~m0shi m0shi~

This blog is not active until further post.

c0oL h0m0sapiEn

Friday, December 31, 2010

tahun baru dan tahun lama.

Assalamualaikum,
okeh aku nk hapdate belog jugak sbb tinggal beberape jam je lg,
dah tade ari dlm 2010, sume pindah jadi 2011
no more post bertarikh __/__/2010
n new sem, come with new challenge, n new experience,
*even aku tga demam nh.  (okeh yg nh x penting)
esok my kazen's wedding kt bangi golf resort, aku yg jdik tukang kasir door giftnye.
n seharian aku dr pg td kt vip lounge kt stu siapkan ape yg patut.
then pkul 5 td aku balek, n sudenly aku pgg dahi. panas. bdan mcm nk menggigil.
okeh tape. aku steady lg kot. sbb ape2 pun esok aku kne ade kt situh.
mlm nh supposed to be aku de kt putrajaya, attend da kak eja, belah pumpuan pnye wedding.
n kak hani, my colleages mse keje, was there, dye mesej aku. 

'npe x dtg wedding??'
'kte demam lah kak hani'
n suddenly kak sheeda's number calling.

'angahh, npe xdtg..' (but suara, she is kak sheekin)
'angah demam kak, balek2 td bdn da panas. x larat nk pg'
'alaaa, ruginyee, igt angah ade skali, tgk2 ade mak n ayah angah je'
'msti chantek kann, amek lah gamba sheekin..'

dorang buat garden wedding tauu. msti lawaa~ 
dah tade rezeki aku nk tgk kut. :'(
esok aku kne g bangi golf resort tuh utk ye0p punye wedding plak.
as im one of da org penting, so sehat ke demam ke kne g gak rsenye.
  
okeh samat tahun baru sumenyee! moga tahun baru ni lebih diredhai Allah n marilah kurangkan bwat dosa ye, ;)


*okeh even aku demam nk kne packing barang balek puncak nh. esok msti dah penat, x larat pulak kang. sobsob



Thursday, December 30, 2010

suwittnyeee! ;;)



tdik bwu abeh belogwalking. afta sehari x bukak belog.
wahh! mcm2 pengumuman ade. mostly entry pasal AFF Suzuki  Cup yg d menangi MALAYSIA smlm.

dari itu, ESOK CUTI!!!!!!! hahahaa.



sekitar AFF Suzuki Cup nh, afta mesia bwk 3 - 0 mata aggregate dr mesia hasil drpd frst final match kt Bukit Jalil yg one of da crowd mlm tuh is my younger brother lwn endon, n smlm aksi penyudahnye d Stadium Gelora Bung Karno, Indonesia, even kalah 1 - 2 kpd endon. tp kte menang secare aggregate!!! =))
/XD

 *mase tuh cenni lahh muke aku kegirangann! ho yeahh! congratz harimau malaya! syabbass! =D>


afta game mlm td, aku ase firman x patut dpt bes player lah. aku ase antare khairul fahmi atau safee sali. sbb 
dorg pnye skill n sum beautiful goal yg mmg x dpt d pertikaikan kan??
tp tuh dah d kre rezeki lah,btw tahniah utk sekuad mesia! a lot more to go mann! i'm malaysian n i'm proud to be one!
go we go! aley3~
/wahaha

team kebanggaan kita. B-)
gamba nh kelakar je, utk elak laser pasnih kene maen mcm nh okehh guys! 

sum snapshot utk kegemilangan mlm td, :)






cayalahh k rajagobal! n dorg smenanye xdpt latihan yg cukup pun. sume endon punye pasal. x tahu ape salah skuad kte. tp kte layan dorg baek2 mase dorg dtg sinih mggu lepas. jelas jeles d stuh. =.='

PEMAIN Malaysia sekadar dapat menjalani latihan di pinggir kolam renang sambil diberi kawalan pihak keselamatan di Jakarta, kelmarin.

dorg just belatih kt halaman hotel je, teruk pnye endon. grrrrr~
artikel sebenar, tekan sini.

okehh enuf. meh kte tukar cte plak. kalau korg tgk final match nh smalam, msti korg kenal dgn mamat nh.



