~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Tuesday, December 31, 2013

Lifelong Wishlist.

Ini kali terakhir aku tulis blog tahun ni.

Pasni, aku tulis tahun depan pulak. Ceh. 

*lagu sedih berputar*

Dah kenapa nk kuar lagu sedih? entah hape hape.

oh Hai ! 

Hello. Lama tak bersua. Tujuan kali ni bukan nak update life, walaupun mcm2 perkara bole di updatekan.

Kali ni, aku nak buat wishlist sempena nk menginjak umur 23 ni. omaigod. 

dah 23 ke? 


ok. mari mulakan
  • Perform Hajj / Umrah dgn husband. 
  • Have an awesome wedding solemnization 
  • Buy a DSLR camera
  • Tour Korea / Europe masa winter
  • Naek ATV tepi pantai
  • Snorkelling
  • Ice - skating
  • Belajar maen music. Piano / gitar.
  • Naek kuda
  • Wall climbing

Ok kte sudahkn di sini dulu. Nanti kalau ada masa kte tambah lg. 

Selamat tahun depan !

Sunday, October 20, 2013

NOT ME.



Hi there. Assalamualaikum.

Again. hi blog ! lama x jenguk. yes mmg da berhabuk sgt. takde masa, sibuk, dan macam2 hal. yeah you and your excuses again. alasan. sibuk memanjang. mmg sibuk. dan taktahu nk tulis apa. ok semua boleh dikira sebagai alasan dan juga kenyataan.

semenjak jd pekerja ni, weekdays aku mmg burn habis. siang keje smpai ke maghrib, malam penat dan rehat. aku taksuka hidup macam ni. dan aku mula rasa aku salah pilih kerja. itulah, masa interview jwb kebabom sgt, kan da hired. dan bila da hired, ada peluang nk patah balik jd penganggur semula? 

yes. peluang mmg ada. tp mcm biasa, akan ada yg kata, 

"kau da keje elok2, buat apa berhenti? tahu tak susah nk dpt kerja zaman skng ni. ramai yg da grad pun x keje lg tahu x"

semua org takfaham.

dr hari pertama aku jejak HSBC tu, aku pergi utk dpt exposure interview je, just that. 

di takdirkan, rezeki aku, aku dpt.

masa tu, aku rasa aku pun x pasti apa yg aku buat.

aku akan kerja in a week.

yelah, org laen semua tahniah, tahniah. but aku sendiri masa tu x tahu aku da sedia atau tak. dan aku just go with the flow, pergi hari pertama induction.

somehow aku tak rasa seronok, tak rasa semangat pun. aku rasa biasa je. dan sesekali aku rasa, betul ke apa aku buat ni? is I meant to be here? again, aku lantakkan. go with the flow. 

dan sekarang, aku baru nk masuk 2 bulan kerja kt situ. the most important thing to be considered to be happy in your work is, your environment and your colleague. as long as kau jumpa kwn sekepala, seseorg yg boleh jd kwn kau kt tempat keje, takperlu kau serasi dgn semua org asalkan kau ada seseorg yg boleh jd kwn buat meluah rasa dan mengutuk bos kau, itu sudah cukup baik.

tapi sekarang, aku tak de tu semua. belum lg atau aku x tahu mungkin takde.

tempat keje aku takde kebebasan, tak adil, sexual harrasment is evrywhere (luckily aku tukar imej dan perwatakan aku kpd budak solehah spt nama aku yg sebenar kalau x mmg aku mati), bos perempuan (tahu tak aku benci bos perempuan? aku x pernah berjaya bekerja dgn bos perempuan !), dan aku sumpah aku x suka enviroment kt situ. 

lansung tak kene dgn jiwa aku ! aku takda masalah keje dgn multiracial, aku ada kwn bangsa laen yg baek, sgt baek, tp bkn kt department aku ! keling parya kt department aku semua kepala tah hape2 dan nasib aku mmg tak baek aku masuk department tu. setiap hari aku berharap weekend dtg cepat dan setiap weekend aku berharap esok bukan Isnin. 

aku bet aku duduk situ paling lama setahun je. lepas tu, aku nk berenti. dpt keje laen atau x dpt, itu da cerita lain. aku tak boleh tahan duduk situ lama2. cukup la aku ambik experience, kumpul duit, lepas tu aku blah. 

tempat tu bukan utk aku. mcm sorg pempuan pakai jubah tudung labuh tiba2 kene masuk pub. itulah perasaan nya.

definitely, not me.

