~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Sunday, February 27, 2011

ampun banyakbanyak.

assalamualaikum.

post ini khas utk M. 

mintak maaf utk semuanya. 
segala

kebungukan,
kebiolan
kerunsingan
kebingungan
kesedihan
kesalahfahaman
kegedikan
ketahpape-an
kepeningan
kesalahcakapan

errmm. dah x jumpa word dah. huhu.
/dignose

seriusly, a big APPOLOGIZE for ALL that. 

samat ari raya! :)>-

kte akan cuba kembali kepada sediakala cepatcepat. :D
janji. 


M, i need ur assistance. im troubling u again.
cud u please help me to find my silly LAUGH back dear?
seriusly i need it.
/please

Saturday, February 26, 2011

.:: L.e.H.a A.y.u.N.a. ::.

assalamualaikum

xiawu hao.
jingtian xingqiji?
jintian xingqiliu.

hehe. post aku dimulakan dgn memberitahu hari ini hari apa. sila translate sniri ye, :)

title post ni kne di kreditkan BANYAKBANYAK kt aleq cagu, dia suh letak jd title post ni. keh keh keh
ape sebab nama aku jd centu?
sbb aku suka pakai selendang skng ni, dia kata aku bajet yuna. oh takpe lahhh. =.='

niat nak update belog ni dah ade lama dah, tp akibat bz yg tah hape aku buat pun tatwu menyebabkan post ini di tunda ke ari ni. aku bawu je lepas kor td dgn suma bdk2 charlie n bdk2 bravo.
ari ni ari tua utk si abid, mmbe aku. samat ari tua yaw!
mmg nasib kau lah kene prank tadik. naseb aku x sempat nk bwk kua kamera je. kalau x dah pemes kau dlm belog aku nih. pucat kau td, nk kne buang UiTM kan. sape x cuak. haha
basah lenjun kau. aer manes lak uh. lekit2 lah kau balek umah mandi.

naseb bufday aku time cuti sem. takan kene prank punya. yeaaaaayyyyy!
/wahaha

kames ari tu se kelas web design, aku dgn secara bangganya habaq kat korang

aku belaja coding html membuat web page.

belah kanan tu code dia, kiri tu hasil dia.
*click utk tumbesaran ye anakanak

yg ni ade table punya pulak

baru aku tahu function2 code yg selama ni aku sukasuka ati copy2 paste dlm blog ni.
ari tu excited gila aku buat. muka gembira mcm ni. :D
aku ni mmg computer obsessor.
dlu aku penah dpt diploma computer science kt uitm jengka sekali,
same kos kt uitm segamat sekali.
dua2 aku tolak.
sbb time tu aku kt metrik.
n aku gila centa biologi.
tp apekan daya, dah takdak jodoh nk belaja bio lagi. :(

ari ni de 3 cita sedih. 

1. itu tua ********** mmg mcm vaaaaaaa
korg yg x berkenaan mesti tatwu sape tu org, lantak dia pergi mam. pg tadi jen ropfi yg amek baris. ktorg sgguh bahagia igt nk belajar kawad tongkat. sekali si !@#$% tu amek pulak. bole dia kata pertengahan bulan 3 dia nk those yg pergi buat kawalan kehormatan and kawad se prhimpunan pg lg utk hape punya hari tah. 

MEMANG AKU NK SUMPAH DIA JADIK SELIPAR BOLEH?

masa dia ckp kt depan td rase nk tenyeh2 muka dia dgn puntung rokok yg ade api tuh. grrrrr

time uh sume bz nk exam lah! final awal bulan 4. mmg aku akan carik alasan seboleh2 nya utk blah,
NEVER WILL GO!
/floor

cukup lah dia tipu aku dulu, sampai belang2 muka aku ni x ilang2 lagi, nk carut kat dia lg boleh? 
!@#$%&!@@#$!^&@**&^%%$*(*&^@%@$$#!#$#$%%$^%^%@&*&*@%%#$#
hamek kau.

