~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Saturday, May 28, 2011

fine! sejuk!

haha, ok translate tajuk post ke english.

apa murid murid?? sejukk ------> cool!

kenapa tajuk ni? sbb vid lagu ni mmg cool gila!

dgn lyric lagu dia yg cool!

so evything was so cool!

si khairul azlan pandi pernah suh aku denga lagu fav dia ni.

ohh, dia bukan the other K yg famouss dgn belog dia tuh.

bukan dan bukan!

ce tgk video lagu ni

**kalau nk play don't forget pause dulu music player kat bawah sekali tu. 
utk mengelakkan kecederaan pada otak.




  • saket tekak melanda. byk sgt menjerit kat budak budak. suara aku perlahan, nk tambah volume mmg kene jerit sikit ok makcikk. uhukk uhukk.
  • macam nk jadik nuffnang advertiser lah. ok ke yeh?? is it profitable? camana camana? siapa siapa ada experience? help me pliss, bole tak bole tak?? leave your comment kat bawah ni ye. :)
ohhhhhhhhhhhh M. err. i miss u. :p

Thursday, May 26, 2011

aku penagih.

assalamualaikum.

aku takde niat nak update belog pun, sbb sibuk sket life skng nih. unbelievable,,

im now a teacher. pfft~

ok im not into teaching so far, it is just not me. aku syg budak wehh! tak suka mara mara.

tp when it comes to teaching, maybe i still have to hold this saying,

"sayang anak tangan tangan kan"

ok even aku belum ada anak. tp aku nak anak. :p *gatal*

maybe it works. kasi itu budak disiplin sket. aku pun pernah lalui zaman nakal tu. hehe. cekgu paling garang yang paling aku ingat muka.

tp aku tanak dorg ingat muka aku! nnti besa dorg mintak belanja, pow aku, oh no!

so aku jd cekgu paaaaaaaling lovable. hihi.

lgpun ape yang penting?? kerjaaasamaaa!

cekgu nk release tensen jap. maka aku maen natang Angry birds nih, bess lah! its a phenomenon now!

aku jenguk UPAB (uitm puncak alam blogger) aku, jumpa link NI.

aku maen kt chrome je. nk save download file berukben aku.

nak maen tanpa download mcm aku? boleh pergi SINI. tekan INSTALL

in 15 minutes, aku dah ke level 9. keh3.


the-birds-will-die


level 8


current level.

ok lah, aku nak sambung maen. buboii! >__<

my dearest syg tengah tolong mak masak ni, kte tggu syg balik okey. :)

Wednesday, May 25, 2011

superhero girl. ;)

Hani zulkifley make me a hero. haha!

wat a future hero i am. :D

tak caya ke??



people around the world want me.

still don't believe it? watch it HERE.



Tuesday, May 17, 2011

gender version : boy's secret.

assalamualaikum to all readers. x kesah lah hampa pumpuan ka laki ka, hampa sama ja.

aku jumpa satu artikel kelakar bagi aku dekat SINI, SANGAT KELAKAR!

ce tgk nih. >_< a man's story about his own friend,
ada kawan aku sorang ni hensem, smart, rambut sentiasa terurus.. tapi bilik macam sarang tikus.. bau longkang.. kadang-kadang berak pun malas nak pam.. kah kah kah

ada kawan aku sorang ni kalau nak jumpak awek, wangi gilababy.. tapi sebenarnya masa dia keluar tu, dia tak mandi pun..

ada kawan aku sorang ni kalau bersama dengan awek, kontrol macho nak mampus.. tapi kalau kat rumah sewa, dia suka calit taik hidung kat tombol pintu dan kadang-kadang dia kentut dalam peti ais..

ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA..

ada kawan aku sorang ni kalau dengan awek dia, segala-gala dia yang paling hebat, dia yang paling kuat, dia yang paling otai.. tapi kalau dengan rakan-rakan, dia la yang selalu kena 'bahan'..

ada kawan aku sorang ni kalau dengan awek dia, direct dia ja yang belanja awek dia, bagi itu bagi ini, semua sebab nak tunjuk yang dia BERduit la kononnya.. padahal balik rumah makan megi..

ada kawan aku sorang ni (mat kelabing la kononnya) pegi kelab naik motor parking jauh-jauh.. tapi cakap kat awek dia ada kawan datang hantar.. kah kah kah.. jatuh stended la mat kelabing naik motor..