Ya Allah, bantulah aku keluar dr situ. aku percaya rezeki di tgn Mu.





Saturday, September 7, 2013

Mixed feeling.

Hello ! Assalamualaikum.

Even aku tahu takde sape baca blog habuk bersarang spider aku ni, but still it is my pleasure to update my own blog. Blog aku bukan blog kau. Hahaha *gelak jahat*

Aku dah habis study. Dan dah dpt result. Result aku x de lah gempak kebabom smpai meletup satu Malaysia ni, tp boleh la dibuat modal mencari makan di bumi Allah ni. Alhamdulillah. Result keluar dlm sebulan lepas. Sebelum keluar result tu aku dah dpt beberapa offer interview mana2 tempat yg aku apply dr Jobstreet tu. Biasalah jobseeker tegar masa tu. mak abah suruh kerja dah. apa nk jd habiskn beras je kt rumah. maka aku kene lah terima hakikat bahwa sanya masa aku ber honeymoon kt rumah telahpun tamat. sadis teramat apa yg aku rasa ni. siryes !

interview invitation yg pertama aku dpt dekat Jln Ampang, area tempat practical aku dulu. betapa trauma dan tragis nya aku dga apa yg org tu ckp bila interview tu kt sana anddd its KL ohmaii aku takde masa nk berulang alik ke KL tuuh. walaupun still consider smpai lah jgk dgn rumah aku ni. interview invitation kedua aku ialah interview kt HSBC, Cyberjaya. yet it is the second invitation, but it is the first interview I agreed to go. then aku pun berinterview lah kt sana. Cyberjaya dgn rumah aku ni xde laah nk di kira dekat sgt, dlm 35 minit lahh driving kalau tak jamm. kalau jamm, mau makan sehingga one and a half hour. process interview tu aku malas nk cerita, kejap lg blog ni jd rujukan pulakk. malas aku nk jd reference. nk tips ke process ke, ce try Google blog lain okayy, trimas !

after that interview, and Alhamdulillah lagi, aku dpt melepasi semua stage and i'm hired. rezeki dtg, ambik je la for my first job. Alhamdulillah lagi. thnks to syg sbb bg full encouragement walaupun masa aku tulis post ni aku ade misunderstanding dgn dye. love is not something you can forget in one dayy ! gitewww. syg tetap syg, gaduh tetap gaduh. faham? kalau tak caya tanya mana2 org yg da kahwin tu adakah hari2 dye dgn pasangan dye manis dan indah mcm gula2 je or kekadang hujan ribut petir segala. mood nk menulis dtg secara tiba2. jd jgn marah aku membebel kt sini. as my blog, my teritory. ehem.

and at the moment aku tulis post ni, it has been a week aku keje kt HDPM or HSBC Electronic Data Processing Malaysia Sdn. Bhd. nk kata aku suka keje ni, aku x kata lah aku suka. but still, I have to work, aku nk simpan duit utk kahwin beli barang2 keperluan dan meneruskan kehidupan as rakyat marhein kt Malaysia yg serba serbi mahal ni. *nangis* gaji pun bolehh la cukup utk menabung demi masa depan aku, yg aku impikan dgn encik M tu, tp entahlah. kot aku sorg je yg bermimpi nk jd a part of his life. dan aku tahu jelas itu, dan aku harap dia tak confius lg dgn apa yg dia nk dlm hidup dia. please clarify what you want in your life, whether I am still considered to be include or not.

inilah tempat kerja aku. credit to Google.



day

night


blogwalking tadi, tetiba terbaca post Leplep kt terfaktab ni. layankan aje bahasa sinis dia. mmg kene ngn aku sekarang ni. hahaha !

Awak,
Buat apa tu?
Dah makan?
Ada sakit apa-apa?
Kerja okay?
Hari ni ada apa-apa nak mengadu tak?
Kalau semua orait, baguslah.