2. aku punya pensel tekan pilot progrex itam ilangggg.
knape aku sedih sgt? org asek kata, bli je lah baru!
sbb aku syg pensel uh. dia salu ada di masa suka duka aku, T__T
cane aku nk teruskan kehidupan ni weh?? uwaaaaa~
bkn patah tumbuh ilang berganti ke?
-_____________-

3. selipar belang2 aku bwk g kelas pun ilang.
kejadian ni aku baru perasan pg td. aku nk turun p latihan kor, aku carik selipar aku. manaaaa???
takan ade org pinjam selipar buruk aku tu. tulung ah pulang balekk!
aku mmg pakai selipar tu g kelas wehh!
ape ah masalah org nk curik selipar org ni. =.='

WANTED! TULUNG AHH PULANG KAN BALIK SELIPAR AKUUUU! T__T

m**, kte nk majuk kejap. nmpak x skng betapa x sempurna dan selekeh lagi x senunuhnya
insan bernama solehah bt. zainuddin ni,
insan rumit x sempurna penuh kelemahan yg mencintai awak.
rasa bersalah amat mendalam. biar kte pujuk diri sendiri yeh. maaf kalau menyusahkan.
jaga diri baekbaek ye. kte mmg x dpt nk tgk2 kan m** selalu.


masa sadis mcm ni suka dgr lagu lama ni, nk tahu ke lagu pe?ce play. :)

Wednesday, February 23, 2011

takdak pa pun.

assalamualaikum. 

baru abeh tgk cte mantera, besss ohhh! khurafat dan syirik tp menarik.
aku takdak niat pun nk hapdate belog ini ari sbb takdak cte bess un melainkan cte aku moody sat td. tu ja.
maleh nk cita pasai tuh. *awat aku tiba2 ckp lagu ni?
bwu pas abeh nengok si matlutfi neh. bungek btoi lah dia ni. hahahahah! nah layan.








*dpt cte pasal Faceblog dr aiza. cam bess je kan? nk join ke tanak joinnn wehh? 
korang korang? nk join? pegi sini. :)

Tuesday, February 22, 2011

nakal. gedik. mmg itu SGT aku!

assalamualaikum.
/hihi

dgn bngga dan riak nya aku annouce kt sini, angah dah mengundi bahhh!! hahaha. tme kaseh kpd abah ngn mak saya sbb membsarkan saya sehingga saya boleh memangkah calon fakulti saya! huaahahahha! *sila baca dgn penuh kemegahan d jiwa anda okeh. ;)

aku x tahu knape aku gedik semacam lately ni. byk emosi. aku mmg kaya emosi orgnya.  

aku takdak kelas ohhh hari ni. mane emoticon lompat2? ni ni!! 
/wahaha

akaun batal d pg hari. bgun2 mandi nk p kelas web design. dtg2 tggu lif sesak2 uh naek tgkat 10. dah lambat un klas x start lg.
eh asal lak ni?? tgk board depan kelas.

PEMBERITAHUAN : KELAS OMB22B PN. AFNI BATAL

uitm stu mesia mmg ari mengundi mpp ari ni. *ayat mcm keling. =.=

raqeb si klas rep aku berkata : hey korg belum mengundi lg kan? jum undi sama2.

ok jumm!

semalam kak awana tu dah msok kelas g pomot manifesto dye. aku decide nk undi dia. dia mmg bgus bt keje. lawa pun lawa. *ok faktor ini abaikan, =.=
lepas undi dpt air kotak. hihii. aku ase kerajaan ptut kasi air kotak gak kt rakyat2 time mngundi.


pic cilok fromm fafaz. :)

antara pengundi2 d mesia yg x cukup umo lg tp nk ngundi jugak. hikhik

aku kne beratur amek no. id utk system

itu lah mnde wajib utk mengundi. student card n no. id system.

lepas mengundi. d ruang legar tempat menunggu.

muka gembira abeh mengundi.

nita pun nk masuk gambo jugak. 

aleq c cagu ku itu mcm laen mcm je dr mula2 aku jumpa dia kt kelas td. kenapakah dgn dia ehh? ok mari jd paparazi. eh salah, mamarazi. hahahaha.