okeh he's da malaysia's gollie utk smlm. dye bermaen dgn baek mlm td, he's doin da great job. B-)
n fyi, dye maen utk team kelantan. n nh pic dye dgn awex dye.


jln2 kt belog my cute sis fafaz nh, terjumpe lah belog awex c khairul fahmi nh, tekantekan.
dorg sgt sweet tahu. n plg kebetulan, 
nme awex dye nh ellia, n d pggel ya, (n aku d pnggel ya juge, :p)
 c khairul fahmi nh di pnggel My Incik Apek, or shortly, MIA
heyy! ade kene ngene ngn aku lahh, ;;)
MIA is gabungan nme pnggelan aku ngn my M, heee :D
kan sygggg~ huhu
/blush

*ohh x pasan yg next week dah mule kuliah 4 da new sem. (whhaaaaaaat?) x igt pun until bkk fb td. ready ke nk balek puncak nh?

Monday, December 27, 2010

CONTEST MUSLIMAH ANGGUN pulakk =.='

moshi moshi~
pertama kalinya atau 4 da fes time omputih kate,
tman nk join contest yg telah d tag kepada tman. maghii berckp peghok yeww
keghane kalu ade ghezki teman bakal jd oghang ipoh. :p
haa yolah tuhh leha oi, =.='
okaihh enuf mepek. aku kalau dah mule mepek nh takan nk abehnyee satu aghi.
kembali ke pangkal jalan, hihi
contest! contest!
*err mcm paper lameeeee~ old newwsss paperrrrrr~
opsss maaf! mepek lg saye, okehh kali nh aku gostan betul punye :D
contest tersebut berbunyikk : Contest Muslimah Anggun 2 
haa, kemain stylo x nme contest neh? okeh kte hamek banner dye yeh,

 *mate beliau besaaa, masyaAllah, chantekk kan, ;;)
banner nh berasal drpd ini belog. tekantekan!
 aku join ini contest lepas dpt tag dr teman sepermainan aku se skulah iaitu si quee nh, 
beliau sorg yg gle2 tp ayu mmg kontrastic fantastic ngn akuh.
yg gle2 tp selekeh nh, =.=' 

Syarat & Terma :
  1. Muslimah
  2. Follow blog ini
  3. Add blog ini dlm blog list korg * supaya korg alert tau*
  4. Letak Banner dlm entri shj, sidebar x perlu ye
  5. Tag at least 3 persons, makesure diorg tau ye
  6. Sekeping gambar Muslimah yg sopan ye. [PENTING]
  7. Free to wear any kinds of hijab
  8. And sertakan satu ayat yang menggambarkan diri anda[PENTING]
  9. Leave link anda di tempat komen okey :)
  10. Warganegara. :)

syarat dye aku kne letak gmba? huhhh, aku berfikir ngenainye. aku nh bukan fotogenik. tp fotogedik tahu.
tp tapelah. we'll take it as a challenge yeahh! B-)

okehh exam paper checked...begin now!


satu ayat ngenai diri anda : 

seorang muslimah naif yang berusaha utk mencari Mardhatillah utk setiap perkara dalam dirinya, InsyaAllah :)

tag 3 org atleast (hahaha, mangse! ) :

fafaz, anda calon muslimah pertama. :)
aliaa, meh come join this also
n anis, anda bertuah! anda juga calon yg saya pilih  ;)

kpd mgse2 tag ku, cepat cepat~ the due date of this contest is 30 DEC 2010. 


Sunday, December 26, 2010

pakpungpakpungg

salam alaikkk
dgn perut x perut x bape kenyang, *x mkn pungg nasik myak tuh, even baru g kenduri, my kazen kawen,
sebab? jgn tanye. aku tatwu knpe aku x de selera nk mkn sgt. *hehe yelah tuh
eh tp betul! aku mkn nh je kt kenduri td. 


sedapnyee lahh mkn time org panas2 tga ari td. aku nk tapau bwk balek umah stu bekas tp ia diculik. =.='
tape lah. enuf pasal mknn. aku tade selera korg ade selera jgk ape kann.