hey guys out there, what's with those fake?? x payah nk cover cover sgt lah,  

dpn sapa lagi kita nk nampak bodoh kalau bukan dpn org yg kita syg??

lagi pun, i've a few mmber laki yg mcm nih. belanja awek gila bagai, tp depan kawan dia, dia merungut. no need to do that kalau nk nmpak hebat pun. kalau korg jumpa pompuan sama prinsip mcm aku, money is not evything. 

yes! mmg money is important, i can't ever denied that fact, but kalau kau berabis bergadai dkt awek yg belum kompem jadik bini kau tu, kan ke wasting?

so aku nasihatkan, bkn x boleh belanja, tp agak agak n know ur limit. kalau mmpu sgt tu x pe, tp kalau sama je sengkek jugak, paham paham sendiri lah der! 

instead of berabis duit, kilat kilat rambut yg sampai silau kalau kene sinaran matahari tu, 

guys, kau akan nmpak sgt emsem kalau kau :

  1. be more protective to your girl. tahu n take care mana dia berada.
  2. jadi diri sendiri semampu korang, sbb itulah korang. so korang akan tahu that girl jatuh centa ngn korang or mnde laen.
  3. cuba memahami your girl in every situation pun. believe me, girls need attention more than everything. dorang bukannya perlu sgt harta mende ni masa bercinta, dorang lebih suka tgk hati budi korang.
  4. kalau gayut berjam jam, jadi je mcm suara sendiri. nk garau ke mcm pundan ke, just let it be, its just you!
  5. kalau nk jadik selekeh pun, biar beragak. boleh je selekeh depan your girl, but semakin hari you shud decrease your selekeh tu for your own good, actually. jadi pengotor will effect your health you know?
  6. dan terlebih emsem kalau zuhud n rajin sujud kepada DIA, wehh ini sgt emsem bagi aku! hahaha.


setuju tak dgn aku? hot guys n preety girls out there? ;)

Sunday, May 15, 2011

der? boleh?

ini bukan entry suka suka ati mcm selalunye. kali ni mungkin berbeza. dah takde nak ayu ayu bagai.
there's a guy. my old skul klasmate. alah klasmate lama contact kau balek pun kau nk kecoh satu alam ke sley? bukan bukan. apa ada hal aku jumpa klasmate lama. mcm lah selama nih aku x pernah contact ngn dorang ke hape.

meh aku cte from the beginning.

1 day, dlm mggu exam hp aku berbunyi. (mesej tone)

D = dia
A = aku

D : salam..
A : wkmslmm..
D : leh kenalan? ni sley kan?
A : err,.sape nih?
D : ex mahad. awk kenal x s*****?
A : ohh x igt lah. sorilah, sape nih? sy rase awak dah sala org lah.
D : betul lah.,
A : awk x tahu sy sape? tah tah awk mmg salah no. awk tau ke awk tga ckp ngn sape ni?
D : tahuu. awk sley kan?
A : salah. sy bukan sley. nmpk sgt awk sala org. bubye.
D : solehah...
A : hey awk ni sape? kalau awk tanak bgtwu awk sape sy tanak lyn awk. bubye.
D : hey ni s***** la? c****? x igt?
A : lah kau ke?? yg kau pergi guna nama betul kau mmg lah aku x kenal. kau kt mana skng? buat ape je? mana kau dpt no. hp aku wehhh?
D : razil kasi...

dah tu boleh pulak dalam borak kata aku pernah crush dgn dia masa sekolah? apa kejadah?

dia ni mmg dr skolah mmg aku tahu mulut kaki pongey dia. aku igt dia dah berubah lah kan.

n thats how we get in touch balek. aku kesah ape? bukan mnde tu yg aku pedulik. afta ari tuh? dia keep mesej n call aku. siyus tu pun aku x kesah. ape aku pedulik? ok terima kasih kt dia sbb kejut aku subuh in a
few day row, bape ari tah.

yg tu pun aku x kesah. in fact aku thnk a lot to him. mula mula everythng was fine. n tah kenapa, dia mula buat aku annoyed dgn bahasa yg dia guna. helo? nk rindu rindu syg syg honey money bagai kenapa? aku bini kau ke? awek? pun bukan.

aku bukan jenis kolot sgt lah, ok fine certain thing bg org aku kolot, but aku rasa aku cuma jaga diri aku sebaik mungkin yg aku mmpu. itu d kira kolot gak ke? c'mon lahh. maybe once or twice kau nk bwk bergurau ngn aku, aku boleh lg terima. tp kalau dah kerap sgt nk lemah lembut syg syg, mmg mcm nk mintak penampar lah dari aku.

since dia mggatal sgt nih, aku nk carik fb dia. nk tgk apa status. sbb org mulut mcm ni mmg byk dlm dunia, mulut manis, mcm longkang. then aku mintak link fb.