ahha. sesi cecte bersama fafaz. mereka 'teman' sahaja ye. kih3

sbb aku jahat sgt g amek gamba dorg berdua so dgn paksaan aku kne eskot dorg g cafe raffle. jd org ketiga. terukk! cagu c peragut beg. grrrr! aleq, x macho ahh suh faz bwk kete, kau ahh bwk!
maka ini lah yg terjadik.

padahal aleq blum jpj un lg. selambek btoi, aku? kt belakang duk diam2. buat keje nakal ni lah. hahaha
dorg ni tgk skali mcm ehem ehem kannnnn~ hikhik

aku x suka kacau daun org. maka aku pulang awal. bior deme dating, hehehe. on da way balek, 
lehaa, nk aeskrem x?? amek ni. 
knape lak nita? tanak ahh. 
eh mkn jelah. drpd aku buang, syg kan.
ok lahh.
dpt aeskrem free nita kasi. :)

yg baju itam kt depan tu nita. sbelah dia syaza.

ok post ni khas utk fafaz n aleq je smenanyaa! huehue~ ok korg, aku nk nasik minyak yehhhhh! weeeeee :D

Sunday, February 20, 2011

roasted manok.

assalamualaikum. 

amaran lagi : post gila panjang berjela2. penat ohh nk baca. =.= so takyah baca pun tape.

tajuk post ini khas utk si manok. kau patot berbangga sbb kau tmbah glamer sket dlm belog aku okeh. xtahu ape itu manok? ti dtg jumpak sama kamek ti kamek kasi tahu sama kitak okaih~ hikhik >.< ok dah, aku nk cte ape dah jd ngn aku 2 ari lepas. since last post aritu cte sal ketensenan aku, so kali ni mud yg sedikit berbeza, tp alahai lebih kurang je, aku de bbq ngn dak2 sispa ni sume. okeh meh aku cte sumenyee okay.

ktorg bermula mlm jumaat tu pg umah itu old man *kasi sopan sket ok lepas asar nk perap ayam2 uh sume. mlm tu kul 8.30 patutnya ktorg kan ade kelas khas komander ktorg, tp aku ase mmg x sempat nk balek. bkn keje yg mudah ye sbb nk perap ayam yg utk 60 org punya dgn kakitgn yg bpe org je ni. syaza n ada cekodok g basuh ayam dgn jaja n sape tah lg dalam KEHUJANAN, aku risau dorg2 ni demam kang. dorg g basuh ayam tu kt luar je. biarlah Allah je yg balas jasa korg. aku g carik2 pisau, kopek bawang sbb byk bwg kene guna nk perap ayam uh. umah tu bkn mcm rumah biasa. sgt sepah, kotor n x terurus. jgn tanya kenapa. itu sume biar aku n mmbe2 aku je yg simpan dat reason. even perkakas x ckup, ktorg mulakan kerja jgk. semangat je aku n dorg2 ni pakai t shirt biru komander uh sbb igt sempat lah nk p latihan kawad tongkat tu. tp mmg x sempat pun.


ni lah yg aku buat, alahai mmg x sepenat dorg yg g kawad tu kan, mmg lah ktorg ni buat keje ape lah sgt kan. =.= n then dat old man kata kt jen ropfi, ktorg dpt excuses dr latihan mlm tu sbb kne tolong dia buat mnde ni. nak buat cane, he's da one yg control da power. nak x nak, ikut je lah. si old man tu ade binik, anak 3. anak frst dia si shafiq tu baek sgt budaknye, lgsung x mcm ayahnye yg miang tu. solat sentiasa kat surau. alhamdulillah. kau anak sulung shafiq. walaupun aku takde kene ngene dgn kuarge kau, aku arap kau jd lah centu selama2 nya, biar kau boleh jaga adek2 kau kalau in case wateva happen in da future. ohh emo lak aku tetibe. :p ok sambung story. anak kedua dia amar, diam je bdknye, tp yg last uh, si dina, haihh mmg x leh duduk diam ye kau. lompat sana gulek sini, x mkn saman. tp ajaib gila tah mcm mana, dia denga ckp aku. maybe sbb aku ade maen mary-go-round ngn dia kut, hahaha *betul kan maen pusing2 uh nme dia centu kan? mak dia un dah xleh ckp ape dah dgn dia, dgn aku, baek je dia. sukasuka! ^__^  