okeh sedikit pasal my kazen pnye wedding, khairul fitri abdul rashid dgn dr. hafizah yahya,
the one yg my kazen is khairul fitri yg we used to call him ye0p,
sbb dye originate d besaakn d ipoh. spesifically gunung rapat.
he's a research engineer n his wife is a doctor
mmg rapat dgn famly my kazen nh, one of my relative yg salu tahu perKEMBANGan lah jugakk
hahaha sory ye0p, ko dah buncet okeh! :D
dorg nh dah tunang 3 tahun patutnye nikah lame dah,
so imagine lah dorg kenal lg lah dah bpe lame kan,
tp mcm salu d katekan, kita merancang ALLAH menentukan,

a lot more photos aku n those my kazen yg laen will be soon uploaded kt fb.
i'll roger dis blog bout those photos okehh. 
sbb aku antare org yg amek gmba, so gmba aku kurang lah.

dis is among of da pitca B-)


haa tok kadi tnye. 'ko betul ke org nh yg ko nk kawen eja?' :p


okehh aku nikahkn dikau dgn nurhafizah bt yahya dgn mas kawennyee...*eh ade mekropon plakk


eja, kasi itu cincin kt akuh. huhuhu. eh silap. eja, sarungkan cincin kt jari abg ni syg.. :p


meh sinih abg nk ciumm syg. :p 

suke2 je kan kau sley nk buat dialog2 org baru nikah nih. ko tggu ko nikah esok camne.

haaa korang! tgk gamba nh rase nk kawen x?? nak la tu nak la tu kan ;)

eh eh, tetbe aku cuak plak aku yg kene nikah kang, hishhh lame lg tu..
 /sweat

tp bakal abg ipar aku da nk kawen da nex year,
*bakal? mne dpt pekataan bakal uh? 
haiyoo. aku de phobic pasal kawen2 neh.
ohmaiiii! tunanggg!!!! kawennnn!!!!! 
/shock

oh nmpknye aku ta matang lg, huhu, sory sygg, ;;)

soryyy~ gamba blurr lg. aku x redy lg nk dedahkan kpd umum. huhuhu
eh aku nk kawen ngn dye, tp nanti lah yeh, time aku dah readyy n compom yg he's da one
planning lame punyee nih, doa2 kn lah yg terbaek buat kami ye
(skemanyee ayat)

always luv u m**. huhu, buruknye mukee,
/blush




Saturday, December 25, 2010

lagu *kroihhhhh~ =.=

assalamualaikum~
pendek je entry kali nh. janji.
tulung akaq buleh x korg? nk tuka lagu kt belog.
suke lagu nihh
tp lepas denga trus dah ngntuk (even pagi2) =.= Zzzz
sbb lagu nh mmg mcm jiglypuff punyee sleep songg.
 =.= Zzzzz *ngantukngantuk
nak rse ngntuk?? playplay~ (wuarghhhhhhh)
*bpe kali tah nguap utk pagi nihhh. =.= Zzzzzzz

sola - binkan no fuukei


 *nak hamek lagu nh, tp belum tuka kt belog pungg dah nk tdo nihh. =.= Zzzzz

tp currently lagu nihh.

one republic - secret


nk tukar ke tanak tukar?nk tukar ke tanak tukar?
need vote. vote vote. (wuarghhhhhhh)
*nguap lg.

Thursday, December 23, 2010

penyapu, penyeduk, n vacuum cleaner?

assalamualaikum.
haa pilih alat pembersih plg efektif kt title tu dulu. nk mane? nk mane? hehehhee.
mycutesistafafaz telah mengetag saye utk dapat award! ^_^
frst time dpt award kt belog! huuuu~ terharunyee sayeee
/dignose

*seperti bese reaction aku dgn ape aku ckp mmg x same dgnn ati aku.

tme kasehhh fafaz! isk isk~ kte speechlesss...
/please

inilah ghope award saye! :D

 

cumil lahh si pembuat award nhh. ;)

okeh mari kembali sama itu tag.