Awak,
Hari ni cinta masih kuat, rindu masih likat, harap awak sentiasa dekat.
Tapi masa depan kita tak boleh nak teka teka.
Mana tau esok hari tiada jodoh antara kita.
Maka itulah tujuan surat ini, sebagai penguat semangat.
Sengaja saya tulis dalam bentuk entri supaya awak tak boleh bakar sebab taknak ingat.

Awak,
Seperti malam boleh menjadi pudar,
Hujan boleh berhenti, bunga tidak berkembang,
begitu juga dengan perasaan.
Boleh sahaja perasaan itu kurang atau hilang tiba-tiba,
Tapi janganlah awak beranggapan ada kurang di pihak awak atau saya,
Itu mungkin kehendak Tuhan.

Kehendak Tuhan kena pasrah, tak boleh resah, parah atau marah-marah.
Dan jangan pula awak menyerah kalah.

Benda dah lepas, maka lepaskanlah.
Pegang masa depan dengan erat,
andai ia terlepas, awak baca semula ayat pertama perenggan ni.

Awak,
Biasakanlah hidup tanpa saya,
Risau-risau saya hilang tiba-tiba,
Hilang diambil Tuhan atau hilang tanpa berita.

Mungkin cinta sahaja tidak cukup,
mungkin bayangan wajah awak di siling setiap malam tidak cukup,
mungkin mimpi indah juga tidak cukup,
mungkin apa yang cukup mungkin juga tidak nampak cukup.

Deep kan ayat tadi?
Saya baru terpikir tu, terasa genius jugak.

Awak,
Jika hubungan kita berakhir,
dan saya kelihatan tidak peduli tentang awak,
percayalah, saya peduli.
Apa orang lain pikir, saya tak peduli.

Saya cuma tidak mahu mengganggu,
mengganggu hidup dan hati,
tak perlu ditunggu,
cukup jika awak bahagia dan tak pernah termangu.

Dalam cinta, tak ada tapi tapi,
Tak ada keputusan seri,
Perlu jelas dan sentiasa bererti.

Andai saya kalah memiliki awak,
maka saya terima segala kelemahan saya.
Andai awak kalah memiliki saya,
maka awak kena terima yang awak rugi gila.

Tiba-tiba, saya rasa melankolik,
rasa macam pasir masuk mata,
tapi jangan risau, bab sedapkan hati sendiri saya cukup terer.

Jika tanpa saya atau adanya saya,
benda paling penting awak bahagia,
awak bahagia, saya juga,
kalau rabak sikit sikit tu perkara biasa.

Saya sudahkan surat ini dengan ucapan maju jaya,
semoga cinta ada ruang,
semoga kita ada peluang,
andai semuanya terbuang,
jangan pernah berhenti berjuang.

Salam sayang teramat sayang untuk kekasih yang manis tapi kadang kadang bengis.




ok lah, enough talks. till next time, blog. bye !




Thursday, July 18, 2013

Miss



habuk. tiup. 

hello blog. lama aku tak jenguk kau. apa khabar loker penyimpan cerita hidup aku?

oh yes, aku sekarang dah free. free seriously free. aku baru je menamatkan practical training aku kat KL. yes, sepanjang aku kt KL, aku lansung x jenguk apatah lg nk membikin post baru. takde apa yg menarik utk aku kongsi. dan siapa nk baca post aku? takde sape. jd takpayah tulis apa-apa. dan aku mcm jd takbiasa nk berkongsi sgt. hah? ok aku tipu. aku mungkin x suka tempat practical aku, jd aku malas nk igt ape yg dah jd sepanjang masa tu. jgn tanya apa-apa.

dengan habis tamat nye practical dan thesis submission aku hari tu, aku tgh tggu result aku keluar 3 Ogos ni. sepanjang masa ni, aku giat mencari kerja yg aku bole apply. ye lah, hidup zmn sekarang ni tak percuma, tak murah pun, jd aku kene mmpunyai kerja yg baek, yg mmpu sara keinginan aku yg aku sendiri taktahu tahap nya, cuma yg aku pasti, aku perlukan kerja utk masa depan. masa depan aku nk hidup gembira, menjoli duit aku, dan menikmati apa yg aku x dpt nikmati masa dulu dan sekarang, dgn org yg aku syg. 