abeh je buat kje mlm uh, si old man uh anta lah ktorg pulang. bdn aku dah saket2 letih sgt dah tolak2 gaul ayam satu periuk bsaa uh sbb dr pg jumaat uh xdpt rehat byk sgt. esoknya sabtu, ktorg takde kor, tp sume pelatih including ktorg mmg kene p perarakan maulidur rasul kt banda puncak alam uh. memandangkan ktorg balek2 jam dah 11.30, kak tiqah merangkap puan ktorg kasik excuses lg utk x pergi esok. so dat ktorg leh pergi awal kt umah haunted tu tadik boleh siapkan, yg dak2 kawad mlm td dorg still kene g perarakan tp bole dtg lmbat la sket sbb dorg penat kan. bg aku ia sgt adil. so give n take lah kan? eh tetbe dak2 ni sume xpuas hati. knape ktorg dpt excuse. dorg kata, 'byk sgt ke keje dorg buat tu?' oh mmg x byk lah kan. yelah ktorg ni kan pemalas, takat mop2 umah, cuci car porch dia, susun kosi, remove sume tahik2 kucing kt halaman, tu je pun ktorg buat, apelah sgt kan mcm dorg uh. penat gila kan. mlm kawad siang berarak, mmg patut lah korg kata ktorg pemalas kan,.takpe lah weh, ktorg terima. 

so sbb sume pun penat berarak kan, takde sapa anta ktorg, ktorg g lah naek bas. bkn lah susah sgt pun naek bas tu. panas dunia tga2 hari tu, takde lah panas sgt pun kan, takat lenjun baju sket je, yela ktorg kan pemalas. tp ktorg still hepi. sbb ktorg together even kemana2 pun. aku ase tu sgt berharga. KALAU KAU BACA POST NI SUMPAH AKU MMG KECIK ATI NGN KAU. sampai ati kan kau kata ktorg centu. mmg salah aku pun kan, aku terima. lgpun SAPELAH AKU D MATA KAU. aku x berharga pun. aku mintak maaf lah kalau kau marah aku ke sbb ni kan. aku igt kau kenal aku, tp aku salah mungkin. takpe. aku akn pergi jauh2 dr idup kau. kau dah ada DIA yg sgt kau syg. lepas ni tulung lah, jgn carik aku dah kalau kau susah, tggu aku dah x kecik ati ngn kau baru aku boleh tolong. pffft.

pelakon extra zombi kampung pisang yg d rejected. hahahaha! 

sedihsedih pun posing harus riang ye kawankawan! hik3

gamba2 ni masa ktorg maen zombi2 atas jalan. kelakar ohh! rasa cm ktorg ni kanak2 riang baru balik taska, kah3~ lawok2. sampai2, cuci2 rumah, siapkan kosi meja, tbe masa masak2 pulak. yokkyokk! tgk gambo! :)

half of my frankfurter yg dah abeh d goreng. huhu. *pic ni buat aku lapo.

si anak dara tengah sibuk menggoreng yaw. hikhik

frankfurter mura punya, so kembang semangkuk. eh silap. sekuali.

belum masak. baru letak punya.

daging keping2 pun ada.

takleh besaa lagi periuk nk perap ayamnye, =.=

oh beloved tembikai. sodapsodap

lg aku posing d dapur. masalah betoi pompuan ni.

gaulgaul before letakkan ia d pemanggang

see? cockles pun ade. eh ckp ompputih lak. kerang ye anakanak. haha

freshly baked manok.

meet dina afta aku suh dia mandi buat kedua kalinya. designer : aku, qilah, shaza, nat, juge ada cekodok.

itz akak ok, bkn MAK. =.=

ok guys, meet dis is da real MANOK! 

berjalan2 ketika party itu perlu. teka aku yg mana? ;)

dah aku pulak nk berangan sorg.

da cute-hyperactive dina being so gud wif me. :)

aku kata, dinadina! kamera.!cpt peace!

that's amar, abg dina. see dia berkepit je ngn aku. 

jgn jeles ye guys

peace lg dina. peace peace!

dgn 'hotel mewah' ktorg pulang! hyundai starrex duluxe, weeeee~

dina mintak dokong, so aku dokong jugak. bkn salu un aku jumpa dia. 
sila abaikan pemandangan laen atau aku sumpah korg jadi kurakura. =.=

nak gamba lagi? tgk kat sini.