Siapa yang bagi award ini?
nama penuh beliau ialah nurul fazren adnan, name glamer dye kenalkan kt dpan klas is fafaz. tp saye pnggel dye fafaz cute. sbb dye mmg cute meyhh!  *fafaz mari ke anggerik blnje saye! ;)
my bawu2 bacang merangkap clasmate saye yg super cool n gle tekno, yeke? *woot woot! aku yg gle tekno! huahahaha

Apa komen anda tehadap blog yang memberi award ini?
belog beliau manerek! saye suke jln2 ke sane kerane kedapatan beberape artikel menyentuh kalbu selaenn drpd mgupdate story life my smell smell distant relative nh. :)

Blog yang selalu anda singgah?
ramai jgak lahh. :) nk list x?
belogwalking n terjahan berlaku kpd mereke2 ini d sebabkan mereke punye rating tggi d antara ranting tggi d atas pokok! =D>

Ayat yang selalu anda tinggalkan di Shoutmix org?
jarang tggal footstep kt shoutmix org sbb suke jdik undercover punye stalkerr~ wuuuuu. takot takot? 

Tagkan kpd lima blogger lain
wauhhhhhh. taleh ramai lgik nk d tag ye. huuuhu. baeklah
jengjengjeng
1. assingment tok ko mirafiqa. heeee. 
2. ko x ketinggalan majida. harus buat. heeeee
3. juge utk ko adeeb. huuuu
4. da fourth one belongs to u aen
5. n finally, anis :)

dah dah, sleypo's ville sudah tggu aku. wooooosh~ aku kembali ke cityville. 
/hmm 

Wednesday, December 22, 2010

gile game kembali.

kali nh sgt bersemangat utk update! weeeee!
ade progress membanggekan! dlm satu hari, aku dah naek level 8!
/wahaha

ngehehe, nh aku kua g bank lgik byk urusan. kalau x da x tahu lah level bpe.
*blagak plakk. 
   malas nk cte. tgk gamba lah. =.='


saje kasi besaa. tahu korg malas nh zoom kan?? see see?? ;)
boleh tahan kemas n teratur lg sofistikated x bandar aku yg umonye sehari nh?? hehe

tme kaseh kpd neighbour2 aku, korg baekk lah! salu tulung aku d kale kehabisan buruh nk bangunkn city nh.
syg korg. :D 

dah2. ade lgik satu gem yg dlm progress. CSI : crime city nmenye. facebuk jugee. aku dah naek pgkat level 6 dlm beberape menet maen. malas lah nk tunjuk gamba lgik. kui3. ngeheheh.

sleypo is looking 4ward to be a great gamer. 
/hmm

impian jgke pendek. ok lah kann?? belatih jdik arkitek, datuk bandar. 

n ayat bess. sleypo is nominated to be the mayor. oh bandar aku. compom lah aku yg jdik datuknyee, :p
 ohh bunge kedai2 sume dah dtg nk bayar sewa. hahaha dwet2. mereka dah pnggel. bubyee! 

Friday, December 17, 2010

habuk. fizik itu ialah busuk + wangi = 2 weeks :)

assalamualaikum salam sejahtera kpd sume umat mesia nh. 2 mggu aku lesap dr pndgn fb ke, ym ke, skype ke, sume mnde yg bekaitan dgn teknologi taraf tggi nh. kecuali engpon lah kan, kng cane nk idup plakk,. engpong tuh oxygen tank aku okehh. huhu
  aku mulekan story dgn cite aku yg ta berape manis rasenye utk 2 mggu kebelakang nh. even da basi tp aku ttp nk story, sbb aku ase this 2 weeks is da most crazy 2 weeks in ma life!!
 okeh meh kte update day by day lah ye. sng ikut turutan nih.

5 december
ketibaan deligasi aku ngn mak apak aku kt uitm shah alam pd petang yg hening lg panas lah jugak, secare saintifik n specifiknyee dpn cabin office JPAM kt stuh, register utk itu 'kursus asas' n d kasi beberape merchandise seperti spersalinan baju uniform n try bereigh pnye saiz, tbe2 oppps! tayah amek pulak, sbb dak uitm puncak alam yg daftar tdak perlu utk amek itu uniform lgik sbb ktorg sudah punyai mnde alah tuh. okeh selesai isik borang lah hape lah, dpt kunci bilik. eh eh?? itu pejabat JPAM depan kolej mawar tp kunci menyuruh ke anggerik?? okeh ikut aje lah. turun kan bagasi yg bosa2 itu, bwk ke kamar yg mmg jauhhhh juge lahh. naek turun tgge, pncet gak aku mmule, mengahhh! yarhhh2~ itu mlm kne turun to dwn graha kt anggerik tuh utk briefing 4 da whole week. okeh tahu ape yg plg mengejutkn lg menyedihkan lg tekanan perasaan?