org yg aku syg? yes. org yg aku syg. pada tahap aku ni, aku dah jauh dr fasa cinta monyet atau binatang laen, aku cuma mahu hubungan indah yg halal. setiap org ada rasa utk d sayangi, dan menyayangi, dan utk aku yg dah bertahun in such LDR (Long Distance Relationship), aku dah rasa pahit manis nya in a relationship mcm tu. org LDR mcm aku x byk yg dpt d buat sama2. maybe bagus utk aku dan dia, jd risiko utk ktorg terbabas ke lembah mana-mana tu sikit. tp pedihnya? tuhan je yg tahu. korg bercinta? korg paham kan? ahh takpayah tipu aku korg tak faham. 

rindu aku, syg aku, aku nk tumpahkan secara halal. nk bergurau dgn halal. aku da malas nk bergantung harap dgn handfon semata-mata. handfon tak bg perkongsian secara total bg aku. aku cuma dengar suara dan baca text. dgn suara org boleh menipu. dgn text lg lah. tp facial expresion or emosi yg live tak boleh menipu. bahkan bau dan bunyi kentut pun korg akan tahu. aku menulis utk diri aku. bukan utk di baca dan d review kpd aku. got?

lagu Judika-rindu setengah mati ni dah jd lagu faveret dah sekarang. apa-apa tema pn aku pakai lagu ni jgk. ape kes? lagu ni meruntun jiwa kalbu aku semua lah. ye aku rindu. sbb aku rindu. rindu setengah mati. aku nampak rilek? nampak hero? sbb aku pndai menipu dan tutup semua tu. aku terer. tp kalau duduk dgn aku, kenal aku, takkan boleh aku sorok. lama-lama mungkin ketahuan. selain aku mkn byk x gemok-gemok, gifted laen kpd aku is, aku sgt pandai sorok apa aku rasa. yg sebenarnya aku rasa. mohon jgn cemburu buta terhadap gift2 aku. 

aku rindu. dan aku tetap akan tunggu.

aku cinta. smpai aku tiada.





Friday, May 3, 2013

takde tajuk boleh?

selamat malam. apa yg aku nk ckp ni? taktahu apa. 

tinggal lg 2 bulan sepatutnya aku akn menghabiskn pengajian 3 tahun aku. sepatutnya habis lah, kalau tak habis tu maksudnya d luar kawalan aku. sobs.

hidup berpraktical ni tak berapa memberangsangkan utk aku, maybe sbb aku x suka environment and colleague yg ade kt tempat tu, semacam tak ikhlas je perangai, aku nk bawak gila2 pun takboleh, bosan je kalau makcik2 ni taksporting, ada yg stylo pulak, tak habis nk style aje g keje, amboi. takda yg hati murni suci bersih, majority stock terer ckp belakang, kt depan bukan main manis, ada yg x manis pun depan aku, dah la x manis2 dgn aku, tah apa lah yg d kata nye belakang aku tu. 

takpelah, taklama lg aku akn tgglkn hiruk pikuk KL tu, yay ! hidup kt tgh kl mmg tak fun. jauh dr alam segar yg semula jd, ketenangan apetah lg, metropolitan meterialistik sgt, semua pun pakai duit. mungkin jiwa aku tak sesuai dgn semua tu. hate that. apa yg aku tahu, kalau nk duduk KL dgn bahagia, kau kene byk duit. sbb rumah kau akn selesa lg besar dan weekend boleh pergi mana2 shopping dan berjoli. ohoho

aku positive kan diri je, semua ni mesti happend for a reason, takde apa yg jadi dlm dunia tak bersebab, even pergi tandas pun confirm bersebab. faham?

tp masa yg ada, haruslah di gunakan sebaiknya. :)



skyping Labour Day 1 May 2013

hi my other half and his teddy bear kepala besar ;)
hihi.
Love.




Tuesday, April 30, 2013

22nd Mior Hazmi




21st April 2013. Happy 22nd birthday syg.. :)

May Allah cherish your life happier, healthier and near with Him. 


I'm not a perfect girl for you, but I will always trying my best, even still it is no way enough.

thank you for love, laugh, tears, and care.
I appreciate each of it.
Cause love doesn't mean to be always happy and wonderful.

there's no such word I can tell you how much of this,
I love you with all my heart. 
May He gives the best for you and us.