*aku terharu si dina amekkan selipar aku semata mata dia nk suh aku teman dia jlnjln. dia kenal selipar aku yg mana afta bwu bje jam aku lepak dgn dia. evytime dia ajak jln mesti dia mintak tgn aku dia nk pegang.
/please

ok lah. penat sungguh aku bebel kali ni. till next post. bubbboiii~





Friday, February 18, 2011

those bad DAYS

assalamualaikum. 

amaran : post panjang mcm trailer bwk kete. tak payah baca.

aku nk mula kan post kali ni dgn cte yg mmg x bes langsung. aku mengalami hypertensi yg melampau. ini serius.

aku rasa penat sgt, penat nak jalani hidup ini. semalam aku abeskan dua quiz dlm satu hari. kuiz 1st web design pkul 8.30 pg n quiz 2nd 2.30 ptg. ade gap. tp aku buat ape? bkn rehat. semalam hari tanpa rehat aku. sibuk menelaah sesuatu yg susah utk aku terima dlm benak otak aku, akaun. =.=' lepas kelas akaun abeh, pukul 4.00 smpai kul 6 sambung kelas typing Mr. K. masuk kelas baru dgn budak2 event part 1 tah pah hape uh. aku takleh terima dorg lah. sgguh kurang sopan dlm kelas ok. n lawak dorg aku rasa x lawak. tgk2 beg, eh eh? aku x bwk skrip typing. sbb asek pikir sal kuiz akaun je, so aku lupa sume pasal kelas dia. menaip tanpa skrip utk d baca smbil mndengar lagu urup2 dancing2 yg dia nyanyi sgt x sedap uh mmg menyeksakan. 'ok guys, mcm biasa lah, korg kn suka assignment, ko i kasi u all assingnment.' yg ni aku x kesah. sbb mmg evy week un buat mnde sama. type2 byk2 supaya bole type laju2. huhu. oh tak mengapalah. pastu satu line tu x5 atau x10. byk kan? tape2. its ok.

sebelum quiz akaun tu raqib kasi academic calendar mandarin. esok (hari ni) quiz. mmg wataff lahh kan. aku stu hape mnde un x sentuh, and dgn mlm td ade meeting pulak. haiyo. esok (hari ni) jugak kene bentang titas. aku tgk jadual baru. titas ari selase kan? 'x x. ustaz kata dah anjak jd ari jumaat evy week.' ini part terbaik sekali dlm ari semalam. mmg turn grup aku yg bentang. slide yg d emelkan kepada itu uztaz sepi tanpa komen tetapi hanya reply kat situ, 'betul ke ni tajuk kumpulan awak?' si ada cekodok uh dah salin besar2 kt buku aku sejibik2 yg aku past kt dia. kalau salah content, gtwu lah kami dari mggu lepas wahai ustaz tercenta. bole ah aku edit2 lg ke hape. sbb dia x kata pape, so go on je lah dgn slide tu. dia nk hardcopy itu slide skali.


haruslah mulut aku terbukak sbb aku tga present. pic from cagu

abeh kul 6 lepas itu kelas, mak aih, aku x mkn lg, perut mmg salu d lupakan skng ni. akibat terlampau sibuk sgt. tau2 je dye kasi warning, dye bunyik2 buat alarm dia yg 'krot~ krot' tuh. mlm td ade meeting x rasmi dgn si @#%^&! tu pulak. haihhh. lantak kau lah. aku beli roti byk2 lalu aku mkn. aku balek2 bilik, mandi, baring kejap, pasuh gerak g angsana dah sbb nk pegi print mende slide tu sume nak kasi ustaz. meeting katanya kul 8.45. tp mesti takan sharp punya. so dun wory. aku, qilah, nat, n cekodok cepat2 setelkan mende uh. buruk series lah slide ktorang. itu je termampu. balik2 meeting kul 10.30, pasuh ktorg suma cepat2 setelkan slide uh, animation2 suma x buat lg, maka sampai lah pukul 2 pg. sepanjang mggu ni aku tdo plg awal kul 2 n kene siap g fakulti kul 7.50 utk menempatkan diri dlm lif sesak gila uh. tp advantage utk aku yg kecik ni, mana2 aku nyelit un leh muat, hehe.