A : meh aa sinih fb kau. aku tga online nih.
D : tayah aa. aku malu. aku dah x ensem mcm dulu. aku dah gemuk, itam. (oh pehliss lah, dulu kau pernah emsem ke?)
A : haiyo. rlek ah. dgn kwn pun nak malu ke?
D : tp aku maluu
A : ok tayah lah. don't do it if you don't wanna do it. (lantak kau lah kat situ.)
D : kau carik g*********

dulu kau kata aku lupa kwn sbb aku x jumpa fb kau. aku tanya ape nama? kau kata guna nama sendiri lah. nama sendiri dah sedap. ok fine aku carik. xdek kan? sekali kau kasik smenanye bukan nama kau. mmg mulut kau longkang lg, sama mcm dulu jugak. duhhh. -___-"

der, ati baek kalau mulut longkang payah gak aa. ati org takan nmpak, gambarkan dgn perbuatan. kalau ati baek, mulut kalau kasi cun cun mekap sikit ngn bahasa elok elok pun dah ok aku rasa, hisshh.

tgk tgk, relationship status : in a relationship with ***********


apa ke bangang mamat nih? nk jack jack aku kalau single boleh lah weh, nih dah ade awek, boleh?

mlm td dia call.

A : helo. ye.
D : assalamualaikum.......!
A : kau nk apa?
D : saja tepon kau. x boleh?
A : weh, kemain dah ada awek kau kan,
D : errr, aku dah lama x bukak fb lah. haha. cantek kn awek aku?
A : x nampak sgt lah. gamba gelap. kau dah ade awek kan? kau igt awek kau x jeles ke kau pg col aku ni? apsal  x pergi col awek kau?
D : dia kerja lah, eh apsal plak? dia boleh baca mesej mesej aku suma lah.
A : oh time dia kerja kau carik aku lah eh? dia pompuan weh. aku pompuan, aku tahu ape dia rasa. so, remind your word la next time. jgn nk over sgt dgn aku.
D : remind my word? apa kau ckp ni? apsal garang sgt ni? dtg bulan ke?
A : aku mmg garang dr skolah lah. mmg mcm ni dari dulu. takan kau x tau?
D : haa aku tau. ko mesti x solat lg kan? x amek wuduk lg kan? wuduk tu boleh menenangkan org marah tau.
A : (kau ckp mcm aku x tahu je mnde tu.) haa mmg aku belum amek wuduk, belum solat. mmg nak pergi pun ni.
D : haa bgus bgus. nk menghadap Allah x boleh marah marah. kene tenangg..
A : ......
D : ok lah, bye.

even aku satu sen pun x layan ayat over dia, yg buat aku annoying tu, but still aku rasa nk muntah lah. aku x tahu ape niat kau nk tunjuk baek kt aku segala, aku hargai kalau kau ikhlas. tu antara kau dgn Allah. yg aku x paham yg kau nk menggedik dgn aku kenapa? maybe mmg style kau kot kan.

but still, its annoyingggg u knowww! 

x payah nk jual kebaikan kealiman tu semua. org yg akan nilai sendiri, x payah nk jual cerita alim kau. mmg, mmg aku fobia. aku pernah nk carik kesempurnaan tu, smpai in the end aku kene tipu. yes, dia pernah mengimamkan solat aku, yg buat aku sejuk sgt, mcm tenang je, kalau bwk jumpa mak mesti mak suka punya.

but dia lah yg menghancurkan semua harapan aku! dia bunuh perasaan aku. smpai aku menyumpah kt semua lelaki.

dia! dia yg imamkan aku! dia yg hantar mesej ni kt aku pagi pagi sebelum aku pergi kelas, dia!

awak, sy dah ada gf baru.

pendek kan? tp padat, jelas, yg cukup buat aku paham. pergi lah kau dgn hidup kau.

dia yang ini bukan dia yg sama dgn yg atas.

so u guys kt lua sana, yg macam terbaca entry ni, tolong lah. tolong hargai apa yg korang ada sekarang. kalau pun korang tanak dia lagi, tolong jgn buat dia macam sampah, tinggalkan mcm tu je. paling pun hargai hati dia. hati yg pernah bahagiakan korang. tolong jgn jd kejam. sbb korang tak tahu, apa yg jadi masa depan.

sbb dia, aku pernah tutup hati aku utk siapa siapa, once.