'terima kasih kpd anda sume atas kesudian n rela hati berada d sinih walaupun sdg bercuti kan, ini ialah latihan intensif utk perhimpunan Kor SISPA kebangsaan pd mggu depan'

eh?? aku salah kursus ke?? sape2 tulung lahh slamat kan aku!! rela hati? kesudian? apekah sume ini? okeh rupenye ktorg kene tipu idup2! wtf!!!!wth!!! mmg da byk btul itu carut b*** dan sume adek beradek spupu spapatnye aku lepaskan kale itu, ape masalahnye kalau ckp mnde yg benar?? heyyyy?? cuti aku yg buleh aku spend kt umah dgn mcm2 lgik xtvt yg aku suke kini dah tggal byg2 aje?? okeh tgk jadual. 6.30 pacak nyanyi lagu negaraku n naikkan bendera serta excercise?? tdo kul 11. 30 mlm??? pg smpai mlm latihan kawad kaki?? whhhhhaaaaaaaaaat??? mlm tuh pulang ke bilik dgn mud yg mmg ta baek lgsg, haihhhhhhhh

6 december
ramai yg tahu akn kebenaran ini, nk balek dgn mcm2 sbb. 1 of them is cagu n another akk2 senior yg laen, dorg mls nk cntinue. aku? ape buleh buat? sumenye dah terlambat mase itu. redah je lah da whole two weeks of disaster tuh. ade mmbe aku yg amek positif mnde nh, so aku un amek lah positif sket2. tp panas aku sbb kene tpu tuh x reda lg. hape aku pdulik. smpai ati tul dorg buat ktorg cenni, mmg lahh aku saba, klu x da jdik hulk kaler biru dah aku kan, meraung cm org gle, tape2. maybe this is 1 of da step of maturity. aku demam ari tuh. kepale nk melayang2 cm bulu tangkis org men badminton tuh, (aku un tatwu knpe aku kasi contoh nh)
dgn seseme haaaaaacummmm merate2, dgn saket tekakk nye, ape aku tahu bgon tdo pg2 je aku teguk air dlm botol yg aku dah isik aku letak sbelah katil, (katil double decker, aku tdo atas, lme x buat centu) utk ngelakkan kesan yg even worse happen. latihan fizikal yg sgt teruk. sume sesi latihan adelah kawad. kaki mcm da nk tecabut. mknn? tayah ckp lah, aku mkn dgn byknyee sbb teramat sgt lapa. sdap x sdap dah laen kire.

7 december
maal hijrah, org cuti. kotrg?? jd setan kt sinih, aku kawad dgnn sgt lemah. time da nk tga ari aku dah x larat nk angkat kaki. JEN ROPPI yg amek baris akuh aritu. so be4 sy mule dye da tnye, ade sape2 yg x sehat? aku un cpat2 angkat tgn, kua baris dlm mase sndiri. aku jdik dak OKU yg duk kt devider jln. time tuh rehat pun mcm x rehat je pung, aku rse tersekse sgt dok dlm kalangan itu. tetbe ENCIK AZAMI, 1 of our trainer pggel aku. aku un dgn jln lemah aku g dok sbelah dye. dye un tnye lah aku saket ape, dah tuh borak2 pnjg. bese lah jurulatih, sume pun same je gatal nyee, yg mnarek pehatian aku is mse dye cte sal diri dye, ank bpe family sume, rupenyee dye kawen dgn janda bekas GRO anak 9 yg tue 10 tahun dr dye? tp dye kate sume ank halal lahh, jauh mne kebenarannye wallahua'lamm., dye tade anak betul sbb mse dye kawen binik dye dak menapause, dye mse tuh umo 37 binik dye 47, so tadelah ank snirik. yg menariknye, aku tnye knpe dye ta crik ank dare? dye kate da ank dare tanak kt dye, smpat plak dye tnye aku, 'awk nk kt sye? sye nakk.' eh eh de nh, buleh tahan gatal gak, aku un ckp, 'sye da ade lah encik azami' bla bla bla aku borak ngn dye, padahal aku ta sehat time tuh, borak2 jap hingus un da okeh. ptg tuh jgak ade pemilihan utk pertandingan kawad kaki. aku mmg berazam dgn sesungguh keazaman mmg tanak masok lahh! tp mse selection tuh aku buat je lah btul2, last2 dorg x nmpk aku reti step kawad tu sbb aku buat dgn malasnye, o yeahhh~ unfortunately dlm ktorg beramai2, ada ngn lyaa selected, so deme mmg teramat lah letehnye dgn rutin latihan dorg tuhh.

he is encik azami.