pg tadi aku bentang slide2 tuh sume. mmg buruk gila pembentangan aku sbb aku mmg xphm ape yg aku ckp. cte ekonomi dan perbankan islam. haa? mmg bukan bidang aku. n x pernah jadi pun bidang aku. ok aku x pandai dlm mnde2 ni. sains pun x, akaun pun x. so? ape aku pandai? aku pandai mengarut je. lantak lah apa dia nk komen, nk kasi markah byk ke sikit ke, aku dah x kesah. janji burden aku dah lepas. skng tggal mandarin, sempat jugak lah aku menela'ah 2 chapter uh, tp masa kuiz aku x tgk page belakang, aku jwb 5/10 soklan je. so ape padahnya? plg2 pun aku LULUS 50% je. aku dah x tahu otak aku kt mana dah. aku rasa ni di katakan takdak rezeki. positif x aku? cuba utk pujuk pujuk ati aku yg merana ni. c'mon sley, ilang 50% quiz bkn ilang 50% final. :) *ini senyum yg sumpah x ikhlas gila. (dalam ati, /no)

balik umah, syaza kata, 'korang free x? tulung aku g basuh ayam ptg ni'. ayam tu nk bbq tk esok. mlm ni ade kelas khas komander dgn sarjan ropfi. pg esok ade perarakan maulidur rasul kt banda puncak alam uh n afta tu mlm esok cepat2 ktorg de bbq mlm esok. isnin ade quiz record n rabu de quiz AOM. rehat aku?? assignment Mr. k? bila aku nk buat? cuba cadangkn aku masa bila. study? aku mcm dah rasa sgt penat skng ni. aku perlukan rehat dari tekanan ni. T__T aku menangis pun bkn ada org dengar. nk jadi hulk boleh?? arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/omg

Wednesday, February 16, 2011

kau.,parah!

Love - always i miss you


aku ingin engkau ada di sini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku selalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu setengah mati

aku rindu setengah mati kepadamu

sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu 

/blush



ok aku tahu aku gedik. bubyee! '___'


Saturday, February 12, 2011

25 crapt thing pasal gua.

salam alaiyk.

ellow readers~

ari ni aku bngun pg, atas beberapa sbb yg x dpt d elakkan, sbb bese nye ari aku dlm pkul 10, 11 centu baru bermula kalau takdak kelas.
assignment kat sbelah tp still d tangguhkan. aku mmg malas pg ni. kejap lg aku buat lahh! =.=
huhu. n dah abeh un esemennye. tggal nk study je. lega lega. td baru de latihan kelas kawad. pakai full U d mlm ari. mmg seksa oh. esok kena masok kelas biasa dgn dak2 bravo jgk. batch aku. aku nk g jwb tag si fini dolhadi ni, huahahaha. okeh start!


