy week aku. mlm berjaga smpai pg. ok ini teruk.
x boleh d biasakan rutin ini, nanti terbawak2 masa nk exam. bahyo.

jln2 bkk fb, rutin kan? jumpa artikikel ini d gua.com
eh eh?? mcm ku kenal saja ini mamat??


click image utk tumbesaran lebeh baek. :)

nk cerita penuh? tekan sini.

maka tidak syak wasangka ragu ragu lagi.
dgn arrow tu ialah si najdi, or we used to call him najod, 
mmbe skulah aku, ade jgk generasi hamidian yg masuk tv lg
d kala alaf millenium manusia sebok mengejar harta dunia ini, 
*ok smenanye ayat ni takde kene ngene dgn ape yg aku cuba smpaikan.

he's not da same najod anymore. kalau lah aku leh upload gamba lama kau jod,
tp takyah lah, sape lah aku nk upload gamba yg org yg dah masok tv, 
*mata ke atas, tgn ke dada,
hahaha

he's WAN NAJDI WAN NOH. 
calon imam muda musim ke - 2

afta NURFAIZAH PANUT yg masuk AQ musim bape tah,
kau org kedua yg aku kenal.
afta yassin, wardina safiyyah, n others yg laen.
bdk SMKA MAAHAD HAMIDIAH kajang, mmg suka sgt msok tv. bukan?

semangat je kan aku? haiyo.

aku jumpa gamba animated.GIF yg terlawa bg aku,.
serius nmpk real gilaa! tgk ni.


chantekk gilaaa wehh! >___<
gamba animted.GIF lawa yg laen boleh d dapati d sini juga. 

suddenly aku ter-FALL IN LUV ngn iPAD yg super cool ni.


ok dah cukup mumbling sehingga d sini. stdy week = must stdyyyyy 'kut' 
:D

sbb aku malas ni kan, so here i give u ollz,
bruno mars - the lazy song.

Sunday, April 17, 2011

FINAL-ly

alhamdulillah.
end off this hactic week. 
keserabutan harian yang menghalang aku utk enjoy
atau menikmati hidup.

1 more project to be done.

final project, management of administrative records 1.

lets go guys! my dear qilah, nat and ada! 
1 more, give our best shot yaw, ;)

aku baru g tgk umah tadi. ye lah aku berpotensi jd dak NR next sem.
takdak kolej dah nk nunggu aku masokk. :'(
sdeh hangpa tau dakk.
ye lah mmbe sume kolej.
takpe lahh lehaa oi~
mak aku kata dah besar dah kau tu,
jd budak besar dahhh.. =.=
*aku rasa aku belum ckup bsaaa.

td aku terlanggar kete org. seb baek slow je.
so kete honda uh takdak effect. kene cium mmmuahh mmmuahh je ngn viva auto aku,
sorry abg shammm! kete abg baek jeee. satu calar pun sy x buat. btoiii! lalalala~

mcm2 jadi mggu ni. sampai dah x tahu dah mana satu nk cerita dulu.
nk update ari2 dah x sempat. byk sgt keje. so nk buat post tertangguh, mcm malas.
just nk annouce, IT'S STUDY WEEK OLEDY YAWWW!
dah, jgn tanya aku 'x balek rumah ke?'
jawapan hakiki : x balek.

byk keja hoii! nk balek kejadahnye. selasa ni due date record tuh.
baru g interview company tadi.
esok due anta past year akaun
aku buat x balance2. maleh nk buat lg.
tgk lah esok ke lusa ke,
ehh esok kan dah kene anta, mana ade lusa utk past year akaun tuh. pffft~

nk buat mood utk study week ni. cam ni ke?


or mcm ni??


korangg? camane?

drama mandarin utk sem ini. done! edit by qielshrommie.
terbaekk lahh qilahhh! 
jgn persoalkan jalan cerita, muka, serta watak2.
nk subtitles??
mintak kt aku personally yeh.
ti aku kasik pakai emel.
ngehehehhe 
:D



heheh. thnx my dear qielzshroomie for this upload.
weeeehuhuuu! maluuu maluuuuu!