8 december
jadual mcm bese, ade PT pg dlm jadual tp tgk lah, klu ujan ktorg leh mmbuta smpai kul 8.30. hahha yg tuh x pntg, rupenye aku n mmbe2 aku yg tadek pape nh diserap dlm barisan kawalan kehormatan mse ari perasmian ngadap ketua pengarah JPAM dye check baris ktorg. okeh utk hari2 seterusnye, rutin yg same selagi tade arahan laen d suruh, mlmnye plak TUAN ALJIBIN yg nsem aku tgk mmule tuh amek baris ktorg. qilah kne msok petandingan mnyelamat gune kuase veto yg ade kt jibin tuh. maybe physically dye mmg nmpk kuat n bertenage utk acare tu kut, hahhaah. yg laen ade yg kne msok ptandingan melawan kebakaran (MK), n score-race.yg aku, ape lg, jual muke kesian aku yg lemah x bermaye nh, tp mmg aku seseme pun da smpai the end of da week okehh. =.=' n mlm tuh, ade bufday gurl ktorg prank. hahah! mmule cm nk carut gak lah sbb tetbe dye suh sume dak puncak alam tggu x leh balek bilik lgik.time tuh da nk kol doblas dah. dye suh ktorg dok dlm baris. tetbe kak yana yg kne hndle baris tuh. tuan jibin mara2 dye.yg  ktorg kt blakang kak ezy dah kasi tepung sorg segenggam. ble tuan jibin soh kak yana pndang blakang je, ktorg pun pooof~~~! epi bufday kak yana! hahha. da mcm zombie dah dye n dye nanges mlm tuh,


meet kak yana, da gurl. sweater lawa tuh kene tepung, hahha

muke ktorg lepas prank


9 december
mcm2 cte ktorg bukak ble balek bilik. lyaa dgn x tahan nanges n tension nyee, qilah dgn bnci tuan jibin tuh, mcm2 lahh, huhu. dye kne blaja ikatan2 yg byk natang jenis tu, aku mmg arapan lah kan nk igt. mmg se nizam aja aku kt kem tu pun mmg aku tekial2. mmg x lahh aku nk msok. so siang aku pektis tok kawad, mlm aku jdik penonton latihan kemahiran dorg tuh jee, heee.. aku suke ngn ENCIK ZAIRI, ENCIK AZHAR, ngn JEN RONNIE yg sengau tu. dorg sume ade karekter dorg snirik. mmule sume bajet nk garang aje, padahal sume bongok je smenanye, tp dorg mmg kaki foggging lah, mne2 je berasapp~  yg dak kawad dorg pektis ngn NABIL HAFIZ. mmg rapat lah dorg, upenye nabil uh mmg baek, ikut cte dorg lah, aku mmg tade dgn mne2 instructor pun, aku umum~ malas nk rapat dgn org jabatan nh, carik nahas nmenye. aku byk ngn TUAN ZAIRAL je kut. sbb dye handle bahagian istiadat. n aku mmg dok dlm barisan kawalan kehormatan tuh pun kan, mmg kne ngn dye je lah. aku blaja byk lagu dr dorg. siap kene dende lg nyanyi lagu2 tu. 

minggir~ minggir~ minggir mundur mampir~
minggir mundur minggir mampir minggir mundur mampir~

tarian dye cenni, hahhaa, bungek je. tgk yg mne satu muke aku . tekan kalau brani. =.='
 aku kne jdik leader. sbb kne point. bunguk. dah lah aku pakai bju MU. +_+


yg nh lagu budak botak.

ku kutip rumput dan lalang~
kujadikan penyamaran~
muka cantek bertukar menjadi setan~
agar sukar dikesan~

bergerak~ (bergerak) bertempur~ (bertempur)
budak botak x kan undur~
walaupun peluru dtg bertabur~
budak botak pantang undur~

ku cari buluh sebatang~
ku rautkan sama panjang~
(rangkap nh x igt)
ku jadikan layang2~
  
n another lagu. 
yg nh utk test sore bape pnjg boleh kasi koman. yg suh buat tuh lah nmenye Encik Azhar. tekan lah
n ade lg Encik Azhar buli ktorang. tekan sinih. PT COMBI 1 n PT COMBI 2
 mlm dye aku de solat hajat smpena result kua esok pg nyeee. hadoiii mcm2 rse tatahu lahh.