  • aku mmg ade prinsip idup yg kuat. sume yg aku buat berpandukan prinsip idup aku. :)
  • aku mementingkan pegangan agama lebih dari segalanya. ;)
  • aku suka buat bentuk S time tdo dgn selimut penuh smpai kepala. :p
  • mudah je fahami aku sbb aku simple. tp kdg2 a lil complicated. :-/
  • aku susah nk kasi emosi yg betul dgn keadaan. :|
  • kuat berahsia, hanya akn cerita sesuatu dgn org yg aku percaya. B-)
  • tak suka bwk mulut tp suka dgn org yg suka bwk cerita kt aku. kasi aku up to date sket. :))
  • susah nk percaya org yg aku x kenal hati budinya. =;
  • susah jatuh cinta tp senang jatuh suka. ade beza kan? pencinta yg setia. ahaha :)>-
  • aku ade byk prinsip cinta. so aku ade byk definition pasal cinta utk motivate diri sendiri. :X
  • makan adelah hobi pertama aku, kedua ialah amek gamba perasan guna kamera sendirik :D
  • aku gedik tp kasar. tolong paham tu sifat semula jadi aku. nyesal x kenal aku? huhu :-"
  • aku boleh sabar utk beberape ketika tp akn meletup kalau dah d pendam lama2. :-$
  • aku juga pemendam. susah utk predict ape hati aku rasa kalau based on reaksi muka aku. [-X
  • org bijak bagi aku is org yg mampu seimbangkan dunia dan akhiratnya 0:)
  • punyai jiwa yg lemah, tp akan tabah n kuat if it is necessary. =D>
  • keadaan susah nk ubah aku. sbb aku ialah aku selamanya. tp aku ikut kemajuan okeyy :-?
  • aku ade tedy besar teman tido aku. cheeby nmenye, lembut ooo~ I-)
  • jgn buang icing top cake kalau x nak mkn. bagi aku. huhu, #-o
  • suka coklat betul cm cadbury tu, tp x suka ape2 yg perisa coklat. >:D<
  • aku boleh terima apa apa yg pahit asalkan ia jujur dan benar, anti PENIPU :-L
  • boleh tolong ajar aku korek telinga x? aku plg lemah buat ni ohh. hehe 8-}
  • x berapa tahan sejuk. sbb bdn tak byk lemak. (:|
  • jgn judge aku sbelum kenal siapa aku. sbb korg akn rugi kalau x kenal aku. hahahaha! *perasan. 8-|
  • mengarut n merepek is super kepakaran aku. :-O
ok cukup dah aku punya point. sila kasi markah byk ye lecturer. hehe.

aku di kelilingi org kawen awal la skng ni.
tetbe abah aku mesej nk balik selancar kazen aku c pijah uh kawen.
dia baya aku weh.

ok senang je cte, dah jodoh dia sampai awal. hahahaha.

ok til then evybody. lets go to sleeep. jgn kemaruk nk tdo lmbat sgt.
ti jdik cm aku de mata panda. 
bubyeeeee! tata!

Thursday, February 10, 2011

outta most exotic creature.

assalamualaikum.
si anwar hadi dan cikgu shida dua makhluk aneh yg baru aku jumpa. dtg dari planet mana dorg ni?
ade jgk makhluk exotic mcm dorg atas muka bumi ni rupanya.
tujuan aku buat post ni
bkn nak pemeskan dorg yg mmg dah pemes tu,
sajasaja nk kongsi video dua org aneh yg berjaya mghiburkan aku, :)
hahahahah! tahniah ye both off u guys!
cuba korg tgk dorg ni.







hyperactive kalah kanak kanak kan?

dua dua mmg cannot go. buat aku gelak petang petang ni.

korang nk tgk dorg punya video lg? carik lah dorang kt youtube. cikgu shida ni mmg antara type type super-unaffected-person sbb yong ni buat muka cool je bila org tgk muka dia cam tu. kalau aku?? mmg aku ase
nk pindah planet laen je. x pun seret je muka aku kt jalan tar tu.

speechless aku jadik pompuan tgk dia ni. hahahaha!

ade tag dari fini bout 25 random facts bout me.. akn ku buat soon okayyy. ;)

ok esemen dah panggil aku. bubyee me-bloggy~ :)>-

Monday, February 7, 2011

buruk ohh perangai.

assalamualaikum.
sila jgn baca post ini. jangann aku kataa.
kang aku sumpah jadik mushroom.
post ini utk menyerlahkn kegedikan sedia ada. jgn tgkk.!
aku jdik 2 org ini ari.
dah lama x jdik yuna. bkn sengaja ye. tudung baru aku yg di iron mlm tdik kedut jgk lah.
dah bape lame n sekuat ati aku iron. fabrik x bgos. tudung murah je.
buruk ohh klu pakai. aku pikir. tudung itam aku bese pakai uh basoh.
seb baek kelas ade stu jek. AOM batal! hoho.
maka aku jdik yuna lah kejap.
balek2 umah si housemate baru aku offer inner syria yg mmg dah lama aku carik.
aku ni buta fesyen. tp berangan nk pakai macammacam.
sbb tu lah jdik cenni. ampunkan lah sy.
sbb ade inner syria baru jumpa ni. try try! yeayyy! >.<
maka ini lah terjadi. maaf atas kegedikan. dah aku kata jgn bukak.