Sunday, April 10, 2011

nampak beno nipunye =.=

d sebabkan emosi tah pape.
so aku nk rilek jap dr buku.
baca ape pun x masuk dari pagi.
terukk.
alang2 bosan,
si mirafiqa pomote website ni.
aku pun mamaen.
hahahah! dah nama pompuan,
jiwa mike2 tu sume sameeeee jeeeee
nk lawa bagai,.
tah pape, zaman skng mcm ni pung jadik jugak.
nk tgk hasilnyee?



nampakkk? nmpak beno nipunyeee.
org x lawa mekap pungg takdak efek. =.=
tp syiok sbb maen mekap2.
x yah p carik tisu ke hape nk padam klu salah.
hahah!

watta-foolish-serius-faked-beauty-face i did.
pffffttt~
:D


Saturday, April 9, 2011

salam terakhir

Assalamualaikum.
 d saat korang membaca mende ni, aku dalam kesedihan yg hakiki, 
hahhaa. 
*ok aku tiru ayat matlutfi ;p

almost setahun aku ade dgn korg.
jerih payah aku, susah senang aku, korang ade tulung aku kt sini.
aku appriciate sgt.
korg dah jd part of my life.
keputusan aku kali ni mmg aku dah fikir masakmasak.
aku x boleh tahan tekanan yg terlampau mcm mana korg buat.
korg mmg kuat, aku envy pasal tu.
aku x sekuat tu. 
jd aku perlu undur diri. dgn harapan aku ada masa depan lebih baik lepas ni.
aku syg korg sgt2.
kita boleh jumpa lg hari hari, tp mungkin dah x boleh gulek2 atas katil sama2.
*ayat ni bukan utk khaliq n raqeb okeh. =.=
ade byk kenangan dgn korang sume.
mmg aku takkan lupakan sampai aku mati.
jd sempena pengunduran aku, aku nk korang tahu yg
korang antara kawan yg terbaek yg aku pernah ada.

buat qilah..
mcm2 kita dah buat sama2 kan? cerita sama2, nanges sama2,
tp mungkin lepas ni kita susah dah nk buat sume tu.
kita dah jauh siket d atas muka bumi ni.
malam hari korang mungkin dah x sama mcm aku.
aku harap korang kuat utk lead junior2 tu sume. 
since korang akak2 yg tabah dlm hidup.
ajar dorang mcm mana kita d ajar dulu. 
tahan tekanan, tahan fizikal n mental.
kau jaga diri baek2. aku mungkin jauh dr kau lepas ni.
tp aku yakin ramai yg sygkn kau 
ade dgn kau
boleh jaga kau. :)

buat natrahh..
kau org yg byk aku tumpang bahu
saat air mata aku x tertahan
aku salu nk pinjam bahu kau, sbb dlm byk2 bahu kau yg senang nk capai.
aku sebak sgt tulis mende ni.
terima kasih sgt2. kau kawan aku antara yg terbaek aku pernah ada.
kau kelakar, x pernah buat aku bosan dengar lawak kau. 
lepas ni gelakkan aku lagi yeh?
nanti aku rindu sgt.
kau pun kene kuat, jgn jd mcm aku. ko boleh buat.
aku syg kau. :)


buat adaaa cekuduk..
mula mula aku kenal kau, aku rasa kau pelik
mcm kanak2 tau. tp kau unik.
dgn cara kau sendiri.
lepas ni kau kene byk berdikari.
jgn asek jd kanak2 je. kau dah besar tahu.
gelak kau yg mungkin aku paling rindu nanti.
sumhow kau menceriakan hari2 aku yang boring ni.
aku syg kau ada,
maka kau kne lg pandai berdikari,
jgn byk bergantung kt org lain.
kau pun boleh buat mcm mana org boleh buat.
kita hidup berkawan, byk hati yg kene jaga.
aku ckp utk diri aku sendiri jugak.
take care dear. :)

buat raqeb...
bro kau mmg kuat. kau kene igt pesan mak kau,
yg tu mmg aku suka lah. 
terbaek betul. kau mmg ada bakat semula jadi 
as a gud leader. teruskan perjuangan ko.
smpai kau dah nazak, tercungap2, baru kau berhenti bro.
insyaAllah kau boleh. :)

buat khaleq..
terima kasih atas persahabatan ini.
hahhahah! skema x ayat saya??
hihih. kau selalu buat aku gelak.
kau kne pandai budget duit mulai dr sekarang.
sbb satu hari nnti kalau kau ade rezeki,
kau yg kene kawal duit keluarga kau.
kau kne pandai urus yg mana satu kepentingan
yg mana satu nafsu semata2
igt tau pesan aku ni!
mungkin lepas ni aku x boleh nk mkn selalu dah ngn ko
da x boleh kira lesung pipit terbaru ko
tp kau seorg yg baek.
kau kne kuat mcm yg laen2 jugak.
smbung legasi ape yg korg bina dulu. :)

