~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Saturday, September 24, 2011

Saturday, September 17, 2011

my soul somehow, is here.

malam aku kat R6 lg. lepak dengan keluarga komander.
what ever happened, we are family.
terima kasih banyak banyak my beloved sis wana. a bunch of thanks. 
you are just my warrior. *gelak sket. mwahahahaha.

kehujanan lebat ptg td. membawa bersin yg tiba tiba datang. haaachhuu!
padan muka aku. huhu. dah macam pelarian pun ada. 
turun naek tangga kolej kat sini adalah mende biasa. 
masa aku turun, aku jumpa dia ni. kt atas para. 
nampak kesejukan. lapar pun ada. maka aku turunkan.


kau buat muka kesian kan? mengada ye. :p


penyek kan muka kucing. #alwaysmyhobby.

dulu, tangga pernah jd tempat aku kenang nasib aku. seronok buang ambil angin yg sejuk dan damai kat tangga tu. tangga menyaksikan segalanya. gelak besar, nangis teresak esak, dan cerita cinta. hehe.  

kucing, makhluk ciptaan Allah paling suka aku main. mungkin sebab memang aku dah biasa membesar dgn kucing. kucing pendengar yg baik. sebab telinga dia besar. hahaha. 

aku suka cerita dengan kucing. aku tahu somehow dia faham apa yg aku cakap. kadang dia faham apa yg aku rasa. kucing tak menyusahkan. dia cuma meow, dan dengar apa yg aku cakap, takkan bocor rahsia punya. walaupun dia tak angkat tangan kata dia 'janji'.

kadang aku pilih kucing. because they can give you a cute face while you have a sulky one. 


Friday, September 16, 2011

matteru yo.



kenapa air mata aku berjurai masa dengar lagu ni.? hish. rapuh punya hati. mcm biskut cipmo.
ok bai.




Tuesday, September 13, 2011

brand new

aku dah takde kat kolej lg. aku dah jadi NR.
aku ade life baru. rumah aku ade peti ais.
aku mulakan hari awal pagi, takde dah tido lepas subuh.
aku jalan kaki pergi tggu bas hari hari.
aku beli makanan tengah hari bungkus buat dua trip sekali dgn mkn malam.
aku rasa makanan housemate aku masak, sedap, anak dara bujang.

walaupun aku rindu kolej, dan isi isi nya
tapi aku dah boleh terima kehidupan aku sekarang.
aku rasa aku kena biasakan diri. harus. 
housemate aku semua baik baik. alhamdulillah.
diorang sgt memahami and tolerant.

**hoi hoi korang aku puji korang kt belog nih. nanti masak sedap sedap utk aku au. huahahaha.

housemate, kawan, and family komander aku yg aku sayang, aku pergi bawak hati aku yg luka. korang sentiasa dalam sayang and rindu aku.

housemate baru, terima lah tabiat tabiat pelik aku ni tau. im really thankful for all the cooperation and acceptance. aku mula sayangkan korang semua. serius, ;)

ya Allah, aku mohon bantuan Mu. permudahkanlah kami. 



Thursday, September 8, 2011

a new beginning. third one,

aku dah mula masuk sem baru minggu depan.
d sebabkan aku duk rumah sewa, bukan kolej lagi,
maka aku kene balek sabtu, awal sket, sbb nk cuci and kemas rumah.
maklum lah kan, rumah anak dara. :)

mula hidup baru, tanpa membe biasa yg mengarut kat kolej.
something new to treasure maybe, hope evything wud be fine, 
insyaAllah.
kamu kamu yang baca tolong doakan aku tau.

ade azam baru, tekad baru, dean winchester, i love you. eh, 
bukan bukan,

dean DEKAN aku. haha. aku nk merasa pegang scroll tu lagi, again, 

doakan aku ye. :)

tah sape tah dekan baru ni, kata aku dah takde faculty, merge dgn business,
lepas ni aku under FPP.  FAKULTI PENGURUSAN PERNIAGAAN.
keterangan lain, aku tak faham. tanya opis aku lah nanti kalau wonder sgt,

tgk timetable aku. free sket kan? alhamdulillah. aku nk anjak beberapa masa lah,
kalau boleh dgn budi bicara lecturer baru yg harapnya tak garang. huehue


tengok ade dua hari kelas smpai pukul 6, kalau boleh anjak kelas akhir ke waktu free tu, it think it wud be better,


and akhir sekali, aku harap,
He will put His blessing on me, in my studies and in my life. insyaAllah.

ade housemate baru, environment baru, no longer komander stuff yg memeningkan.

kawan kawan semua, ada cekodok, nat, qilah, lyaa, ina, finnie, MJ, aku pergi jauh sket dari korang. tp komander aku semua yg cool, korang sentiasa dlm hati aku, trust me. :)

ecah, huda, safra, mira, aween, faezah, welkam to our home sweet home yang sweet sangat tu, hope kte semua can love each other, tolerate and apa yg penting, kerjasama! kan? hihik

all to all people yang terbaca post aku ni. yang terasa dia budak degree yg dah kene masuk sem,
SELAMAT MENYAMBUNG KETENSIONAN ANDA 

and hav fun studying! :)



Sunday, September 4, 2011

the hardship.

it is all of sudden.
i closed my eyes, 
i think of you.
i cant resist myself,
even how hard i've tried to

i learn myself to be strong.
we are such away.

if i can let the world know.
u are just somehow hipnotizing me.

u, please be safe. insyaAllah.

another years to go. wait, its 'yearsss' was it?

calm and patient. believe this.

if he's yours, he will always be yours.




Friday, September 2, 2011

raya, ke?

takut,

risau,

gentar,

ya Allah. tenangkanlah hatiku. 

permudahkanlah semuanya,

aaamin.