terlanjur baca?? tutup balekkk post ini cepatcepat ye.
adioss! :)

*esok kuiz akaunn??? pfffft~ =.='
*jadual baru. dah tadek kelas 10.30. suma 8.30. mcm kanak kanak skolah.
metrik aku dulu pun x pack cenni.

Sunday, February 6, 2011

meowwww~ tag, DONE!

assalamualaikummm~
hari ni dah pulang ke puncak tercenta kerna esok sekolah. seronoknyaaa! 
/XD
ok yg ni tipu. =.='
 malas sungguh sy mengenangkan koje yg byk juga buku yg tebal tebal mcm campbell tuh. 
dulu bio se metrik, lenguhh btoi tgn aku gonggong campbell g kelas. ilmu yg teramat byk ye d dlmnye.
baru balek dr kmpung. teka teka?
aku jumpa penemuan baruuu kat kampung! 
bkn harta karun. bkn harta firaun. 
aku jumpa ini!

 meet the mama cat yg subur, suma cat dlm post ni anak dia. dlm kotak ni je 8 ekor.


 sama kan dorg posing tido, hikhik
 meet the black yg macho. perghh manja plak ko.












sempat lg kau jilat bulu kau atas riba aku.
oppps. tgn aku sesat. hehe. :p

cuba kira ada berapa byk kucing dekat rumah nenek aku. suma branded punya. gebu, cutee gilaaa!
/omg

 dorang suma berhijrah g umah nenek aku. lg pung umah nenek aku mmg dah jdi mcm SPCA tu.
rumah perlindungan kucing2 yg kt dlm tv tu. yg paling manja ngn aku yg itam tu lah. macho lah dia.
pose2 atas tu suma bkn aku letak dia ats riba aku. dia naik sendiri. 
yg black tuh ade kemba smenanye. x smpat nk photoshoot dgn kemba dia.

anis ade tag aku. thnx yee. ^^ so here it is my dear, im done.! :)


1. APAKAH STATUS ANDA
status ape eh? status byk sgt meaning. =.=

2. CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA
nama di beri solehah bt. zainuddin. membesar sepenuhnya kt bangi, selangor. 
umo nk masok 20 tahun.
simple je, tak cerewet punya org.
sedikit complicated in terms of emosion.
gila gila suka mengarut
suka gelak kuat2. (kne remove tabiat buruk ni)
hati dah di curik org. kalau nk, mintak kt dia dulu eh, huhu

3. CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA
blog saye x femes, biasa je. suma pasal apa yg sy rase nk tulis. 

4. APA PENDAPAT ANDA TENTANG DUNIA BLOG?
blogging sgt menarik yaww! sgt membantu utk apa jua keadaan. (x fhm kenapa ayat aku jd ghope ni)

5. NASIHAT KEPADA KAWAN-KAWAN YANG BARU NAK BUAT BLOG
hahaha. im one of da new blogger in town. so sy rse blogging ni kne jdik mcm facebooking jgk. so ramai org shud lepak buat blog n lg ramai in da community. :)

6. NYATAKAN KEUNIKAN BLOG ANDA
blog sy buruk dan x menarik ohh. mne de keunikan. =.='

7. SAMPAI BILA NAK MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG
selagi sy rse ade mnde bermain dlm benak otak yg perlu d muntahkan d sini, maka sy akan menulis.

8. TAG 5 ORANG YANG ANDA NAK KENAL
sy suka kt awak fafaz! >.< hihi
saja nk kasi omwork lebih kt kau wanie. :)
qilah! nk tag kau lah. 
fiqah, kau pun kena boleh? huhu :p
finally aniss kecik comeyy, hik3

opss opssss. M, sy rindu awk lah. betul betul ni.:">