Mior.Hazmi.Nasharuddin



Wednesday, March 20, 2013

pada saat aku berjanji

tiap kali aku matikan apa yg aku fikir
demi janji dan harapan yg selalu aku ingati
apa mungkin masih bermakna, atau sudah tidak lagi
aku juga tidak mampu tahu.

tekad dlm hati, yg tak siapa pun mengerti
suara dlm hati, yg tak mungkin sesiapa dengari.

tumpah lagi rindu pada hati yg aku sendiri taktahu
apa tahu, sedar, atau saja di biarkan,
tak mungkin aku jelas.
samar.

saat suatu masa dahulu, aku mungkin yakin
si arjuna hati ada di setiap waktu segenap segi
tempuh lagi waktu suram, yg berulang.
taktahu lg apa yg patut jd agenda.
buntu. 

pada saat aku berjanji dahulu, 
takpernah aku bayang masa kini
masih mencari titik berhenti itu.
utk terus merindu satu hati yg sudi
Tuhan, tunjukknlah aku jalan.









Saturday, March 9, 2013

love but annoyed?

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu
Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telfon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku
Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu
Jangan ragukan cintaku
Percaya sayangku
Jaga hatimu untukku
Ku menyayangimu
Semangat hidupku
Ku tetap untukmu
Cintaku selalu milikmu

ini ialah lirik lagu Shae - Sayang. alkisah lagu ni, aku benci and annoyyed sebenarnya bila lagu ni keluar radio, tp bila aku nyanyi and karok kan lagu ni dgn org, rasa mcm buat party pulak. haha. tak pelik bila something yg kita annoyed n benci somehow 1 hari nnti kita akn suka.
end of first week of intership. nothing much to say, just working life is so tiring. indeed. and I hate living in KL ! 
dah. okbai. 




Tuesday, February 19, 2013

ARE YOU WITH THE RIGHT PARTNER..???





A Must Read...♥


During a seminar, a woman asked," How do I know if I am with the right person?"

The author then noticed that there was a large man sitting next to her so he said, "It depends. Is that your partner?" In all seriousness, she answered "How do you know?" Let me answer this question because the chances are good that it's weighing on your mind
replied the author.

Here's the answer.

Every relationship has a cycle… In the beginning; you
fall in love with your partner. You anticipate their calls,
want their touch, and like their idiosyncrasies. Falling in love wasn't hard. In fact, it was a completely natural and spontaneous experience. You didn't have to DO anything. That's why it's called "falling" in love.

People in love sometimes say, "I was swept of my feet."Picture the expression. It implies that you were just standing there; doing nothing, and then something happened TO YOU.

Falling in love is a passive and spontaneous experience. But after a few months or years of being together, the euphoria of love fades. It's a natural cycle of EVERY relationship.

Slowly but surely, phone calls become a bother (if they come at all), touch is not always welcome (when it happens), and your spouse's idiosyncrasies, instead of being cute, drive you nuts. The symptoms of this stage vary with every relationship; you will notice a dramatic difference between the initial stage when you were in love and a much duller or even angry subsequent stage.

At this point, you and/or your partner might start asking, "Am I with the right person?" And as you reflect on the euphoria of the love you once had, you
may begin to desire that experience with someone
else. This is when relationships breakdown.

The key to succeeding in a relationship is not finding the right person; it's learning to love the person you found.

People blame their partners for their unhappiness and look outside for fulfilment  Extramarital fulfilment comes in all shapes and sizes.

Infidelity is the most common. But sometimes people turn to work, a hobby, friendship, excessive TV, or abusive substances. But the answer to this dilemma does NOT lie outside your relationship. It lies within it.

I'm not saying that you couldn't fall in love with someone else. You could. And TEMPORARILY you'd feel better. But you'd be in the same situation a few years later.

Because (listen carefully to this):

The key to succeeding in a Relationship is not finding the right person; it's learning to love the Person you found.

SUSTAINING love is not a passive or spontaneous experience. You have to work on it day in and day out. It takes time, effort, and energy. And most importantly, it demands WISDOM. You have to know
WHAT TO DO to make it work. Make no mistake about it.