10 december
result, kua kul 9 pg tu. syg ku yg tgk kan. fuhhhhhhh. dupp duppp~ dupppp duppp~ ding dong. mesej.

 M : syg, result dah kuar.
aku : okehh, tell me.
M : okeh, get ready2, fuhh2, push! haha, anda dpt 1A , 3A- , 2B+ , and 1B. png anda 3.52, dekan uh. tahniah2~ hebat ohh.
aku : alhamdulillahh, :)

rupennye mnde alah latihan nh sume melupekan kegusaran aku pasal result. aku dah redha dah ape je yg aku dpt. tp alhamdulillah~ syukur pd Allah aje yg mmpu aku ucapkan. latihan mcm bese. aku dah mcm immune dgn sume physical n mental torture dorg nh. 

11 december
tambo dtg!!! whoaaaaa! ape itu tambo? dye adelah pncaragam JPAM yg bunyik dyeee mak aihhhh~ dummm dummm dumm~ bes wehh! mcm marching band tuh, ktorg mmg kne keje ngn tambo pun ari sebenar ti, langkah bjalan ktorg kene same dgn beat tambo tuh, sedap wehh bunyik dyeee, 


utk real eventnye, tgk nh, x pasan aku yg mane tp bunyik tambo tu sedap kan?? tekan sini!

12 december
lepas latihan, dlm ptg centu, pindah dr anggerik ke mawar. bwk luggage yg mcm setahun dok situh punye, seb bek lyaa n buah atinye bwk kete, so tade lah susah sgt nk buat pghijrahan itu.

13 december
hari penentuan. kawalan kehormatan baris yg d check oleh ketua pengarah JPAM, aku dok barisan depan mase dlm dua barisan. so aku mmg nmpk lobang idung dye ok. huhhu.


14 december
ari yg bess! aku bgon lmbt sbb da tade aktiviti nk buat, tp lyaa ada n qilah kne g ptndingan yg dorg involve tuh. aku g pdg kawad, support dorg, ^_^ aku g kt tmpt kawad ade lya n nyelamat ade qilah. nh lyaa nk kawad, suport dye ngn ada beramai2!

muke aku kepenatan.

  
team dorg lepas kawad.

dorg nh bungek lahh. dari kiri hafiz, ada, lyaa, mu'am, n nabil.



mlm tuh ade forum kesukarelawanan. yg pntg, ade live band yg di pimpin oleh mejar bersekutu adnan omar, dr branch puncak alam! ho yeahh!! sore vokalis dye sedap cm donut big apple!


before pergi ke forum. meet dorg sume. dari kiri, syaza, nat, ina, mu'am, lyaa, qilah, aku dpangku qilah, hani, ada, n emy


cumehnyee kucingg niih! 2 ari aku carik dye balek dye da tadek. =.='



15 december
hari yg aneh. aku dpt msj dr my syg, 'kalau m** lepak uitm ok ke?' wahhh!!!! tdakk! aku kt pdg kawad pg tuh dgn half uniform JPAM. aku tnye lyaa. 'lya!!!!! cane nih??' lya berkata, 'g jelah. ^_^' n inilah yg terjadi.