buat ina..
mmg aku mengaku aku x byk masa lepak dgn kau.
tp kehadiran kau dlm hidup aku,
bkn tanpa sebab. mumule aku rasa kita payah nk ngam.
tp sebenanya, kau ade jasanya dlm hidup aku.
aku mengenali org. mcm mana org2 d dunia ini.
tu lah pengajarannya.
kita semua x sempurna kan??
byk silap salah dan khilaf.
tp maaf memaafkan tu satu yg mulia kan??
bkn kene buat time nk raya je. =.=
d kesempatan ini, aku nk mintak maaf kt kau.
betul, seikhlas hati.
lepas tu aku fikir,
buat ape aku nk benci org sgt, 
last2 kubur kita sama je bentuknya.
kita sume sama.
tp muhasabah diri sentiasa itu sgt perlu.
tgk cermin bukan berangan aku lawa ke hape,
tp tgk kekurangan yg perlu kita baiki.
aku ckp utk diri aku sendiri jugak.
kau ade dlm senarai kawan2 aku. 
jgn risau, aku x benci kau punya, :)

lepas korang sume dah baca ape yg aku tulis ni
jgn persoal or memperkotak katikkan
kenape aku tulis sume ni
sbb korang sume org yg aku syg.
aku harap redha dan rahmat Allah
sentiasa ada dgn korang.
walaupun aku dah x de dgn korang lagi.
with love, i made my move, :)

Saturday, April 2, 2011

org kata aku senget

mata aku saket ni.
bengkak dah 2 ari nanges je.
tp boleh x aku nk layan video yg ni.
sbb suka gila dr skolah.
 hahha!
nah amek ni.


ok aku admire gigi badak ni
hihihihiihihiiiihi

Friday, April 1, 2011

payah. mengalir lagi.

hati tolonglah sabar.
kesian kat sume org. muka aku teruk dr pagi. 
padan muka yg pergi nangis dari pagi apasal. bunguk.
org tanye aku x mmpu jwb.
kesian kwn2 aku yg tgk aku mcm ni.
dah seharian perut aku kosong.
sume yg aku telan rasa pasir, nk buat camane?
tolonglah bertahan hati,
tolonglahh.

awak, awak x bersalah pape.
kte cuma teralu kecewa. mungkin.
gedik kan kte? kt dah ckp kte tah pape.
kte cuma harap kte org pertama tu.
yg dpt tgk awak
dpt ade dgn awak.
halal.
tp ade org yg dah skip kte.
ape boleh buat, menangis jelah yg reti.
x marah pun. cuma sedih.
bkn kte x terima apa yg awak ada hari ni,
cuma awak yg semalam tu buat kte sedih sgt.

kte ade angan2 tinggi. ok yg ni mmg x malu punya pumpuan.
kte berangan nk kawin ngn awak.
tp sebelum tu,
kte nk awak pikir masak2 nye
mmpu x awak bimbing kte ke jalanNya?
mmpu x awak jd ayah yg baek utk anak2?
mmpu x awak jd ketua keluarga yg baek?

kte x ckp utk kte, tp utk awak.
sbb 1 hari nnti awak mesti akn jd mcm ape yg kte ckp kt atas tu.
kalau awak dah siap utk jd mcm ape yg kt atas tu,
beruntung sape yg dpt awak.
sbb ni lah cara kte mencintai awak.
sbb terlalu mencintai awak.
nk bwk awk jd org yg lebih baek d sisi Nya.
kte x pandai guna ayat2 manis,
kte kasar.

kte mmg skema. kte kolot. kte x biasa dgn sume2 tu.
kte mengaku.
tp kalau awk mmpu tunaikan wishes kte kt atas tu, dah ckup dah utk kte.
ni suara hati kte sejujur nye.
kte mintak maaf sbb tulis kt sini.
kte tahu awak x suka.
tp kt tempat ni je yg kte mmpu gtwu 
ape yg kte rasa.

seribu kali maaf. jgn risaukan kte.
kte perlukan masa nk pujuk hati kte.
kte mintak maaf byk2. sbb mana2 kte pergi pun air mata mengalir.
kte takut kalau kte contact awak sekarang
penuh bunyi hingus ngn air mata je,
malu lah kte.
kte pikir jauh sgt kan?
sbb itu mmg kte.
dah cuba berpura2. tp nmpknye mmg x pandai berlakon.
teruk. x boleh menang award.

kenapa kita ckp mcm ni?
sbb kte terlalu syg awak.
i wish i could see u as better one, obedient servant to HIM.
my biggest wish.
sbb kte berangan nk jd makmum awak.
kalau awak x suka kte, xpe. kte terima.

sbb cuma DIA yg tahu how i love you so much. i pray to HIM to guide you. always. 
ni cara kte mencintai awak.

please.

it wasn't a big mistake afterall. 
u didn't do anything to me.
i'm sorry.
its very hurtful for me. 
i realize now that i've lost the privillage. 
it might be okay for others. but i put on high hope on it. 
my mistake again. i'm sory.. 
i kept holding my tears. 
n now it falls. 
i'm sory. 

n now i'm begging you.
HE's will accept sorry.
we are HIS serrvant.
please do it
pleasee.
i'm begging you.
because this is the way i love you.

you're forgiven.
but i'm still full of tears.
i'm sory.