Love is NOT a mystery. There are specific things you can do (with or without your partner), Just as there are physical laws Of the universe (such as gravity), there are also laws for relationships. If you know how to apply these laws, the results are predictable.

Love is therefore a "decision". Not just a feeling.

Remember this always: God determines who walks into your life. It is up to you to decide who you let walk away, who you let stay, and who you refuse to let GO....!!! ♥


I found this writing on Facebook and eventually after read it, it was really meaningful out of the words it used to make me think wise enough. To take care of this relationship, love him, take care of him, and accept him for whatever it is, because that is the key of happiness. I am missing you, Mie. But the only thing I can do is pray for you,  hope everything would be good out there for you. 
Just , I Love You. So Much. 

Saturday, February 9, 2013

Mohon

Duhai kasih cuba kau dengarkan
Isi hati penuh kejujuran
Dengan sepenuh keikhlasan
Ku dambakan pengertian
Jangan kau dengar fitnah dunia
Kerna ianya dusta semata
Menghancurkan kesucian
Jalinan kebahagiaan
Sebenarnya aku merasa
Sinar cahaya yang gemilang
Ketika kau beriku harapan
Dan sering aku harapkan
Cinta berlandas keimanan
Dan kasih suci kita kan diberkati
Ku cuba sedaya
Agar dirahmati perhubungan yang telah terbina
Kerna pasti aku
Yang akan merasa pedihnya kehilangan insan sepertimu
'Kasih kuharapkan cinta kita kan terus kekal hingga ke syurga'
Tuhan berikanlah
Ketabahan hatiku untuk membina impian kasihku
Bersama mengharapkan
Ketulusan cinta ini hingga terbina mahligai bahgia

somehow lirik lagu ni bermakna bg aku. dah tu je. k bai. 

Saturday, February 2, 2013

AllahummaYassir

Akhirnya, 
aku sudah smpai ke satu tahap perhubungan yg lebih jauh, 
sungguh, aku sendiri tak sangka. 
sudah hampir ke destinasi mungkin, entah.
tapi aku masih taktahu.
siapa yg harus aku pentingkan sebenarnya?
belah mana? siapa?
mcm mana dgn hati aku? hati kami?
pihak mana yg aku kena puaskan?
atau aku kena mengalah utk semua org menang?
makin lama, bkn masalah kami lg. semua dah ikut campur.
halangan seterusnya, 10x lebih mencabar dari semua
yg pernah aku lalui dulu.
niat yg baik, tak semestinya semua org setuju.
sbb masing2 punya pandangan sendiri.
dan aku, dia, masih terikat dgn mcm2.
kami bukan org gelandangan takpunya asal usul.
punya mcm2 yg perlu di habiskan dulu.
tapi semacam aneh aku rasa, semacam berat.
ini juga sebahagian dr perjuangan aku.
yg aku perjuangkn selama ni.
jadi, tolong jgn lemah sgt. wahai hati sendiri.
tapi, kalau di duga kali ini, sungguh,
lutut aku mungkin lemah, longlai
mungkin lebih layu dari sayur.

AllahumaYassir,WaLaTua'assir.

Saturday, January 12, 2013

Aku dan Dirimu



Tiba saatnya kita saling bicara
Tentang perasaan yang kian menyiksa
Tentang rindu yang menggebu
Tentang cinta yang tak terungkap

Sudah terlalu lama kita berdiam
Tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
Memenuhi mimpi-mimpi malam kita

Duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
Perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
Dan kini hanya ada aku dan dirimu
Sesaat di keabadian

Jika sang waktu bisa kita hentikan
Dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
Meleburkan semua batas 
Antara kau dan aku, kita 


"how can you forget someone, who gave you so much to remember"