*pic credit to Alyaa Izzaty. thnx syg!! 

buruk btul aku dating. maaf muke syg aku tepakse d blurkan, utk tujuan keselamatan, hehehe
aer besa tuh aku mnum sorg ehh. straw tu mengeburi mate jee,
ktorg pun lepak kt Alam Sentral n meet my cute cheeby mitzuki, :)


besaa natang nh. aku tdo ngn dye dah skng, jgn jeles okeh korg..
mnde yg aku ta pernah plan lgsg. frst dating yg huduh. dgn muke aku yg teramat la buruknyew. rse baek seret  kt jln raye je. huhu

16 december
pulang!!! yahooo! n sume keputusan dah d umumkan. menyelamat uitm dpt no. 3, n kawad kaki johan!
so x sesia lah lyaa n ada kawad cm nk mati kan, kongrats tok dorg~ sempena majlis penutup tuh, timbalan menteri pertahanan, dato' lee chee leong ke hape tah nme dye, dye yg buat perasmian penutup n pentauliahan pegawai senior ktorg. smpat snap beberape gamba dlm itu dewan.


 nk gmba len, usha fb lah! hahaha. okeh bubyee~ penat bebel





Friday, December 3, 2010

lincah. perlu kah?

okehh assalamualaikum. :)
title post kali nh di dapati drpd sesorg, ahha.
dah yotyot, tayah bngge lak eh ble bace post nh. pinjam trademark jap yeh syg. :D
macam2 cte baru aku tgk ari nih.
cm bese lah kan, evyday is fresh new start.
tp yg aku nk cte nh cte smlm pnyee cte, my best buddies mgda n nadra n hana c cumil n tikah ank buah nadra,
kuar beruggeng kt jj cheras selatan.
 majority dlm muvie tuh kanak2. hahah dah cte un mmg cte disney kan,
aku je yg agk ta berape kekanak sgt, kih3.


aku tgk movie now showing : REPUNZEL

baru aku tahu cte nh hero dye pencurik. Flynn Ryder or nme baeknyee Eugene.
dye yg slamatkan repunzel nih. 
c repunzel nh kononnye suke lukis. n chantek pulak lukisan dye.
witch yg kurung dye kt istana tggi tu actualy baek pulak, 
jage dye elok2 buat jdik anak ngkat lgik, hahhaa
n yg lg pelek, rupenye bkn witch pongg!
rambut dye, cm ade magic lah, buleh smbohkan penyakit n bleh stay young kalau nyanyi lagu dye.
tu pasal lah pumpuan tu simpan repunzel nh kt tower tu. huhu


nih la tower dye.
time mak angkat dye nk naek en, tayah susah2 naek tngge, dye jerit je dr bawah.
'repunzeeeeeel~ lay down your haiirrrrrrrrrr~'
mcm lift je dye buat rmbut dye tuh.

nh pascal, si mengkarung kwn baek repunzel nih, *yg buleh tuka2 kaler tuh mengkarung kan nmenye? hehe


snce nh mse Eugene first kne tgkap kt tower repunzel, sbb dye curik crown istana.


hehe tp part romentik, dak2 taleh tgk ye, :p

part nh klakar. Maximus c kuda tu poyo tahu. :))

nk lg cte? tgk sniri lah. lg bes kan?


okeh done with repunzel tgk muke aku lah plak. hahaha.
ni muke semalam.


aku, naderah, n c cumel johanaa.
tgk makhluk blakang ktorg tuh! tu prototaip cte alien vs predator tuh. smart kn dorg buat?


meet the yuna!! bkn yuna da singer, yuna c akk promoter beg. hahah peace gda! caya lah lu!! :D


yg nih dye pomote beg snirik. hahah


naderah mcm pilih baju anak dyee, gembur nad! hihi


nad sgt lapa mcm nk mkn itu johanna, muke johanna kelakar!, itu tikah, dan itu tgn gda dye nk msok jgak, hik


ktorg ketika mahu pulang. minah eskalator, =.='



my lovely best buddies! gda c yuna n naderah c tonjangg! syg korg sgt lahh! mmuahhh! 

pg2 dah jumpe satu video cool yg nk di share ngn korg.


dorg nh c kembar wan n rul, c VENTRILOQUIST. * ape tuh?? tekan2~ 

oopss ade proton pahlawan series?? omg! cantek lah design dorg! check this out yawww.

1. TUAH


2. JEBAT



3. LEKIR



4. LEKIU



5. KASTURI



perasan sesuatu x? 2 model mcm familiar je. yg jebat is inspired by INSPIRA, yg inspired by MITSUBISHI LANCER.
yg KASTURI is SAGA NEW yg maybe modified certain design dye,
btw tnye aku? my choice is, LEKIR lah!! 
chantek kot! nak satu! spe nk belanje?? 
/please