~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Sunday, January 29, 2012

Terukir di Bintang

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayang kan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

**first time aku denga lagu ni, terus suka. music and lyric dia sgt simple but really cute. 

  good job yuna ! keep it up ! 


# M, you are graven on my stars. :)



Saturday, January 28, 2012

life secret

JANGAN BERSEDIH


Jangan sedih bila orang lain tidak memahami anda..
Tapi sedihlah karena anda tidak mau memahami orang lain.

Jangan sedih bila orang lain tidak mempercayai anda..
Tapi sedihlah karena anda tidak percaya diri sendiri.

Jangan sedih bila orang lain tidak memberi kesempatan kepada anda..
Tapi sedihlah karena anda belum buat persiapan.

Jangan sedih bila orang lain tidak menghargai anda..
Tapi sedihlah karena anda tidak bisa menghargai orang lain.

Jangan sedih bila orang lain menghina anda..
Tapi sedihlah karena anda membuat hina diri sendiri.

Jangan sedih bila orang lain memaki anda..
Tapi sedihlah karena anda bermulut jahat pada orang lain.

Jangan sedih orang selalu mengritik kita..
Tapi sedihlah karena anda tak pernah mau perbaiki diri.

Jangan sedih karena anda selalu jatuh..
Tapi sedihlah karena anda tak mau bangkit kembali.

Jangan sedih karena perjalanan hidup anda pahit getir..
Tapi sedihlah karena anda tak pernah belajar dari pengalaman.

INGATLAH..
Kunci masalah selalu ada dalam diri, bukan di luar :)




ada banyak perkara dalam dunia ni yang aku impikan, 
tapi tak banyak yang aku boleh buat,
harus aku lupakan impian aku ni.
pedihnya aku tak tahan.
Ya Allah ampunkan aku, 
aku cuma insan biasa yang punya angan angan. :(
astaghfirullah..



Sunday, January 22, 2012

21.1.12

salam alaik.

rasa fresh ! kekeke. new look for my beloved blog ! 

jadi nak test posting baru pulak. huehue.

as all of you can see kt title tu, ade tarikh kt stu. the day was yesterday. 
semalam penat sgt, tak sempat nak update la you all. okgedikbai. 

yesterday was a big day for my cousin, kak shida. :)

one of cousin yg paling rapat. oh dia dah kawen. no longer a girl yg mcm ktorg ni. hehe, tapi kak, ktorg sume sgt happy for you ! cepat cepat dpt cute baby okayy ! apepunyawishlani. 

malas nk type. tengok gamba je lah ye ! 




tibatiba masa majlis tu aku tga sibuk bergosip dgn cousin aku, fafaz my dear clasmate and also my relatives ni 
sapa aku. panjang jodoh budak puncak alam berdua ni. hihihi.



meskipun aku kahwin lambat lagi, tapi aku asyik tengok video kahwin je. aku suka. the dslr video buat aku rasa perkahwinan abad ini sgt indah and memorable. rasa nak angkat sebijik dslr la. sape pemurah nak bg kte? *winkwink

okbaii! nak makan malam. 






Sunday, January 8, 2012

2ndyearnight

kek takde. suprise takde. skype je ade. ahah.


okay ni melagho terakhir. babai.



duatahun

hari ni genap dua tahun. aku kenal makhluk bernama

MIOR HAZMI NASHARUDDIN.

pejam celik, dah dua tahun dah. alah, baru dua tahun. byk lagi nk treasure sama sama. hahaha. -..-" masa mula mula aku kenal dia, aku tak pernah sangka pun everything will ended up macam ni. sumpah. mula mula classmate. classmate biasa. yg bengong otak tak berapa center. cuma itu je. 





gambar gambar ni je yg ada muka kitorang dalam satu gambar masa mula mula. ini gambar kelas nama nya. zaman matrik aku yg aku rindu sangat. :") budak budak ni semua da berjaya da. ade yg bakal doktor, pakar bio, pakar marin, last but not least, pakar ikan. hihihi :)

tapi tapi, within this two years, gambar jauh sorang utara sorang selatan tu dah jd macam ni. 




haha. sila muntah sekarang.

macam macam dah jadi dalam dua tahun ni. pahit manis kelat masam semua ada. haha. itu semua dah jadi kenangan. come on sley! there's a lot more to treasure. i have no idea that one day encik MIOR ni wud be someone so important to me. 

i'm sorry..because
i'm not a perfect princess
who come with those glitterin' jewelery
dazzlin' with her pretty face
...but i know that i love u so much

i'm sorry..
i have little time for u
i used to be sulky sumtimes
n feel alone either
...but i know that i love u even more

i'm sorry..
there's a lot of thing
i wanna share with u
but sumhow my mouth's just shut
dunno where to start with
...but i know that i love u much much more

i'm sorry..
i dunno weather is that
i'm da bes for u o not
because i'm just an ordinary girl
...but i know that i love u very much

i'm sorry..
to be here, leavin u once again
but i hurt myself for that
only God knows how it feels
...but i know that i love u


happy annivesary, syg. :)
it's already two years.
its a friendship, also its a love.
kte taktahu ape jadi masa depan, 
if anything happend, please remember me 
maybe as a girl that has come into your life, 
and bring some happiness to you. even once. 
i can't promise i'm the best for you,
but i promise i try my best, for you.



ini je yang mampu kte buat, tgk tau video ni. :)




Friday, January 6, 2012

c o u n t i n g d a y s :')

aku nk kira hari. nak jugak.
walaupun aku tak suka duduk depan calendar dan jam.
tak lama lagi ni. :')

exam pun exam jugak, kira pun kira jugak. kekeke



aku tak sangka aku terjebak. 
untuk yang senasib dgn aku, 
nah aku kasi link baek punya kat korang


" I have died everyday waiting for you, darling don't be afraid I've loved you "
      _ #MH


aenrazali, take care of MSM baekbaek okay. he's a nice guy. im happy for both of you. sincerely. :')