Tuesday, January 8, 2013

tigatahun

Saat ini, detik ini, sudah 3 tahun, aku mengenali Mior Hazmi Nasharuddin :)

bagi sesetengah org, 3 tahun tu x cukup lama utk ukur sejauh mana 1 pasangan tu mampu bertahan. tp bg aku, 3 tahun tu cukup lama utk mematangkan aku dlm percintaan. *maaf ayat sungguh skema. biasalah, minggu exam. :p

macam macam yg jd dlm tahun kedua nk masuk tahun ketiga ni. satu satu kelemahan aku keluar, dan makin aku kenal dia, sikit sikit aku mula kenal siapa Mior Hazmi dari jauh, walaupun aku mengaku, aku belum kenal dia sepenuhnya. byk lagi sisi dia yg aku belum jumpa. tp 1 yg aku x mampu tipu hati aku sendiri, aku terlalu syg kn dia. maaf. dah jd terlalu syg. :)

tahun kedua nk masuk ketiga ni boleh aku kira, tahun byk masalah. bkn sng nk bercinta jarak jauh mcm ktorg ni, perlukan kesabaran dan ketabahan yg tggi. ahah. jgn taktahu. nk tau, cuba lah rasa sendiri. kalau korg takde gangguan emosi yg byk, sila text aku, nnti aku belanja doploh sen. no. aku 013-326XXXX  , carik sendiri di yellow pages. hahaha.



utk couple mcm ktorg ni, kene gunakan teknologi sepenuhnya, sbb sorg kt Terengganu tu haa yg sorg ni kt Puncak Alam, nampak x tercampak nye ktorg kt situ? jd Skype adalah perlu utk membenarkan masing2 melihat lobang hidung masing2. rindu katanya kan. kekeke. 

dan, apabila berkesempatan, jd kenalah jumpa walau sekejap, utk pengetahuan, keupayaan menahan rindu telah menurun apabila semakin lamanya perhubungan itu terwujud. - hypothesis. *ayat sumpah keling maaf. 


dan kenapa aku perlu upload gamba dye dgn udang ni? sbb aku suka muka dye kt sini nampak gembira apabila dpt pegang udang tu, hah. aku suka org yg aku syg gembira. jd, aku pun rasa bahagia. nampak x permainan dye kat situ? tak faham sudah. pergi tanya mak korg apa perasaan dye bila korg d lahirkan kt atas muka bumi ni. mcm tu lah kebahagiaan nye. *macam tak kena je soalan ni =='

tak kesah lah ape pun, yg penting, 

Mior Hazmi Nasharuddin, 
dah 3 tahun dah kte kenal. dr detik pertama mesej dlm bas, smpailah sekarang.
kte simpan semua memori, yes. sbb kte mmg mcm buku sejarah, =='
kte taktahu lah kenapa, tp kte syg mie sgt sgt,. 
mungkin kte tak mampu membahagiakan sgt pun, tp kte cuma nk jd yg terbaik yg kte mampu :)

Mie kne happy n bahagia selalu okay ! ;)

tu je yg kte mintak. I love you. Always.

*oh ye mie, gamba yg ataih ni ceq mintak halal naaa ;p







Monday, January 7, 2013

A moment.

Hye. i just finished my second paper, walapun paper tersebut mempunyai nama Business Process Reengineering, tp pada aku, ia tak lebih daripada sebuah paper logic semata - mata =..=

takda tujuan tetap kenapa aku tulis post ini, memandangkan aku tgh  in the middle of exam week, dgn 4 paper lg tak bersentuh. biasalah, student kan, heh.

kenapa dlm kepala aku susah sgt aku nk remove satu nama ni, walau pelbagai usaha yg aku da cuba buat, tp aku x mampu. makin aku cuba lupa, makin menggila aku rindu. makin datang nama tu memanggil. hah, dah macam hantu pulak bunyi nye kan? ok. bukan hantu.

sakit rindu kali ni bukan kepalang nampaknye. aku mcm rasa nk demam. aku kata kt roomate aku,
"wey, aku rasa aku mcm nk demamlah. "
boleh x si roomate aku ni kata apa,
"demam rindu kot"
sukahati je kau ni kan roomate, takboleh blah laa aku ni, takkan x boleh hidup mcm manusia biasa dah kot, hilang kejap asek nk demam je, eh, tp dulu2 pun mcm tu je, ish. aku rasa aku ni kene g PLKN lah, kene kuat kan diri mcm nih, xde org tersyg asek nk sakit ajeeeeee. benci btol.

penipu. ni semua penipu. poyo lah kau badan. jgn nk lembik. kamon !

going to struggle for the next paper. oh yeah. adios !