Saturday, May 14, 2011

heal.

assalamualaikum.
pendek kan tajuk aku letak?
mcm2 makna perkataan tu utk aku.

mud swingg u dah heal
blogger pun dah baek
ape lg?

ermm pasal aku x pelah.

x heal lg pun tape. it takes time kut.

no worries. u healed, its a big relief for me. :)

i know sumthing now.

belog buruk huduh lg x ramai vistors nih,
dah worth thousands u know!
kalau org beli belog aku
lepas gk mkn pakai aku satu sem. :p

nak tahu blog or website korang punya value? pergi SINI.




tp dun wory my dearest bloggie,
aku takan juai hangg
walau bill gates pun yg tawaq kt aku.
*mcm tipu je ayat nih. $__$

sapa x mau dwet wehh!

aku desperate nk keje la skng. nk keje yg simple, tayah penat2
tp dwet masyuuuuuuk
kalau pemaleh nk masyukk mnde wehh
usahaaa lahh!

maka aku akan pegi mensurvey vacancy2 y bersepah2 tuh.

arap2 jupo lahh deyhh!. wishh me luck okaihhh.

*currently tga tgk cte taiwan, devil beside you. cool gila!  >____<

Tuesday, May 10, 2011

self-Question : cud u please stop babbling?

sebenarnye malas nk update, tp update jugak. x d ketahui apa punca.
naseb baek aku jenjln kat belog kau adeeeeb! hang bukan nk p tinggai note kt chatbox ka hapa ka.
mana lah aku sedaq. hang nihhh punnnn.

aku baru sahaja pulang ke rumah manis rumah. tp kenapa mereka kata rumah itu manis?
mesti mereka pernah menjilat dinding rumah ketika kanak2 dahulu. kan dah kantoi.
mcm cite willy wonka, umah coklat. kan manis tuuuu. so choclaty

beberapa persoalan wujud dalam benak otak dan benang hati. *a pair of penjuduh bilangan ni kan?
matilah dia kat situ kan
keh3~ ayat ini buat aku terbayang seseorang. sudah sudah. semua dah jadik kenangan.
last day je sume wajib buat upacara peluk peluk. lelaki yg baca? sila jgn jeles.
lelaki buat nmpk mcm 'sesuatu'. so jgn peluk peluk. hehe
isu majalah aku bulan ini.

kenapa kegembiraan exam yg d nantikan pudar dan lesap hanya sekejap.?

aku benci menulis camnih sebenarnya. sungguh nampak mcm aku menantu A samad said. * eh jap dia ade anak lelaki ke? keh3. baru je abeh exam sehari dah rasa bosan beb. ta tahu nk buek ape. tp otak mcm2 plan.

  • nk tgk muvie
  • nk maen game
  • nk belajar masak utk jd isteri mithali. *ok yg ni tipu.
  • nk kerja utk kehidupan masa depan. {dah ada offer. ;;)}
umo dah meningkat, takan nk asek buat permohonan biasiswa dr abah ngn mak. maluuu. huuu

ade tag dr adeeb ku tersayang. miss u gila gila tahuuu. nanti umo panjang aku turun perak yeh.

1) ape bende paling penting dalam hidup korang
Family, kwn, dwet, hp, ermm. tuuuuut~

2) bende terakhir anda beli dengan duet anda sendiri..
hp sony k770i yg d centai. duet gajiiii! hiiii

3) tempat perkahwinan dan tema perkahwinan
kat far far away. hihi. 
tema fairy tale, nk pakai gownn kembang2 mcm cinderella. 
ade kasut kaca dgn kereta labuuu. 




4) adakah korang sedang bercinte
errr ermm errrrrrr

5)novel/ buku/ majalah last yg di beli
buku past year subjek financial accounting, =.="

6) apa nama penuh korang..
solehah bt zainuddin. 

7) antara mak ngan ayah mane lagi mesre
abah. sbb abah bes, :p tp makk pun syggg maaa

8) namakan org yang nak jumpe sangat3
rowan atkinson. nk tanye mcm mana dia boleh jd mr. bean yg x pernah boring even dah tgk byk kali.

