~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Saturday, November 26, 2011

someTHING happend.

when was the last time aku tgk ce korea?
dah lama kot. bila tahnye. sampai aku pun tak ingat.
MIOR HAZMI kte belom gila korea lg ye.

kadang kadang aku boring, tgk cte melayu yg takde isu laen.
cinta cinta cinta pastu bawak masuk bilik. pfft~
storyline yg membosankan and ewww eww. sikit sikit pelok pelok.
so lame punya cerita.

aku bukak folder movie. browse stock.
cte omputih, dah selalu tgk dah. mcm boring pulak.
jumpa pulak cerita ni. HEARTSTRINGS. aigoo.
MIOR HAZMI kadang kadang je tgk cte korea takpe kan? ;)

satu mende yg aku paling suka bila tgk cerite korea.

ia akan generate deria berangan aku ke tahap paling maximum.

which i might be need it masa aku deliver aku punya public speech nanti. #carikalasanlettew. HAHA

tak kesah lah ape reason aku tgk cte korea pun, aku perempuan biasa kadang kadang aku suka berangan. ahah. :")

macam mana aku tak berangan kalau dah Jung Yong Hwa dgn Park Shin Hye yg berlakon. those mmg hero n heroin favourite aku.

melting. ~__~

even more from heartstrings.






YONG HWA maen gitar utk PARK SHIN HYE. sweet kan? aku? reti petik je. 
ting~ -..-"





Friday, November 18, 2011

post busuk. sila jangan baca.

somehow aku mula berangan.
hey awak, kte tggu awak nih. 
lama lagi eh? HAHA. budus.

#diamdiam. shhh. :p

aku ade satu inkuiri.
kenapa kita selalu kata boperen ke gepren ke BUAH HATI?
where's the logically the peribahasa terjadi?
ade beberapa assumption aku buat :
  1. nenek nenek dahulu kala ingat hati kita adalah pokok. maka apabila ia mengingati seseorang di hati ia akan berbuah. -..-"
  2. hati kita akan berbuah dgn banyak nya seperti oren, apple, dan etc sebab hati tengah bahagia. #macamtu?
  3. buah yang nenek tu makan rasa manis dan membuatnya bahagia. maka dia relate kan bahagia dengan kekasih hati dia. manis = bahagia = kekasih hati. 
  4. buah yang dia makan amat comel sehingga dia rasa kecomelan buah tersebut serupa dgn muka kekasih hati dia.
  5. buah kan banyak dekat atas pokok, maka kekasih hati boleh di tukar ganti dengan byk nye seperti buah buah yg banyak di atas pokok.
haa. ade beberapa lagi peribahasa yg mmg aku tak boleh nk digest. please anybody enlighten me~


muka buah ni serupa dgn buah hati korang tak? HAHA




Friday, November 11, 2011

SUPER two


i'm hiding my heart, so..


picture talk more than words. :)
enuff said.

Sunday, November 6, 2011

eid - adha kali ini.

assalamualaikum..

alhamdulillah aku hidup lagi di hari aidiladha pada umur aku 20 tahun. 
aidiladha kali ni berbeza utk aku. 
aku bgn pg mandi, siap siap pergi surau dgn rasa sebak yg amat sangat. 
kenapa aku kene tahan air mata aku, aku pun x tahu. 
masa aku jalan kaki ke surau. 
aku ok lagi. 
sampai je aku kt sana, air mata aku berjurai.
kenapa jadi macam tu? ishh. malu malu.
ape nak nanges depan orang ni.
entah lah. semacam sedih yg amat sgt aku rasa.
orang laen raya gembira, aku d pagi raya nanges nanges. tah pape,
sampai masa rapatkan saf. maka beranjak ke depan lah aku.
masa solat. takbir. dan aku sambung sebak. kali ni mcm gila punya sebak.
'tahan tahan..' takkan masa solat pun nk nanges kut, memalukan.
dah la mak aku sebelah. ishh. tak patut.
dah abeh solat. org baca doa. aku amiinkn. lepas tu..

hah. air terjun lah aku. masa ni aku dah tak tahan. kejadah ape aku nanges d pagi raya?

malu malu, ade hingus dlm hidung, sedut balik buat konon sesema lah,
air mata berjurai. lap lap. buat buat muka gatal. pandai kan aku.

ampunkan aku ya Allah..
kesibukan aku akhir akhir ni, membuat aku lalai mengingatiMu.
sibuk sgt dgn urusan dunia.
ampun Ya Allah..

ampunkan angah mak abah..
angah ni tak macam apa yg mak dgn abah nak.
apa yg mak abah ckp semalam tu, memang betul.
angah ni bukan la budak baik pun.
angah mintak maaf..

ampunkan kte, awak..
kte mungkin kene pergi haji sorang sorang nanti. mungkin.
mintak maaf tiba tiba jd mcm ni.
mintak maaf selalu menyusahkan.
takpe. kte takkan susahkan awak lg.
kte mintak maaf..

ampunkan aku semua..
sepanjang aku hidup, andai ade yg terasa,
aku susun sepuluh jari. mintak maaf.

aku manusia biasa. jauh dari sempurna.

mungkin nanti aku memang d takdirkan mati seorang diri.