9) dimanakah tempat yg btul2 nak pegi
disneyland : sbb byk sgt tgk fairytale
china : nk jumpa pandaa! >_<
australia : nk snap koala time tdo, kroihh

10) peluk k ciom?
nk dua. tamak. mmmuahhh mmuah. hihi

11) lagu yg korang suke n salu denga
ungu - cinta dalam hati
alexa - jangan kau lepas
faizal tahir - hanyut
bruno mars - just the way you are

12) britau 3 bnde pasal org yg tag anda
adeeb khairuddin, exrumate saya masa matrik.
dia sgt mengong, 
sy sgt syg dia.
sy arap dia berjaya satu ari nanti
sbb ktorng berangan mlm2
ktorang nk jd kaya. $__$
haha

13) bnde yg disayangi
too many. unlistable

14) bloger yg nak di tag

aiza ku aiza mu jua

sis wana 

majida gendut

anis pun kene jugak

 razil the dentist. 

korang sume! cuti dah ke? ape lagi beb? roger wa!

Saturday, May 7, 2011

maaf ye! :'')

kte rase comey sgt kalau awak merajukk.
maaf tau. rasa nk cubit2 je pp awak.
hihi.

alolololo. cumel tahu.

awak majuk camni.

kte majuk camni.

kihkihkih.

Thursday, May 5, 2011

ce-baca-dengan-perasaan.

assalamualaikum.

cam bese agak2 aku boleh sempat blogging, lepak sini je lah aku.
tadi aku jumpa entry syiok gila kat SINI.

ce baca dgn pnuhh perasaan tau.
repeat again.
PENUH PERASAAN! hihi.

dari hati sorang lelaki.


Gua tak pernah punya rasa nak ada makwe itu untuk jadi mcm orang lain. Contohnya orang lain ada makwe, gua pun nak ada.

Sedikit pun rasa tu tak pernah ada.

Gua tak pernah punya rasa seorang makwe itu adalah aset gua. Contohnya walaupun gua tak hensem, tapi gua ada makwe, itu akan meningkatkan saham gua. Makwe bukannya baranglah bodoh.

Sedikit pun rasa tu tak pernah ada.

Gua tak pernah rasa makwe itu adalah tempat mengadu. ada masalah, nak bersandar tepi bahu makwe. Bila senang, di tinggal-tinggalkan. 

Sedikit pun rasa tu tak pernah ada.

Gua tak pernah rasa seorang makwe tu ialah sekadar makwe. Peneman waktu keluar soping. Makan. Tengok wayang. Melepak di dataran semata-mata.

Sedikit pun rasa tu tak pernah ada.

Gua tak pernah rasa seorang makwe itu perlu perfect. Macam gadis melayu terakhir.

sedikit pun rasa tu tak pernah ada.

Gua hanya rasa makwe itu ialah seorang manusia yang jatuh dari entah dari mana. Lalu melintas depan gua dengan seribu satu haruman. Belum sempat pandang muka, sudah jantung ini berdebar. Belum sempat pandang muka dah telan air liur sambil berkata,

"This is it."

Makwe ialah seorang rakan, kawan baik, seorang peneman dan separuh dari aku. Kalau ada masalah, buat apa perlu marah sana sini, ego dengan dia? Padahal dia sendiri adalah separuh dari diri lu. Tak payah tunjuk hebat lah. 

Gua bukannya tak ambil kisah kadang-kadang. Cuma tak mahu manjakan sangat. Gua masih fikir 24/7 segala tentang makwe. Cuma aku tak mahu manjakan sangat. Takut nanti mungkin aku mati dulu. Aku tak mahu makwe rasa beban kalau aku takde. Atleast dia dah pernah lalui semua benda tu seorang diri sekali dari sepuluh kali aku bantu dia.

Orang kata separuh jiwa mati kalau makwe tinggalkan kau. Kalau kau benar-benar sayang dia, jangan pernah mengalah dengan dia. Kalau kau benar-benar sayang dia,

lepaskan dia. Kalau dia kembali itu confirm tulang rusuk kau.
Tapi kalau dah lepaskan dan nak tunggu dia kembali tu yang seksa tu. Kan? *menjerit tepi tasik.*


erm erm *awan awan penuh d kepala. agak agak kalau laki aku kata gini kat diari dia pasuh aku terbaca, mau guling guling kegirangan aku. hihi.

-ok parah. berangan lagi. babai.-